Docc2108 0 Posted April 18, 2016 pozz ekipa, nezz dal sam fulo kategoriju da postavim pitanje al budem tu pitao. Dakle zanima me imam pola 9n 1.4tdi i dal ima kod njega, tj. dal utjece na njega i njegovu snagu razlika izmedu skuplje nafte i jeftinije npr. na petrolu diesel i Qmax diesel? Share this post Link to post Share on other sites
bojan24 0 Posted April 18, 2016 (edited) imam isti motor doma u škodi fabiji i radio sam 12 god u INA-i pa ti mogu dat precizniji odgovor ovdje. Napravili smo 150 000sa škodom i nije bilo nikad problema sa gorivom(točimo na ina,tifon ili petrol) osim jednomkad je žena natočila po zimi na omv bivšem pa se smrzla nafta.(bilo je -22 vani)ubacio sam castrol tda i malo u zagrijanoj garaži i progutala je škoda sve. Gorivo ti je kod nas mješavina svega i svačeg,manje više ti je sav diesel iz ine u rijeci ili uvoz.Pravila nema.sav class ima do 7% biodiesela i to je manje više to.ja problema nisam imao nikad osim tog smrzavanja.Da auto bolje ide kad natočiš vani(više km za isto litara) je istina(mislim na shell ili aral npr) ali mislim da je i naše gorivo ok. a auto ko auto bolje vuče nekad( kad je vani hladno suho vrijeme turbo bi trebao bolje ić neg po ljetu na +40) nema tu bogzna kakve filozofije sa 80ks jedanput sam probao zaštekat onaj pbox i išel je auto dosta bolje ali je i dimio više pa sam odustao Edited April 18, 2016 by bojan24 Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted April 18, 2016 Za tih 5 kn razlike po rezervaru toci skuplji pa si barem u glavi mirniji da je bolji za motor Share this post Link to post Share on other sites
Docc2108 0 Posted April 18, 2016 imam isti motor doma u kodi fabiji i radio sam 12 god u INA-i pa ti mogu dat precizniji odgovor ovdje. Napravili smo 150 000sa kodom i nije bilo nikad problema sa gorivom(točimo na ina,tifon ili petrol) osim jednomkad je žena natočila po zimi na omv bivem pa se smrzla nafta.(bilo je -22 vani)ubacio sam castrol tda i malo u zagrijanoj garaži i progutala je koda sve. Gorivo ti je kod nas mjeavina svega i svačeg,manje vie ti je sav diesel iz ine u rijeci ili uvoz.Pravila nema.sav class ima do 7% biodiesela i to je manje vie to.ja problema nisam imao nikad osim tog smrzavanja.Da auto bolje ide kad natoči vani(vie km za isto litara) je istina(mislim na shell ili aral npr) ali mislim da je i nae gorivo ok. a auto ko auto bolje vuče nekad( kad je vani hladno suho vrijeme turbo bi trebao bolje ić neg po ljetu na +40) nema tu bogzna kakve filozofije sa 80ks jedanput sam probao zatekat onaj pbox i iel je auto dosta bolje ali je i dimio vie pa sam odustao hvala puno na trudu i odgovoru. a i mislil sam si da je to sve isto, rade ja natocim jeftinijeg za 2 deci vise Za tih 5 kn razlike po rezervaru toci skuplji pa si barem u glavi mirniji da je bolji za motor natocim skuplji kad ga tocim do vrha a ovak za 100-200kn jeftiniji da ga malo vise dobim Share this post Link to post Share on other sites
bojan24 0 Posted April 18, 2016 moj savjet kao bivšeg radnika na pumpi glasi Tifon-INA-PETROL Što novije pumpe sa što višim prometom iako se sve manje više renoviraju u zadnje vrijeme Ove neke xy petrole zaobilazi i naravno jednom godišnje prije zime promijeni filter goriva(mann mahle) i sve 5. 1.4 tdi je zahvalni motorčić kaj lijepo ide i malo troši..brundav je i čudno radi ali po meni je mjenjač fino proračunat i može i po AC 140-150 bez muke.ja sam ga gonio po satu 185 Baš sam nedavno išao do velike gorice iz zagorja stara zagorska/autoput/grad i prosjek mi je bio 4.2 a vozio sam po staroj 80-100 a na autocesti 130-140. moja ima elegance opremu i sve kaj ti treba i kod nas je već 7 god Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted April 18, 2016 (edited) Evo moj 1.4 tdi 70 ks po gps ;) Edited April 18, 2016 by Mouse-RI Share this post Link to post Share on other sites
ljubobj 103 Posted April 20, 2016 Ina, tifon i samo gas, nikad problema a imam vozackog staza 11godina Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted April 20, 2016 Ja tankam uvijek ovaj bolji u novije aute od 2000 na dalje, do sada osobnim autima presao oko 2,5 miliona kilometara i nikada problema sa gorivom, ne tankam na ini i privatnima.. Znaci tankam samo na Petrol, Omv/Crodux, Tifon, Lukoil. Share this post Link to post Share on other sites
Docc2108 0 Posted April 20, 2016 ja ga tankam iskljucivo na petrolu, imam nekako osjecaj da mi motor ljepse radi i da vise km napravim Share this post Link to post Share on other sites
kostolomac_cro 13 Posted April 20, 2016 Ja kombniram INA i Petrol, ne osjećam neke razlike. Share this post Link to post Share on other sites
ljubobj 103 Posted May 2, 2016 Ja tankam uvijek ovaj bolji u novije aute od 2000 na dalje, do sada osobnim autima presao oko 2,5 miliona kilometara i nikada problema sa gorivom, ne tankam na ini i privatnima.. Znaci tankam samo na Petrol, Omv/Crodux, Tifon, Lukoil. hahaha a tifon prodaje inino gorivo.. Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted May 2, 2016 Svi prodaju ininu bazu, bitno su dodatni aditivi i stanje benzinskih, interne kontrole, stanje rezervara... Share this post Link to post Share on other sites
bojan24 0 Posted May 3, 2016 Svi prodaju ininu bazu, bitno su dodatni aditivi i stanje benzinskih, interne kontrole, stanje rezervara...ne dodaje niko niš kaj ti je.kako kupe tako prodaju.pa di bi to dodavali? Share this post Link to post Share on other sites
RAZZOR 1 Posted May 3, 2016 Sad ste me pokrenuli malo. Budem odpalio do shell-a natankat jednom pa cu bas pratiti kak se ponasa. Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted May 3, 2016 Ma sve je to isto. Zasto si komplicirate zivote tamo gdje ne treba... Share this post Link to post Share on other sites
kreza 0 Posted May 3, 2016 Tanka sam skoro po ciloj Europi i nikad nisam primjetia nikakvu razliku Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted May 3, 2016 Bas ko sto kolega projektilski i kreza kazu, zamaranje s totalno glupim stvarima. Ako i postoje neke razlike, to su mozda toliko sitne nijanse da se to uopće ne osjeti. Tocim kad trebam i amen. Ne zamaram se sto i kako.. Share this post Link to post Share on other sites
Docc2108 0 Posted May 6, 2016 znaci gorivo ko gorivo, di god natocis jednako ce ic, osim ako ne natocim bengu umjesto nafte hehe Share this post Link to post Share on other sites
tommek10 7 Posted May 6, 2016 Mislim da bas i nije tako pogotovo na duge staze. Dosta vremena sam prije rastavljao injektore, testirao, i cistio. Na uredjajima po 40 000kn i vise. Jedan injektor se zna sastojati po 30 i vise dijelova a to je tako precizno napravljeno da npr. rupica kroz koju nafta prolazi i auto vozi se nevidi prostim okom. E sad ako u nafti ima svaceg ili ako ima vode pa se stvara kamenac itd itd... imas problem i to velik. Share this post Link to post Share on other sites
Docc2108 0 Posted May 8, 2016 Mislim da bas i nije tako pogotovo na duge staze. Dosta vremena sam prije rastavljao injektore, testirao, i cistio. Na uredjajima po 40 000kn i vise. Jedan injektor se zna sastojati po 30 i vise dijelova a to je tako precizno napravljeno da npr. rupica kroz koju nafta prolazi i auto vozi se nevidi prostim okom. E sad ako u nafti ima svaceg ili ako ima vode pa se stvara kamenac itd itd... imas problem i to velik. al nazalost na to nemres utjecat jer neznas nikad kaj si natocil i kakva im je nafta Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted May 8, 2016 Mislim da bas i nije tako pogotovo na duge staze. Dosta vremena sam prije rastavljao injektore, testirao, i cistio. Na uredjajima po 40 000kn i vise. Jedan injektor se zna sastojati po 30 i vise dijelova a to je tako precizno napravljeno da npr. rupica kroz koju nafta prolazi i auto vozi se nevidi prostim okom. E sad ako u nafti ima svaceg ili ako ima vode pa se stvara kamenac itd itd... imas problem i to velik. Je, ali kakve to ima veze sa raspravom da li postoje razlike u kvaliteti goriva na nasim benzinskim postajama? Share this post Link to post Share on other sites
tommek10 7 Posted May 9, 2016 Da citas znao bi kakve veze ima s raspravom.... covjek je napisao gorivo ko gorivo. Sto ti odlazi na autu ako je gorivo lose??? Dali mozes utjecati na kvalitetu? Mozes jednim djelom, nije ti isto ako tocis na beziskoj koja je stara 20 godina i nije renovirana nikad pa joj spremnik mrtvih ljudi ima, dok s druge strane neka nova benziska ima novi spremnik i sigurno je pametnije tocit tamo. Ili ako imas kolege od zaposlenika po benziskim pa ti oni objasne neke stvari itd itd. Mislim rasprava je gorivo neznam kakvih ti problema imas!! Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted May 9, 2016 Da citas znao bi kakve veze ima s raspravom.... covjek je napisao gorivo ko gorivo. Sto ti odlazi na autu ako je gorivo lose??? Dali mozes utjecati na kvalitetu? Mozes jednim djelom, nije ti isto ako tocis na beziskoj koja je stara 20 godina i nije renovirana nikad pa joj spremnik mrtvih ljudi ima, dok s druge strane neka nova benziska ima novi spremnik i sigurno je pametnije tocit tamo. Ili ako imas kolege od zaposlenika po benziskim pa ti oni objasne neke stvari itd itd. Mislim rasprava je gorivo neznam kakvih ti problema imas!! Naravno da sam citao. Nitko nije sporio da losije gorivo moze utjecati na osjetljive dizne nego o tome da li kod nas ima "loseg" goriva uopce i da li se goriva razlikuju od benzinske do benzinske odnosno izmedju lanaca drugih vlasnika. Dakle treba prvo utvrditi da li je stvarno neko gorivo losije a neko bolje da bi mogli onda reci da se isplati to i to tociti jer cuva dizne, zar ne? Ti tvrdis da ima, ja tvrdim da nema. Sad ti meni opet napisi kakve veze imaju dizne sa raspravom da li ima ili nema razlike u gorivima? Ovo sto se gore desilo je da se raspravljamo da li je bolja voda iz save ili drave a dodje netko treci i kaze da su danasnje pipe osjetljive i da treba korisiti bolju vodu. Jasno da treba korisiti bolju vodu, ali koju i da li uopce ima razlike? Ostatak necu ni komentirati posto sam svoje misljenje o tome da li ima razlike na benzinskima i medju gorivima vec dao, nema smisla ponavljati. Share this post Link to post Share on other sites
Luka_DSG 1 Posted May 10, 2016 (edited) Ja svog povremeno nahranim Liqui Moly aditivom i gas Tocim na Ini Edited May 10, 2016 by Luka_DSG Share this post Link to post Share on other sites