golfdvojka6 0 Posted April 19, 2016 Znači jutros ispredsuvozacevog sica ispod gume voda i trag kako je curilo negdje kroz šiber slijevala se uv stup(onaj spoj šajbe i vrata di je airbag s unutarnje strane)je bilo mokro i na podu vode i kad otvorim šiber vidim da ima vode u onoj kao plastičnoj posudi probao sam kompresorom očistit onaj di bi se trebao sljev ispod gume al nije bilo jako prljavo stavio bih sliku al neznam kako,ako netko zna sta moze bit nek javi sto prije jer se bas nakupilo vode Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted April 19, 2016 Vjerojatno cijevi zastopane Ne znam gdje cetvorka ima izlaze od sibera ali trica ima na stoku kod blatobrana kad otvoris prednja vrata pa probaj potrazit i to ocisti Share this post Link to post Share on other sites
golfdvojka6 0 Posted April 19, 2016 probao sam kompresorom al kad bi znao kad otvorim šiber di počinju ta crijeva pa da od tuda krenem ispuhivati Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted April 19, 2016 Na "coskovima" sibera...tj tog kanala ispod kad otvoris siber Najbolje to nekom sajlom ili zicom probaj procistit Share this post Link to post Share on other sites
Docc2108 0 Posted April 19, 2016 na coskovima sibera ti pocinju crijeva a predpostavljam da izlaze napred ispod stakla, jer je tako na mom polu ja sam isto to radio jer meni je u auto curila voda nije bio slauf ispeljan van od odvoda nego u autu je ostao ugl. morao sam raskapat ono napred kaj djeli masinu od onog prostora ispred stakla di je motoric za brisace i to i tamo imas u svakom cosku taj izlaz vjerojatno je i tebi tako za pocetak raskopaj unutra one stranice napred na stokovima i pogledaj da ti nije negde probuseno to crijevo/slauf od odvoda ako nije onda probaj sajlu nekakvu progurat pa ces vidjet dal ce gdje zapet ak ide do kraja moguce da su crijeva u autu pa curi unutra Share this post Link to post Share on other sites
golfdvojka6 0 Posted April 19, 2016 Ima na coskovima rupe promjera neki centimetar pa predpostvljam da je to odvod probat ću nekom sajmom to ocisitit a kad bi u te rupe solo vodu ona mora curit kod vrata di izlazi to crijevo,jel tako?? Share this post Link to post Share on other sites
Docc2108 0 Posted April 19, 2016 (edited) tak je da u blatobran to van ide, ta voda kaj se izljeva pa ako ti curi po blatobranu unutra kod kotaca znaci da je dobro Edited April 19, 2016 by Docc2108 Share this post Link to post Share on other sites
golfdvojka6 0 Posted April 19, 2016 E ovako znači tu na strani di voda pust rupu sam procistio s flksom za nonju za trimer i unutra uđe120 cm i onda vise neide e a kad tu ilzlijem vode voda uopće ne prolazi nego stoji a flaks ide bez problema tih 120cm a s druge strane tlaka u rupu neide vie od 5cm,neznam vie ta da probam ili netko zna nekog majstora ili da ima iber pa da vidim kako prolazi voda Jedino logično da je zastopano na kraju crijeva a nemogu nać točno kraj di izlazi Share this post Link to post Share on other sites
dr.restaurator 5 Posted April 19, 2016 https://www.google.ba/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.agthompsonfamily.com%2Fvw%2FSunroofDrain1.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fforums.vwvortex.com%2Fshowthread.php%3F1909676-Have-a-water-leak-MKIV-sunroof-drain-locations&docid=b0JW1uEL3gMHnM&tbnid=XW-BrYHo0nOOWM%3A&w=640&h=480&bih=608&biw=1366&ved=0ahUKEwj30Kf9mJvMAhVEzRQKHT8iBEkQMwghKAcwBw&iact=mrc&uact=8 goggle sve zna, nađi neku sajlu ili ono za kabel provlačiti(ima kupiti u ovim centrima za građevinski i elektromaterijal) pa provuci tu se vidi di završavaju odvodi, samo lagano da ne isčipaš cijevi iz ovih krajeva Share this post Link to post Share on other sites
golfdvojka6 0 Posted April 19, 2016 Evo problem rjesen s tim za kablove provlacit sam uspjeo znači na samom kraju je bilo mulja nekakvog i to ga je bilo poprilično,hvala na savjetima nebi nit uspjeo sam Share this post Link to post Share on other sites
Docc2108 0 Posted April 20, 2016 Evo problem rjesen s tim za kablove provlacit sam uspjeo znači na samom kraju je bilo mulja nekakvog i to ga je bilo poprilično,hvala na savjetima nebi nit uspjeo sam bas mi je drago da si uspio ja sam kupio auto prije godinu dana i u pocetku sam naso malo mokro ispod zadnjeg desnog sica, i flasicu vode na podu i ponadao se da je to flasica pustila, a to je bila kamuflaza ovog od koga sam auto kupil u slucaju ako nadem kod kupnje i tako prosla 2-3 mj kisa pada ko luda i ja udem u auto a imam sta vidjet na desnoj strani 10cm vode i s kanticom izvadit vodu van nisam ni uspio sve al bar kolko sam uspio i prvo sam mislio da odozdola voda ulazi kad mi je dojadilo raskopao komplet auto sicevi van tepih van i izvana poljevao a kad ono siber propustao je vodu u autu jer nisu crijeva uopce bila ispeljana van nego su visila unutra i sva voda je unutra ulazila ljevo je bilo zastopano pa nije curilo na tu stranu i nisam znao kako dalje jer sam mislio armaturu raskapat a to se nisam usudio. na kraju zasilikonirao siber. i nakon 6 mj s zasilikoniranim siberom na engleskom forumu pronasao kako od napred izvuc crijeva van a da ne vadis armaturu i ajd uspio sam i sad hvala bogu imam siber i suh auto Share this post Link to post Share on other sites
golfdvojka6 0 Posted April 21, 2016 ma joj i ja se uplasio kupio auto prva kisa i ono vode unutra,al eto sve je dobro zavrsilo Share this post Link to post Share on other sites
Docc2108 0 Posted April 22, 2016 ma joj i ja se uplasio kupio auto prva kisa i ono vode unutra,al eto sve je dobro zavrsilo ma glavno da je sve okej Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 25, 2016 Sto se tice pola uh malo je zeznuto nabit crijevo jer nema mjesta za prste provuc... Nekako s dugim plohcangama i crijevom sam se uspjeo spojit na cjev sibera i rjesen problem... Sta je najgore prethodni mestar koji je to rjesavao nabio je saraf 12mm u tu cjev pa sam za klinac cacko sajlom 20min i puho kompressorom Share this post Link to post Share on other sites
Docc2108 0 Posted April 28, 2016 Sto se tice pola uh malo je zeznuto nabit crijevo jer nema mjesta za prste provuc... Nekako s dugim plohcangama i crijevom sam se uspjeo spojit na cjev sibera i rjesen problem... Sta je najgore prethodni mestar koji je to rjesavao nabio je saraf 12mm u tu cjev pa sam za klinac cacko sajlom 20min i puho kompressorom ma kod mene su ocito majstori sjebali odvode kad su kod bivseg vlasnika mjenjali prednje staklo jer kad iscupas crijevo moras il vadit armaturu il se zaje*avat dok ne pogodis napamet van kroz rupu, ja sam radil ovu drugu varijantu i usput sam ih nadostukal jer je desna bila prekratka nezz na koji nacin a ljeva je vec bila stukana Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 530 Posted April 3, 2018 (edited) Ima li tko savjet kako navući gumeni odvod na crijevo od šibera?Kako već duže vrijeme sumnjam danas skinuo gumu i naravno nije bila spojena na odvodnu cijev pa mozgam kako ju navući jer više od 1-2cmm ne ide van a mjesta malo. Odvodi čisti to sam provjerio dok sam čistio kompletan šiber samo je ta desna strana problem. Jedino što mi sada pada na pamet je da se napravi adapter s kojim bih dobio 2-3 i onda bih na njega mogao navući gumu, ima li tko još kakvu ideju osim ove?Gumeni odvod za šiber - (1J0877242) Edited April 3, 2018 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 249 Posted April 4, 2018 Skineš dio krovnog tapacira po desnoj strani i pokušaj da gurneš crijevo. Ako ne bude lufta ni malo, onda uzmi parče crijeva i nadodaj, pa stegni malo šelnama. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 530 Posted April 4, 2018 Za sada ne bih skidao ništa niti mi se ideja sa adapterom sviđa da kojim slučajem ne završi unutar praga, nego razmišljao sam da uzmem kutna kliješta, provučem ih kroz ovu gumu, uhvatim za crijevo i navučem ga preko. Mislim da je ovo za sada najbolja opcija ali dok ne probam ne znam. I dalje primam ideje ako je netko imao isti problem. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 530 Posted April 4, 2018 Rijeseno, izvukao sa kutnim klijestima malo jace van, navukao gumu, vratio nazad u utor, isprobao flaksom, milina. Pozeljno imat manje sape. Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 249 Posted April 5, 2018 Bravo, bravo. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 530 Posted April 5, 2018 Hvala. Da znaš koliko sam sjedio pored te rupe i mislio kako navuć taj gumeni odvod na crijevo. Isprobao nekoliko kliješta pa pokušao onom metodom da kliješta provučem kroz gumu ali ne ide, trebao bi dulje, čak sam mislio da idem ono što si predložio da skinem oplatu i da netko pridrži crijevo ili da ga malo gurne dolje a onda rekoh uzeo samo ta mala kutna, povukao crijevo van, navukao i vratio. To sam trebao odavno riješit ali bolje ikad nego nikad.Jedino ne mogu nikako naći gdje su stražnji odvodi od šibera, gledao sam ispod i nema ništa, nikakvih guma a baš sam gledao jednu fotku gdje se jasno vidi ali ju nisam spremio pa ako netko točno zna eto, neka javi. Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 249 Posted April 5, 2018 (edited) Skineš tapacire u gepeku i naći ćeš crijeva, kod mene su roze boje. Desno se čak može vidjeti kad se skinu ona mala vratanca. Kod mene se bila začepila ona sisica po desnoj strani i sve mi vraćalo vodu u gepek. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Edited April 5, 2018 by mur3633 Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 530 Posted April 5, 2018 Sutra ću pogledat te stražnje izlaze za vodu, mislio sam da se nalaze negdje ispod podvozja zato sam gledao ali ne vidim nikakve gumene odvode, ako ništa budem flaks ponovno provukao pa pogledao gdje izlazi. Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 249 Posted April 5, 2018 Evo ti i slike da ti olakšam koliko-toliko. Znači desna strana, otvoriš vratanca na tapaciru i vidjećeš ovo: I to crijevo ide skroz dolje u sisicu koja ide van: Dok na lijevu stranu otvoriš vratanca gdje stoji prva pomoć i skineš tapacir potpuno. U dnu samom ćeš vidjeti crijevo. To bi trebalo da ti je ovako: Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 530 Posted April 5, 2018 Fala na slikama. Sutra ću pogledati detaljnije. Share this post Link to post Share on other sites