G2 LTD 37 Posted February 19, 2016 Pozdrav, Može li mi tko savjetovati koji da šiber kupim za golfa 2 a da ima kant + električni da bude? Htio bih s vremenom na auto ugraditi šiber ( jer ga nema ), ali mi je kant dobra stvar pa gledam da si tako nesto piknem. Usput zna li tko dobrog majstora da to ugradi a da mi s vremenom ne procuri? Trebao bih jos i krovni tapicirung nabaviti, jel to rijetko? Moze kakav savjet dali je to uopce pametno ugradivati na auto. Share this post Link to post Share on other sites
Golf2GTI 0 Posted February 19, 2016 Svaki dobar auto limar ti moze ugradit siber... Vidio sam jednom kako stavljaju siber na tricu.. majstor je skinio kompletni krov i zavario drugi po original savu. A na golfa dvojku cuo sam da pase od audi-a 80, on se otvara na kant i elektricni nije problem nac.. Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted February 19, 2016 Najbolje je prebaciti krov koji ima orginal za siber...mislim da su i neki decki na forumu to radili... Imas od clana speedy_ri on je na trici to radio Share this post Link to post Share on other sites
Gugy 0 Posted February 19, 2016 Trica (moja npr) ima takav šiber da se otvara na kant i da se staklo podvlači pod krov. Share this post Link to post Share on other sites
Golf2GTI 0 Posted February 19, 2016 Samo ces tesko nac tapicirung krova da je u dobrom stanju pogotovo ako je 3 vtata. Share this post Link to post Share on other sites
dzinn16v 19 Posted February 19, 2016 Kao prvo ako zelis ugtaditi siber na duju koja ga nema spremi lovu i dobrog limara koji ce ti prebaciti krovni plast sa otvorom za siber,plus moras provuci sam odvode za vodu...drugo kao sto je kolega rekao,krovni tapacirung za duju 3 vrata sa siberom je nemoguce naci da ista valja...o GTI crnom necu ni pricati...trece ako zelis siber na kipu ili kako vi spominjete na "kant" takodjer neces naci na svakom kutu jer ti pase samo od passata mk2,scirroca mk2 i audija 80 do 87g...dakle pricamo o autima starim 30g....uspijes li naci citav siber a da ne kosta 100 svaka ti cast...i trece ako zelis el. Siber morat ces se bas "ispruzit" financinski jer je OEM el.siber za duju sveti gral...tj.nema ga gotovo nitko... Share this post Link to post Share on other sites
Golf2GTI 0 Posted February 19, 2016 Ja iman el siber )) Share this post Link to post Share on other sites
dr.restaurator 5 Posted February 19, 2016 imaš u temi od petra ralyevr6 kako je on maka krov s šiberom pa vidi koji je to posa za napraviti (nek ti on proda svoj krov) hahaha http://www.vwclubcroatia.com/forum/index.php?/topic/18439-rallye-golf-ex-vr6-komplet-restauracija/ Share this post Link to post Share on other sites
G2 LTD 37 Posted February 20, 2016 Ja iman el siber )) Daj slike Hvala kolege na pomoci. Budem razmislio onda hocu li siber ako je tako tesko pronaci. Share this post Link to post Share on other sites
-Jelko- 0 Posted February 20, 2016 Ako se nevaram el. siber na dvojci je dosao samo za svicarsko trziste na high tech modelu.E sad poslusat savjet Dzinna i stavit oplatu od g2 i mehanizam od navedenih auta.Kome se da igrat moze pripasat od tih auta el. motoric.Sve se moze slozit samo ovisi koliko imas ti znanja ili majstor.Bez uvrede od ovakih pitanja na forumu u 80% slucajeva nebude nista jer ljudi misle da se sve to složi da valja za par sto kn.Mislim može se,ali sto si napravio,nista..... Share this post Link to post Share on other sites
Golf2GTI 0 Posted February 20, 2016 Sutra ti ga slikam. Share this post Link to post Share on other sites
Golf2GTI 0 Posted February 21, 2016 Kako da stavim sliku?? Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted February 21, 2016 Uploadaj na imgur.com i postaj link ovdje ali u bb board codu ili samo link ali onda koristi ikonu za slike dok pises post Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted February 21, 2016 Imas u mom topic-u sliku od el.sibera koji dolazio na high tech modelima.. Nije to mal posao , kao sto je dzin rekao, razmisli i raspitaj se sto ti sve treba pre nego se upustis u taj posao.. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 586 Posted February 22, 2016 Da kolega ima neku osnovu, odnosno da je to GTD ili model sa nešto opreme i slično, pa da se isplati ugrađivati onda OK ali u običnu duju koja ima dosta problema od motora, lošeg poda u koji treba uložiti i sada davati novac za ugradnju kompliciranog krovnog prozora, mislim da je nepotreban trošak. Ako planiraš neke investicije onda je moj savjet, prvo u motor uloži jer te on vozi a onda sve ostalo. Share this post Link to post Share on other sites
G2 LTD 37 Posted February 22, 2016 Kolega, hvala na odgovoru i brizi U motor odnosno u auto sam at the moment dosta love ulozio. Promjenio sve filtere, ulja, zupcasti i kvacilo. Ima jos nekih problema, ali hvala Bogu auto je u 4mj napravio 10tkm i niti me jednom nije na cesti ostavilo i pomalo rjesavam probleme jer nemam novaca za sve odmah. Neke stvari ispitujem tek toliko da imam u podsvjesti koliko bi sta doslo i dali da se "palim" na neke stvari ako su izvedive i moguce - jedno od tih stvari je i ovaj siber Share this post Link to post Share on other sites
sablac 0 Posted February 28, 2016 stavi siber od vw t4 koji se otvara na van i nazad to sam ja ubacio pozadi na t5 i prezadovoljan sam evo takav http://www.ebay.de/itm/VW-T4-Webasto-Glas-Hebe-Schiebedach-elektrisch-bei-uns-fur-nur-299-99-Euro-/261979786429?hash=item3cff364cbd:g:CnoAAOSw~gRVs1sP Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted February 29, 2016 Na t5 staviti ovaj siber je sjecja igra na dvicu je sasvim druga prica trebaju ti ojacanja krova i na kraju krajeva sa svim pojacanjima krov sa šiberom je 20- 30% slabiji od punog krova. Share this post Link to post Share on other sites