1 1
ivanm

kupnja Tiguana 2.0 TDI 4x4

Recommended Posts

odlučio sam se otprilike za ovog ljepotana, ali svi u njuškalu oko 2008-2009 godine imaju oko 250000km. to je dosta. makar se ljudi kunu da su očuvani, voženi po autocesti uglavnom, zanimaju me vaša mišljenja o tom autu. jel 250000km puno i koliko još može ići uz održavanje naravno, dijelovi jesu li skupi, itd.. trebam ga svaki dan za grad ali i posao (terenski, jednom tjedno zg-st).. obavezno 4x4 pogon.

neke ideje i mišljenja?

Koliko para mislis potrositi?

Ja sam prije 2 godine svog kupio. Izletio je na Njuskalu i nisam se nimalo dvoumio. Je bio par tisuća eura skuplji od ostalih, ali s razlogom, i to velikim.

Obisao sam prije toga skoro sve auto kuće u Zg i okolici. Bilo je par zanimljivih auta, ali svi su imali neke mane koje prodavaci nisu htjeli reći na prvu, a kad sam ih ja naveo onda bi pocele price i opravdanja..

Uglavnom, iz prve ruke.. auto ti trosi po gradu oko 9-10 litara,to je DSG mjenjac. Otvorena cesta, 6-7, autoput, tempomat 150 9-10 litara opet.

Odrzavanje sto se tice ajmo reći malog servisa, ulje i svi filteri, oko 800-900kn kod mog mehanicara s mojim dijelovima. Ulje Castrol LL 5W30.

Veliki servis, pumpa vode, remenje i sve sto ide uz to u ovlastenom oko 3000-3200kn na 4+ akciji.

Ti rezervni dijelovi i nisu skupi..Ali neke ostale stvari jesu i to jako!

Npr. crna lajsna od cca 40 cm, koja ide od dna prednjega branika do pola blatobrana je 1000kn! Imas 4 takve + jos 4 malo duze koje idu od pola na drugu stranu. Ok,to se ne mijenja svaku godinu, ali eto samo primjer jedne sitnice.

Ako ces kasko, racunaj oko 4000kn sa svim popustima.

I tako.. ako te jos sto zanima, slobodno pitaj.

Ja u 2g. nisam imao nikakvih većih problema, samo jedan komplet xenon zarulja i redovito servisiranje.

Sad na proljeće ide ulje u pogonu + ulje u DSG-u.

Eto jednom kolegi tu s foruma je osla Haldex pumpa na pogonu, cijena nove je 23000 kuna! Prava sitnica ??

Kako god, ja ne zalim sto sam kupio taj auto, prezadovoljan sam s njim. Malo mi je tvrdji jer je R line ovjes i 19" felge, ali ne smeta mi. Dapace, bez velikih tockova izgleda smijesno.

Edited by vlaho 2901

Zanimljivo. Ali ovi oglasi koje sam nasao svi imaju 6 brz rucni mjenjac. Pretpostavljam da bi DSG napomenuli. Posto bas ne volim automatike (DSG super radi)

Mislio sam dati oko 100000 kn. Vidim da ta godista idu i do 130000 kn ak ima malo km.

Kakva je to haldex pumpa?

Edited by ivanm

Stavi link oglasa da vidimo sto si gledao. Sto je tocno ta pumpa, to će ti nasi kolege mehanicari objasniti. Ali eto to je prvi put da sam cuo za taj kvar na 4Motion pogonu.

Citat

Nije bilo nikakve greke na tabli, nego po snijegu sam primjetio, pa sam sad čekao dok ne dođe redovni da i to provjerim u čemu je stvar, a nema ni neku kilometražu previe 115k. Navodno dođe oko 2500kn.

Ne vozim se tak često s njim, pa nisam ba s njim na ''ti'' .

Edit: Krivo sam prije napisao, cijena pumpe haldex spojke je vie ni manje nego 23000kn ili reparatruni set oko 9600kn. Samo to nije sigurno da će pumpa radit nakon reparature.

Koja komedija................

Imas na temi sto se pokvarilo na vag-u predzadnja stranica kolega kostolomac je imao problema s tom pumpom

Edited by tommek10

A gle, ja osobno nikad nebi kupio takav auto s toliko kilometara na satu. Meni osobno je 250 tkm previse! Ali eto..to je samo moje misljenje. Plus, nema apsolutno nikakvu opremu.

Ali razumijem da ste mozda ograniceni s novcima, pa se gledaju neki jeftiniji primjerci.

Vidi došao nov tigi1.jpg

Potrošnja nije 6-7l, ni kad gledaš gas. onak prosjek ti je 9l, s tim da ja nisam vozio po Zg, locco i AC.

Ako si oštar ide to i gore, na 12l bez puno muke.

slika0133.jpg

sa cestovnom gumom nemoj van ceste,

Istina ljepo se vozi 150-170km/h milina, jedan od rijetkih auta koje mi je bilo gušt vozit, preglednost dobra,

Stabilnost solidna al iskreno nije za to da ideš u napadanje zavoja. opreznje po mokrom, voli ga bacit.

Sa tom kilometražom da ali cijena bi morala bit mizerna. Gledao sam cijene može se i bolji nač od tog.

Edited by daniels

To ti je prva serija Tiguana(2008 g), obavezno napravit dijagnostiku prije kupnje da nebi bio mačak u vreći.

Inače ja ga imam od 2010, osim pumpe haldex spojke(nije još zamjenjena-kalkuliramo što i kako zbog cifre ), elektorničke brave poklopca rezervoara, osnovnih servisa, plus disk pločica ništa drugo nije mjenjano na njemu.

Tako da u principu dobro služi.

Edit: Nisam htio pisat ništa o potrošnji ali evo, prosjek je nekih 7.5-8L. A tu ubrajam grad, otvoreno i AC.

Edited by kostolomac_cro

1 1