0
ivanm

Polo 1.2 TDI iskustva

Recommended Posts

gledam za ženu malo jedan polo sa motorom 1.2 TDI, 2014. godina kod Zubaka ono neostar leasing 3 rate po 25000kn.. ima 50000km. izgleda ko nov. jel ok uzet od zubala auto?

e sad me zanima kakvi su to motori, znam da je izveden iz 1.6 motora sa jednim cilindrom manje, dakle jel tih 1200ccm sa turbinom dosta za neku solidu vožnju? po gradu i jednom mjesečno do splita? koja je max brzina takvog pola? jel to jače od običnog 1.2 benzinca sa 3 cilindra?

kolika je potrošnja goriva tog motora, cijene dijelova i najvažnije trajnost? može li odvrtiti bez problema 250000km ko svaki VW?

vidim da ih u novom polu nema, tih 1.2 TDI, nego samo 1.4 TDI, zakaj ih više ne rade?

prosvjetlite me molim da ne kupim nešto s čim ću imati problema..

i u to ide famozni AD blue jel tak?

hvala puno..

dakle jel tih 1200ccm sa turbinom dosta za neku solidu vožnju? po gradu i jednom mjesečno do splita? koja je max brzina takvog pola? jel to jače od običnog 1.2 benzinca sa 3 cilindra?

pa i je i nije, zavisi sto si prije vozio... za grad je i vise nego dovoljan, vozi se ok, ubrzanja ionako nisu brutalna ali ide ok...

do splita bez beda, autocestom odrzavati brzinu izmedju 140 i 160 nije nikakav problem

max brzina po satu na pravcu 183 (bar moj polo), na nizbrdici i 200 je pokazao :D

jel jaci od benzinca nisam siguran

kolika je potrošnja goriva tog motora, cijene dijelova i najvažnije trajnost? može li odvrtiti bez problema 250000km ko svaki VW?

potrosnja je od 3.7 do 6.5
zadar - sibenik - zadar, lagani gas starom cestom potrosnja 3,7
ista dionica, zivlja voznja 4.5
autocesta do 140 - ravno 5
autocesta stalno 160 - ravno 6
grad, kratke dionice 6 do 6ipo
Dijelova ima, sad sam lezaj minjao (zadnji) 530kn, plocice i diskovi prednji 600kn, ulje i filter 400kn
u ovlastenom te oderu samo tako, sa strane nije skupo...
ja sam zadovoljan, meni se pokazao ok...
Edited by stipe_zd

Sad vozim 60ks pa bi to bilo malo jace. A ovaj ad blue aditiv, to ide isto unutra? Koliko km imas sad?

Neide ad blue, ima dpf. Problematicni su im egr ventil i klizaci lanca koji su navodno dolazili nesto kraci pa je bilo slucajeva da prezubi. Sestri se dogodilo, u garanciji na srecu sa 60k km dobila je nov motor.

znači ima svojih problemčića.. tko bi rekao, izveden je tako da je na 1.6 samo sklonjen jedan cilindar..

naravno radije bih 1.4 TDI ali je i dosta skuplji..

još mišljenja, hvala na svemu..

Ako sada imas auto od 60ks,onda ti polo bude dovoljan,dosta je zivahan a ima i turbo pa se mozes vozit.

Ja recimo imam 1.4tdi isto 2014g. Autic ide kao da se otrova najeo,krajnja brzina je meni po satu 190. Ali zanimljivo je da radi 10.6 do 100km/h.Meni u svih 10soma kojih sam napravio se potrosnja vrti oko 5.6 do 5.8,racunano od vrha do vrha,sa dosta zivim tempom.

Znam da je 1.4 odlican, 4 cilindra, 90ks, on leti. Ali ovaj 1.2 tdi me zanima. Ako je sklon bilokakvim kvarovima izbjegao bih ga. Ovo preskakivanje lanca me brine..

Znam da je 1.4 odlican, 4 cilindra, 90ks, on leti. Ali ovaj 1.2 tdi me zanima. Ako je sklon bilokakvim kvarovima izbjegao bih ga. Ovo preskakivanje lanca me brine..

1.4tdi isto ima 3 cilindra

Ja imam 1.2 tsi-a 110hp 2015 godište i max brzina mi je bila po cajgeru 210...nemam nikakvih problema što se tiče motora evo kroz koji dan idem na servis prošla je godina dana još nemam 10 tisuća....isto auto ide ko divlji....potrošnja je u gradu oko 7.5...otvorena cesta 6.3...pre pre zadovoljan....

1.2 TDI se koliko vidim više ne proizvodi.. samo 1.4 TDI::

Kak to da su nakon 4 godine proizvodnje 1.2 TDI ukinuli tu masinu? Malo mi je to cudno. Probat cu izbjec taj motor inace.

A sto ima tu cudno? Masine se mijenjaju kako trziste trazi.. nema tu pravila.

Ne radi se o tome. Oduvijek postoji 1.4 TDI. onda mali izlet u 1.2 pa opet povratak na 1.4. na novom Polu. Kakvo trziste.. Svi rade masine koje najmanje zagadjuju okolis i trose najmanje goriva. Koje trziste bi pozeljelo nabrijani 1.0 TSI u novom golfu. Radi se o ekologiji.

Ma i taj 1.4 nije nista posebno. Kad cujem ta 3 cilindra slabo mi dode. Cura ima tog pola, na 8000 km mjenjani zamasnjak i kvacilo. Na 10-12 neka centrala od necega, nemam pojma. Nakon toga nije htio upaliti, opet nesto mjenjali. Sad joj lupa nesto kad upali klimu 5-10 sekundi. Jos ne nesto mijenjano ali neznam sta... to je sve kako naletis...

Radije onda uzeti 1.6 TDI pa makar 2011. godina..

A vjerovatno svaki ima svojih mana i kako naletis. Ja samo znam da bi poludio slusajuci 3 cilindra...

Zamasnjak je mana na 1.4 tdi-ima i sad postoji servisna akcija gdje stavljaju jednomasene zamasnjake na njih.

Na mom je na 2500km mjenjana korpa,pa na 20tkm stavljen novi dvomaseni i sad bi trebao otic da se stavi jednomaseni i rijesi to kak se spada...

Inace malo grubo radi na leru,dok ga se u voznji gotovo i ne cuje...

Nist od toga. Il bum gledo benzinca il 1.6 TDI.

Najbolje golfa dvicu tas, stavis tablu od trice i spustis ga, i taman si

Prerasao sam to ali hvala na prijedlogu..

Simpa je al mi je premalen.. Ima polo 1.2 ili sad novi 1.0 cak, skroz smanjuju kubikazu..

0