1 1
Gawro

Kvar na golfu 4

Recommended Posts

Pozdrav,

imam 2 pitanja vezano uz golfa.

Radi se o mk4 sa 96 kw 6 brzina.

Kada se gleda motor sprijeda s lijeve strane motora se čuje neko šuštanje. Da li je to španer ili? Neprekidno šššš, nije jako glasno al šušti.

A kad se zagrije onda se "iza motora" (kad se gleda sprijeda) u leru čuje svake 2-3 sekunde "krrrr" krrrr", kao da nešto grebe. Kada se stisne kuplung onda prestane. Kad se kuplung vrati opet krrr krrr...

Što bi to moglo biti?

Golfi ima 201k km

Edited by Gawro

Pogledaj zatezac i klizac

a za ovo drugo vjerojatno se cuje potisni ležaj

Mora li getriba dolje da se promijeni potisni?

Jel moguce da je zamasnjak?

naravno da mora

sve je moguce mozda je i do mjenjaca

kad se skine getriba ce se vidjeti

kad je zamjenjen set?

To iza "grebanje" tak bi najbolje opisao ne znam. To u leru se cuje tak tiho i onak razmak na 2-3-4 sekunde.

Zar se ne bi zamajac cuo malo jace?

prije zamasnjak nego potisni jer potisni se nevrti dok nestisnes kuplung pedalu....

Ljevo sustanje pogledaj dali natezac vibrira.... ako mlati prvo pregledat remenicu od alternatora... sami kais... rolicu natezaca...

ovo šuštanje s lijeve strane je vjerojatno remenica alternatora. Tako je meni bilo...

Da ne otvaram novu temu. Na G4 pukla sipka za mjerenje ulja, tj ono kuciste plasticno ( 12 cm je ostalo iznad spoja sa motorom ). Hoce li stogod pomoci traka za zaljepiti 2 komada te plastike na putu do doma ( 900 km ) pa da se kupi nova?

drzat ce... nova je cca 50tkn i nadje se lako... tak da je bolje odmah izmjeniti...

Savjet: pazljivo skidat staru jer ostane dosta komada s unutarnje strane metalne cjevcice na koju se ustekava plasticna..pa nije bas pametno da to ode u karter motora..

Lageros kolega mi prodaje vag original za 115kn? Hvala na savjetu kolega.

Ja uzeo u tokicu zamjensku tu plastiku za tricu tdi...20 kuna al ne valja nista...kad god vadim mjerac ide i ona van...tako da uzet cu oem samo dok se nakanim otici u zubak

uzmi original

ja sam isto na trici ima zamjensku, naravno topran. za prvu ruku dok nisam naručija original jer sam ovu slomija. i ništa nije valjala uopće šipku nije držala

Koliko sam puno procitao po forumu za topran, zakljucio sam da nebih ni podlošku made by topran kupio

topran a sad aec imaju sve u ponudi a pogotovo topran te neke plastične i gumene djelove.a i povoljni su pa nekim ljudima nije bitno kako stoji samo nek stoji i da je jeftino

ja sebi uglavnom original od tih dijelova,ali imam i jednu stvar od toprana i to već 7-8godina. pukla mi ona cijev od imberlaufa pa je bacalo ulje,a tad se u ovlaštenim triblo čekati i po tjedan dana djelove a u autodjelovima su imali odma na stanju tu cijev od toprana pa sam je ima odma.a oem košta oko 270kn ova je bila 170kn i zasad se drži a i niko je ne dira pa neman razloga da je minjan ;-)

1 1