azraphantom 1 Posted April 3, 2016 Pozzz, jutros mi se upalila lampica engine fault workshop na mojoj golf šestici. odmah sam ugasio auto da bi se posli se vratilo u normalu, odnosno nije se više nikako palila?? znači upalila se i ugasila i sad je sve ok?? totalno čudno, ideje? Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted April 3, 2016 Dijagnostika..pa onda dalje.. Share this post Link to post Share on other sites
azraphantom 1 Posted April 3, 2016 dijagnostika? oće li uopće očitat išta ako je sad sve ok i ne svijetli? Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted April 3, 2016 Pa treba spojiti i vidit ima li sto u memoriji gresaka.. ovako napamet samo gatamo.. Share this post Link to post Share on other sites
azraphantom 1 Posted April 3, 2016 dijagnostiku sigurno necu moc napravit nego tek za 10ak dana posto veceras idem na put i sad mi se stvara bojazan da ne bi sta bilo u putu... p.s. ako se odma ugasila, postoji li mogucnost da je nesto sasvim slucajno, neki senzor krivo javio ili nesto...? Share this post Link to post Share on other sites
markol5 15 Posted April 3, 2016 Imas li dpf filter,jesi ima problema s njim? Jel ti auto ide normalno? Nema nikakvih promjena otkad ti se to upalilo? Share this post Link to post Share on other sites
azraphantom 1 Posted April 3, 2016 (edited) dpf redovno čistim, svaki petak uz klis u četvrtoj tu i tamo se zna upalit ali ga odma raspušem pa se brzo i ugasi.. sad se uopće nije palija dpf nego samo engine.. kako se upalija odma se i ugasija.. to me brine jer sad neznan na čemu san i šta to uopće može značit... edit: auto ide skroz normalno, besprijekorno Edited April 3, 2016 by azraphantom Share this post Link to post Share on other sites
markol5 15 Posted April 3, 2016 Aha,javi se onda Marku,rijesit ce ti on to,ko ce znat ovako sta mu je. Javi rezultate Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 3, 2016 Diagnostika i miran... a sad sta je to ni milan nemoze znat... Da imas onu jeftinu ebay stvarcicu sam bi vidio koja je greska i ponistio je... Share this post Link to post Share on other sites
azraphantom 1 Posted April 3, 2016 Jel moze link na tu jeftinu ebay stvarcicu da vidim tocno. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 3, 2016 http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xelm327.TRS0&_nkw=elm327&_sacat=0 Te skinit aplikaciju torque i to je to... Share this post Link to post Share on other sites
tomos222 1 Posted April 3, 2016 Radi neka od tih stvarcica provjereno s ajfonom? Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 3, 2016 imam android pa za ajklinac neznam,... Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted April 4, 2016 Za iPhone rade wifi, ove Bluetooth ne, torque nema na ios... A torque ne očita ništa greski, on je više za gledat senzore kako rade, temp, pritisak, položaj gasa, ubrzanje, snaga... Share this post Link to post Share on other sites
tomos222 1 Posted April 4, 2016 A koja aplikacija za iphone je dobra za takve stvari? Gledam dal se opce isplati to uzimat il bacanje para u vjetar Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted April 4, 2016 Za iPhone rade wifi, ove Bluetooth ne, torque nema na ios... A torque ne očita nita greski, on je vie za gledat senzore kako rade, temp, pritisak, položaj gasa, ubrzanje, snaga... Kako ne ocita kad sam ja sebi na GTI-u to stalno imao ustekano i brisao si gresku koju mi je bacao jer nisam imao onu varalicu na auspuhu. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 4, 2016 Ma prica iz trece ruke... Moj meni trecu god radi Share this post Link to post Share on other sites
tomos222 1 Posted April 5, 2016 A ova aplikacija valja kaj? Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted April 5, 2016 Torque mi na Polu ne očita niti jednu greku, a sumnjam da je auto ba bez ikakve greke u memoriji, jer vjerovatno nisu 100 tis km ponistavane... Bmw mi ima 4 greke koje Carly bez problema očita i pobrise, dok ih torque uopće ne vidi... Torque mi je vie za real time informacije... Ovako izgleda torque kod mene: Share this post Link to post Share on other sites
dzoni 18 Posted April 5, 2016 A koja aplikacija za iphone je dobra za takve stvari? Gledam dal se opce isplati to uzimat il bacanje para u vjetar Ja sam nabavio ovo cudo http://www.plxdevices.com/Kiwi-2-OBD2-Wireless-Bluetooth-Diagnostic-Scanner-p/897346002573.htm vise zbog zajebancije da mi prikazuje grafove preko dashCommand i Torque aplikacija na Anroidu. Onda se javila potreba da obrisem neke greske i probao sam jedno 10 aplikacija nisu mogle citati ni brisat DTC na Passat 6. Onda nadjem ovu aplikaciju VAGEraseDTCall (http://www.aptoide.com/app/com.bluetooth.vagerasedtcall/dtc-fault-memory-erase-for-vag) i radi savrseno i besplatna je, podrzava sva VW vozila. Ne znam ima li za iphone. Radi i sa ovim kineskim jeftinim ELM327 ali ja ovaj kineski ne bih nikad skopcao jer sam citao po forumima da moze ostetit ECU. Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted April 6, 2016 Ova meni isto jista nije očitala, bit će da imam full ispravan Polo Jel ima koja apk da može kodirat, recimo da se ne zakljucava sam auto, da se sama svjetla pale, da otvara prozore na daljinski...? Share this post Link to post Share on other sites
dzoni 18 Posted April 6, 2016 Ova meni isto jista nije očitala, bit će da imam full ispravan Polo Jel ima koja apk da može kodirat, recimo da se ne zakljucava sam auto, da se sama svjetla pale, da otvara prozore na daljinski...? U tome i jeste fol, sto sve te aplikacije prikazu da nemas gresaka, a u prinicipu imas! Spoji na VCDS pa ces vidjet da imas, jedino ako si 100% siguran da nemas. Meni je samo ova koju sam naveo radila i brisala greske. Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted April 6, 2016 Pa zato i kažem da ne vjerujem da ocitava sve greške, recimo Carly za Bmw ocitava sve kao i najbolje dijagnostike, a dopušta i kpdiranje... Tako nesto me zanima za vw... Share this post Link to post Share on other sites
dzoni 18 Posted April 6, 2016 Pa zato i kažem da ne vjerujem da ocitava sve greške, recimo Carly za Bmw ocitava sve kao i najbolje dijagnostike, a dopušta i kpdiranje... Tako nesto me zanima za vw... imas carly i za VW: http://www.mycarly.com/product/vw-app/ mada meni nije fino radio jer ne podrzava ovaj OBD kiwi 2 bluetooth dongle moras njihov kupit. Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted April 6, 2016 Nema podrzan Polo, Probao i ne može ga ocitat Share this post Link to post Share on other sites