amercivic 0 Posted March 3, 2016 http://forums.vwvortex.com/showthread.php?945378 Skines oplatu i vidjet ces bravu, skini nju. Zatim skines sa nje crnu plastiku sto sam ti oznacio. I izvuces gore bijeli plasticni dio gdje je MP. Share this post Link to post Share on other sites
VTxCRO 1 Posted March 3, 2016 Hvala na tutorijalu, sutra ili prekosutra ću se pozabaviti time pa javim ovdje kako je prošlo Share this post Link to post Share on other sites
VTxCRO 1 Posted March 6, 2016 Koliko ulja ide u moj motor (90ks verzija)? Radit ću krajem mjeseca servis, a u plodinama ima Valvoline 10w40 za 100kn 4l pa ću uzet sada Share this post Link to post Share on other sites
marko-zd 0 Posted March 6, 2016 Ne stavljsj to ulje u auto. Imas vec raspravu na forumu o uljima iz plodina,kauflanda i ostalih. Nije bitno da je sto jeftinije Share this post Link to post Share on other sites
VTxCRO 1 Posted March 6, 2016 A koja je razlika između toga i onog iz InterCarsa ako su oba Valvoline, proizvedena prije 3 mjeseca i imaju istu kutiju? I koliko ide u moj auto? Share this post Link to post Share on other sites
marko-zd 0 Posted March 6, 2016 Nikakva. Samo ulij. 4 ipo litre ti ide Share this post Link to post Share on other sites
VTxCRO 1 Posted March 6, 2016 Ako imaš argumente zašto ne bi trebao reci mi, ja neznam pa pitam, ali ne razumijem kakva bi razlika bila ako je sve isto. Share this post Link to post Share on other sites
marko-zd 0 Posted March 6, 2016 Ako imaš argumente zašto ne bi trebao reci mi, ja neznam pa pitam, ali ne razumijem kakva bi razlika bila ako je sve isto.Napisa san ti odma da potrazis na forumu temu o tome i sve ce ti biti jasno. Al ako ti je bitna cjena a ne kvaliteta onda samo livaj. Share this post Link to post Share on other sites
VTxCRO 1 Posted March 7, 2016 Tražio sam i nisam ništa našao jer forum ima more tema a ja nemam toliko vremena. Ako znate naziv teme ili link njen možete podijelit Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 586 Posted March 7, 2016 2007 lista preporučenih ulja za PD-TDI motore...http://www.vwclubcroatia.com/forum/index.php?/topic/10626-lista-preporuenih-ulja-za-pd-tdi-motore/2010 Koje ulje?...http://www.vwclubcroatia.com/forum/index.php?/topic/43600-koje-ulje/2011 Savjet za izmjenu ulja...http://www.vwclubcroatia.com/forum/index.php?/topic/57068-savjet-za-izmjenu-ulja/2014 Koje ulje?...http://www.vwclubcroatia.com/forum/index.php?/topic/49432-koje-ulje/2014 Koje ulje Golf IV 1.9 tdi 66kw...http://www.vwclubcroatia.com/forum/index.php?/topic/82490-koje-ulje-golf-iv-19-tdi-66kw/2014 Razlika u uljima...http://www.vwclubcroatia.com/forum/index.php?/topic/83169-razlika-u-uljima/2015 Izmjena ulja na novom TDI...na 15 ili 30 tis. ?!?...http://www.vwclubcroatia.com/forum/index.php?/topic/86345-izmjena-ulja-na-novom-tdina-15-ili-30-tis/page-5 Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 586 Posted March 7, 2016 Ne znam koliko će mu to pomoći ali i ja sam tražio i listao stare teme da dođem do nekih podataka koje su me zanimale. A sada da li da uzima ulje u Plodinama, Kauflandu ili Metrou ostavljam njemu da odabere. Za duju sam koristio to ulje i mijenjao ga nekada i po dva puta godišnje na prijelazima godišnjih doba ali kod G4 sve radim u servisu pa koristim njihovo. Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted March 7, 2016 Nakon toliko topica, zapravo nitko nikad nije dokazao da ova ulja po trgovackim centrima ne valjaju. Jedni pravi test bi bio da se kupe ta ulja iz metroa, kauflanda, konzuma i daju na analizu i to pritom mislim da se npr usporedi Castrol iz takvog nekog ducana i od "renomiranih" kuca... Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 586 Posted March 7, 2016 Što bi se reklo 'od šume, ne vidjeh drveta'.Ni ja čitajući se ne bih odmah snašao što odabrati ali teme su zanimljive i rado prelistam kada stignem a sada da li će netko raditi analizu ovih ulja koja se prodaju po raznim trgovačkim centrima, čisto sumnjam, tako da je uvijek na nama da odaberemo po njuški, nekom savjetu kolege koji je imao dobra iskustva ili prepustiš servisu i uzmeš što oni imaju u ponudi. Share this post Link to post Share on other sites
marko-zd 0 Posted March 7, 2016 Evo mojih nekoliko iskustava. Livam shell 10w40 u auto. Na 4 zadnje zamjene na 10 000km potrosi izmedju 7dcl i 1l. Kupim to isto uje i komzumu na nekoj akciji i iden livati u auto. Na prvu mi ambalaza cudna. Trazin staru kantu ulja i stvarno razlika. Ambalaza ulja kupljenja i intercarsa je puno cvrsca i plastika je tvrdja dok kod ove iz konzuma skroz mekana. Nista otvaram kantu i livan ulje. Ulje nema istu boju ni isti miris. Racunam da mozda umisljan i nadjen litru ulja u garazi i usporedjivan i ulje iz konzuma stvarno tamnije. Nista ulijen ja to u auto i nakon predjenih 4000km iden pogledat ulje kad ono fali litra. Sto san se vise priblizava izmjeni ulja je sve vise falilo. Na 8000 bacan ulje ca i kupin u intercarsa opet shell 10w40 i odonda uvik stavljan to i potrosnja ulja opet na onih 7dcl do litre na 10000. Zadnjih nekoliko izmjena stavljan castrol i jednako se ponasa s njim. To je primjer na mom auto a iman jos nekoliko pimjera iz radione di su musterije donile svoje ulje pa nakon nekog vrimena stavljale normalno ulje u auto zbog potrosnje ulja. Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted March 7, 2016 Ulje usporedjivati po boji i mirisu je smijesno. Potrosnja ulja je definitivno mjerodavnije ali da autu fali 1l ulja nakon 4000km ne moze biti samo do loseg ulja. Da li su ta Shell ulja bila ista, odnosno zadovoljavale iste norme? Share this post Link to post Share on other sites
marko-zd 0 Posted March 7, 2016 Identicna ulja. Razlika u ambalazi vidljiva. Razlika u boji i mirisu vidljiva. Razlika u potrosnji vidljiva. Pametnom dosta. A to da je smijesno gledati po boji i mirisu necu komentirati. A nebi triba ni ti donositi neke zakljucke ako ti to nije struka pa... Share this post Link to post Share on other sites
kostolomac_cro 13 Posted March 7, 2016 Samo laboratorijsko ispitivanje bi pokazalo točno dali ima razlike ili ne, neovisno o mirisu i boji. Ovak od oka lupat, je neozbiljno. Osobno mi nebi bilo jasno da trgovine tipa Kaufland,Metro, Billa,Konzum i ostali koju su prevenstveno 99% prehrambeni idu se zezat se nekim manjim količinama ( po pričama fejk ili loše kvalitete ) uljima svjetskih proizvođača, jer im to ionako nije primarna podaja, a i količina je zanemariva. Jednostavno da se dovode u tu situaciju mi je malo nestvarno, jer previše riskiraju. Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted March 7, 2016 Identicna ulja. Razlika u ambalazi vidljiva. Razlika u boji i mirisu vidljiva. Razlika u potrosnji vidljiva. Pametnom dosta. A to da je smijesno gledati po boji i mirisu necu komentirati. A nebi triba ni ti donositi neke zakljucke ako ti to nije struka pa... Pa po boji i mirisu jest smijesno i to je cinjenica. Pa nije to hrana! Za ostalo se slazem da su dobri indikatori da nesto ne valja ali pravo stanje bi znali samo kemijskom analizom... Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 586 Posted March 7, 2016 Da osobno mijenjam ulje sto sam nekada radio, kupovao bih sve od kolega koji predstavljaju svoje proizvode ovdje na forumu. S kolegom iz Lagerosa sam vec suradjivao i pokazao da se razumije u ono sto prodaje i zna koliko nam je vazna kvaliteta istog pa bi kupovina takvog ulja po meni bila sigurnija nego u nekom trgovackom centru za kojeg ne znamo da li valja ili je to samo 'rekla kazala' a bez analize ne moze se tocno znati. Za duju takvo ulje se pokazalo OK ali sa PD i CR motorima ne bih riskirao pa neka svatko sam odlucuje sto stavlja u svoj motor. Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted March 7, 2016 Prije bi recimo vjerovao Kauflandu i Metrou nego neki lokalnim specijaliziranim radnjama. Ali da, provjereni trgovac, dokazan u automobilskim krugovima je sigurno najbolje rijesenje. Netko tipa Lageros s kojima imam i vise nego pozitivna iskustva. Share this post Link to post Share on other sites
VTxCRO 1 Posted March 7, 2016 TDI, zahvaljujem na linkovima tema. Pregledao sam ih sve i nekako zaključujem da je najbolje nabaviti Castrol Edge 5W-40 (spec. 505.00 ili 505.01?) tako da ću gledati onda njega prilikom kupovine. Zahvaljujem svima vama na pomoći. Share this post Link to post Share on other sites
type-r 0 Posted March 7, 2016 Tvoj je 90ks nije pd pa nema potrebe za 505.01 iako se i ono da naci vec za 50ak kuna litra pa nije milion. Uzmi nesto malo bolje od tog valvoline-a 10w40 i nemas brige. Ak ti trosi sta ulja ovog 5w40 ce ti jos vise pojest Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 586 Posted March 8, 2016 Provjeri u knjizi vozila koje ulje koristi ali pošto je '98. godište i 66kW (90 KS) sigurno se radi o motoru sa Bosch pumpom pa se za njega koristi 10W-40 ulje kako je type-r naveo. Share this post Link to post Share on other sites