said 3 Posted February 21, 2016 (edited) Dakle ako netko ima ovu pumpu i zna ponesto o njoj da uskoci i pomogne Problem je sljedeci dakle dogadja se da auto na trenutak zastane pod punim gasom najvise u cetvrtoj brzini se osjeti...sumnja pada na pumpu benzina jer stavili smo mjerac pritiska i kazaljka divlja skace stalno pa se smiri malo pa opet...pumpa se cuje kad radi zuji naravno ali na trenutke kao da zastane tj kao da nesto zakrci u njoj cak se osjeti to pod prstima kad stavim ruku na nju To zastajkivanje se dogadja u nepavilnim razmacima... E da i non stop ima zraka u sistemu goriva...danas skinut rezervar oprano sve crijeva sva citava i prohodna filter goriva novi...ali problem je i dalje tu Znaci uglavnom zanima me jel imao tko takav problem s tom pumpom i da li je to uopce problem sto ona tako kao zastane na trenutak Sorry na duzem postu ali zelio sam objasniti sve I ne radi se o vw nego o opel c20let turbo motoru sa nekih 250-260ks Hvala Edited February 21, 2016 by said Share this post Link to post Share on other sites
g.power 1 Posted February 21, 2016 Prvo vidi da li je original 044 ili je kopija,ako je kopija znaju brzo rikavat. Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted February 21, 2016 I to smo bas provjerili orginal je...cak mislim da nije jos godinu dana stara al naravno nema racuna jer je kupljena polovna Share this post Link to post Share on other sites
g.power 1 Posted February 21, 2016 Jel ima ugravirane brojeve na njoj? Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted February 21, 2016 (edited) Da ima sve orginal je 100% I decko od kojeg je kupljena kaze da je orginal jer je prije imao tu kopiju pa valjda zna za to sto su imale problema Edited February 21, 2016 by said Share this post Link to post Share on other sites
ruscic 2 Posted February 22, 2016 ima san problema sa kopijama al nikad sa orginalnom. stavi prob lampu na napajanje pumpe pa vidi jel ti konstantan napon na njoj, da ne zajebaje relej kad se ugrije ili slično. jel to vanjska pumpa? tribala bi mala za dobavu ako je vanjska. u mene walbro i nikad nikakvih problema. kineska mi izgorila motor. pazi da u boostu neostaješ bez goriva jako brzo češ imat koji klip istopljen... Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted February 22, 2016 (edited) Napon mjeren sa multimetrom i napon je ok konstantno ima 11,7-11,8V i kad se dogodi to kao da zastane pnapon je konstantan cak nema veze topal ili hladan auto nema pravila npr nekad zacukne pustis gas i ponovo poklopis ide ko metak i onda opet pustis pa pun gas onda zacuka znaci nema nekog pravila Tako je pumpa je vanjska i nema dobavnu pumpu ali do sad je radila ispravno vec nekoliko mjeseci....jel moguce da se sjebala zbog malo goriva jednom jer taman se poslije toga nekako i pocelo to dogadjat...nije ostala skroz suha ali je poceo auto cukat vec jer nije bilo goriva dovoljno...jel moguce da se zato nesto ostetilo u njoj... A ne znam dal se taj zvuk cuo prije jer nismo to nikad osluskivali dok je sve radilo dobro Jer taj zvuk je bas neugodan kao da nesto zaskripi na trenutak u njoj I stalno ima zraka u sistemu goriva...znaci odzracimo sve provozamo ono opet ima zraka...vec smo prosli 5 litara goriva na odzracnik ? Edited February 22, 2016 by said Share this post Link to post Share on other sites
ruscic 2 Posted February 22, 2016 jel ti puni alternator? napon dok auto radi na pumpi bi mora bit veći od 12V. tu san vanjsku pumpu spaja na mk2 1.8t i radi super ali ima malu dobavnu u rezervaru. moguče da se sje... ako ostane bez goriva.... pregrije se kolektor i četkice. stavi drugu al po meni obavezno malu dobavnu za nju još... Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted February 22, 2016 Jel ti cucka i kad ima pola ili vise od pola goriva u rezervoaru? Mogice da na momente povuce zrak i auto stucne... Ja sam sebi stavio nisko tlacnu kao dovavnu i 044 kao vanjsku i sve super radi i pumpa nije uopce glasna ( kao kr i pl seriske , nema razlike ) Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted February 22, 2016 (edited) Ruscic ja mislim da puni...nisam to gledao a napon na pumpi smo mjerili dok je sve bilo upaljeno i svjetla i grijanje itd..po mraku jel svejedno treba bit preko 12? Jbg nije ostala skroz bez goriva cim je poceo cukat ugasen je jebemu al moguce da je fasovala a? Gunit nema veze koliko ima goriva svejedno je kaze frend da mu se cak culo u rezervaru neko kako da to opisem kao da neki zrak se vraca unutra ono kao da puses sa slamkom u casu vode Ne znam kako se cuju te serijske...ova ima lagan zvuk zujanja ono zzzzzzzzzz i onda odjenom zaskripi i nastavi dalje zzzzz Edited February 22, 2016 by said Share this post Link to post Share on other sites
ruscic 2 Posted February 22, 2016 Triba bi punit alternator vise al za ovi problem nebitno. Sjebana ti je pumpa. Minjaj i stavi dobavnu niskotlacni ili walbro intank. Ako je 1.8t walbro255 moj izbor... Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted February 22, 2016 Nije 1.8T 2.0 16VT opelov motor Znaci najbolja opcija je da bude i dobavna pumpa uz ovu Share this post Link to post Share on other sites
ruscic 2 Posted February 22, 2016 (edited) da. di san god stavlja vanjsku stavia san i dobavnu. ta pumpa daje veliku količinu goriva i mora uvjek imat dovoljno goriva za "grabit". Edited February 22, 2016 by ruscic Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted February 22, 2016 Naj bolja opcija , nisko tlacna u tank, ona da puni mali catch tank,takodje povrat spojit u catch i 044 se hrani iz catch tank-a.. nije dobra opcija ako imas u seriji spojeno npr.. 4 bar u rezervoaru i O44 ispod auta.. Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted February 22, 2016 Ok...to smo mi vecrazmisljali napravit tu opciju sa catch tankom ali onda mu je netko rekao da nema potrebe za tim pa je odustao i sad vozi ovako Zasto ne moze ici u seriju direkt, jer dobavna onda ne moze proterat goriva koliko treba za 044 ili je neki drugi problem? Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted February 22, 2016 Ok...to smo mi vecrazmisljali napravit tu opciju sa catch tankom ali onda mu je netko rekao da nema potrebe za tim pa je odustao i sad vozi ovako Zasto ne moze ici u seriju direkt, jer dobavna onda ne moze proterat goriva koliko treba za 044 ili je neki drugi problem? jer bi ta visoko tlačna ( koja bi u ovom slučaju bila dobavna ) kočila 044. Ja sam sebi stavio dobavnu od kr/pl , mislim da baca 1.5bar i ona služi samo da pre prvog paljenja napuni catc tank, poslje se 044 hrani sa povratom. Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted February 22, 2016 Da tako sam i mislio da bi je dobavna kocila...koliko litara treba bit taj catch tank cca? Share this post Link to post Share on other sites
ruscic 2 Posted February 22, 2016 jer bi ta visoko tlačna ( koja bi u ovom slučaju bila dobavna ) kočila 044. Ja sam sebi stavio dobavnu od kr/pl , mislim da baca 1.5bar i ona služi samo da pre prvog paljenja napuni catc tank, poslje se 044 hrani sa povratom. povrat na "catchcan" si spojia i nema problema. to je posa. Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted February 23, 2016 Da tako sam i mislio da bi je dobavna kocila...koliko litara treba bit taj catch tank cca? Ako imas nisko tlacnu u tank-u onda ti je dovoljno 2-3 dcl.. ruscic- da , povrat sam spojio u catch i sve funkcijonira super.. Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted April 27, 2016 Evo da ne otvaram temu,iskoristit cu malo ovu.. Dakle imam problem mali na s3 audiu.. Ako ima manje od pola rezervara s tim mislim da imam 20L goriva u rezervaru kod naglog starta ili saltanja iz 1. U 2. Auto mi ostane bez goriva, ili u krivini isto tako.. A kad je pola tanka ili vise sve je okej,e sad moje pitanje je.. Jel mogu ostavit pumpu koju imam u rezervaru koja je dovoljna za 600-700ks, da mi puni surge tank a da iz tanka uzima 044 pumpa.. Povrat bi ostavio da vraca nazad u rezervar jer mislim da bi ova pumpa iz rezervara jako punila surge tank, sta vi mislite, u svakom slucaju ostavio bi ovu sto imam u rezervaru.. A vani bi surge tank i 044 jel izvedivo? I sta s povratom iz motora? Auto je sad na nekih 500ks Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted April 27, 2016 Mislim da ce to funkcijonirat, naj bolja opcija, ako vec ides sa visokotlacnom u rezervoar onda idi sa sto slabiom, iako imas povrat iz malog rezervoara stvarat ce velik tlak u malom tanku I cak tereti 044.. ako je mali tank ccq 2-3 dcl, najbolje da je dibavna do 1 bar I povrat u mali rezervoar I tajodje povrat iz malog u veliki.. Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted April 27, 2016 Ja i zaboravio na ovu temu Da vam javim ona pumpa o kojoj sam pisao je crkla skroz neki dan i naravno garancija istekla nedavno a crkla je nakon cca 10000km mozda malo vise je presla I nista posaljemo mail u bosch dal se moze dat na popravak...na sto odgovre da se javimo u bosch servis u Pleternici nama najblizi i tamo nazovemo i lik prvo nema pojma o kakvoj se pumpi radi i ajd skuzi on nakon 15 min objasnjavanja(vjerojatno je trazio po internetu da vidi pumpu) i ko iz topa kaze ne moze se to popravljat...ima nova 1800kuna reko hvala bok I nista svejedno je pumpa crkla reko ajmo je otvorit kad ono nema jedne cetkice potrosena do kraja...druga jos i ok Naravno nigdje za kupit ih nema pasmo uzeli od alnasera nekog vece cetkice i pobrusili ih na potrebne dimenzije, zalemili i ostao je problem kako zabrtviti pumpu ponovo jer je ono gore upresano oko poklopca sto smo mi naravno morali razvaliti da je otvorimo I aj namazemo mi diht masu crnu okolo i to nekako stisnemo i idemo probat...pumpa radi i drzi pritisak uredno...veselje ali kratko pumpa opet staje vrtit i slini na jednom mjestu malo nakon par min rada Nista ponovo rastavljaj...naravno benzin je rastopio diht masu(velika greska nasa) i jedna cetkica ponovo nije blizu rotora jer je pao feder koji je stisce Ispravili cetkicu, na obe urezali utor da feder ne moze ispast vise i ponozo sklopili sve i ovaj put zalili tekucim metalom...nadam se da ce to drzat...sutra proba Sorry na poduzem tekstu ali htio samvam sve ispricati....ako je netko rastavljao isto mozemo malo podjeliti iskustva Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted April 28, 2016 (edited) G U rezervaru je pumpa po specifikacijama kao walbro 255,nju ne bi dirao.. Surge tank ce bit oko litre.. A kako moze natlaciti mali tank ako on ima svoj povrat? Zato nebi ni radio povrat u tank nego u rezervar.jer ce ova iz rezervara dosta brzo punit.. Neznam vise lud sam hahha Znaci napravio bi tank koji ima rupu na dnu za pumpu,a gore blizu vrha bi stavio rupu za povrat a na vrh vi stavio za dovod iz gl rezervara.. ovaj put zalili tekucim metalom...nadam se da ce to drzat...sutra proba Sorry na poduzem tekstu ali htio samvam sve ispricati....ako je netko rastavljao isto mozemo malo podjeliti iskustva Ja sam neki dan jednu meljo s tekucim metalom i evo drzi bez problema Edited April 28, 2016 by jopa_vr6 Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted April 28, 2016 Ukoliko koristis visokotlačnu kao dobavnu onda mali tank mora bit barem 1L, radit ce to ok.. Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted April 28, 2016 I mislio sam litru slozit,u alu cijev fi 60, zatvorit ju gore i dole i najjednostavnije Share this post Link to post Share on other sites