Gawro 0 Posted April 22, 2016 (edited) Pozdrav, imam 2 pitanja vezano uz golfa. Radi se o mk4 sa 96 kw 6 brzina. Kada se gleda motor sprijeda s lijeve strane motora se čuje neko šuštanje. Da li je to španer ili? Neprekidno šššš, nije jako glasno al šušti. A kad se zagrije onda se "iza motora" (kad se gleda sprijeda) u leru čuje svake 2-3 sekunde "krrrr" krrrr", kao da nešto grebe. Kada se stisne kuplung onda prestane. Kad se kuplung vrati opet krrr krrr... Što bi to moglo biti? Golfi ima 201k km Edited April 22, 2016 by Gawro Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted April 22, 2016 Pogledaj zatezac i klizac a za ovo drugo vjerojatno se cuje potisni ležaj Share this post Link to post Share on other sites
Gawro 0 Posted April 22, 2016 Mora li getriba dolje da se promijeni potisni? Jel moguce da je zamasnjak? Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted April 22, 2016 naravno da mora sve je moguce mozda je i do mjenjaca kad se skine getriba ce se vidjeti kad je zamjenjen set? Share this post Link to post Share on other sites
Gawro 0 Posted April 22, 2016 To iza "grebanje" tak bi najbolje opisao ne znam. To u leru se cuje tak tiho i onak razmak na 2-3-4 sekunde. Zar se ne bi zamajac cuo malo jace? Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted April 25, 2016 ma mislim da nije do zamajca Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 25, 2016 prije zamasnjak nego potisni jer potisni se nevrti dok nestisnes kuplung pedalu.... Ljevo sustanje pogledaj dali natezac vibrira.... ako mlati prvo pregledat remenicu od alternatora... sami kais... rolicu natezaca... Share this post Link to post Share on other sites
marin04 0 Posted April 28, 2016 ovo šuštanje s lijeve strane je vjerojatno remenica alternatora. Tako je meni bilo... Share this post Link to post Share on other sites
G2 LTD 37 Posted May 2, 2016 Da ne otvaram novu temu. Na G4 pukla sipka za mjerenje ulja, tj ono kuciste plasticno ( 12 cm je ostalo iznad spoja sa motorom ). Hoce li stogod pomoci traka za zaljepiti 2 komada te plastike na putu do doma ( 900 km ) pa da se kupi nova? Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted May 2, 2016 drzat ce... nova je cca 50tkn i nadje se lako... tak da je bolje odmah izmjeniti... Savjet: pazljivo skidat staru jer ostane dosta komada s unutarnje strane metalne cjevcice na koju se ustekava plasticna..pa nije bas pametno da to ode u karter motora.. Share this post Link to post Share on other sites
G2 LTD 37 Posted May 2, 2016 Lageros kolega mi prodaje vag original za 115kn? Hvala na savjetu kolega. Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted May 2, 2016 Ja uzeo u tokicu zamjensku tu plastiku za tricu tdi...20 kuna al ne valja nista...kad god vadim mjerac ide i ona van...tako da uzet cu oem samo dok se nakanim otici u zubak Share this post Link to post Share on other sites
dr.restaurator 5 Posted May 3, 2016 uzmi original ja sam isto na trici ima zamjensku, naravno topran. za prvu ruku dok nisam naručija original jer sam ovu slomija. i ništa nije valjala uopće šipku nije držala Share this post Link to post Share on other sites
G2 LTD 37 Posted May 3, 2016 Koliko sam puno procitao po forumu za topran, zakljucio sam da nebih ni podlošku made by topran kupio Share this post Link to post Share on other sites
dr.restaurator 5 Posted May 3, 2016 topran a sad aec imaju sve u ponudi a pogotovo topran te neke plastične i gumene djelove.a i povoljni su pa nekim ljudima nije bitno kako stoji samo nek stoji i da je jeftino ja sebi uglavnom original od tih dijelova,ali imam i jednu stvar od toprana i to već 7-8godina. pukla mi ona cijev od imberlaufa pa je bacalo ulje,a tad se u ovlaštenim triblo čekati i po tjedan dana djelove a u autodjelovima su imali odma na stanju tu cijev od toprana pa sam je ima odma.a oem košta oko 270kn ova je bila 170kn i zasad se drži a i niko je ne dira pa neman razloga da je minjan Share this post Link to post Share on other sites