Baky 0 Posted May 2, 2016 Veliki pozdrav svima, pretrazio sam sve teme foruma no nisam naisao na nista slicno Radi se dakle o Golfu 6, 2.0 TDI 81 kw, 2009 g. 160 000 km, auto uredan sve je tip top. Naime, kad se vozim brzinom oko 80 km/h cuje se nekakav zvuk, zujanje-brujanje u tom smislu, i to samo dok se vozim tom brzinom 70-80 km/h. Sumnjam na zvuk iz motora,tj iz mjenjaca. Pa evo molim ako ima tko kakvih saznanja o ovome molio bi za pomoc. Unaprijed zahvaljujem Share this post Link to post Share on other sites
vanjaTDI 0 Posted May 2, 2016 Da ti mozda gume ne bruje? Sent from my iPhone using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Baky 0 Posted May 2, 2016 nisu gume, jer zvuk se bas cuje iz mjenjaca rekao bi, i to samo kad se vozim oko 80 na sat majstor kaze da se to zna cuti kod novih golfova i skoda, kao mjenjač-diferencijal da se zna cuti, al nezz, ja bi to rijesio samo da znam tocno sto je Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted May 2, 2016 Za pocetak promjeni majstora . Se cuje to u svakoj brzini? ili u samo jednoj Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 221 Posted May 2, 2016 Preko ekrana se nemoze nista rjesit... samo dat x savjeta... Treba to cut uzivo..... Share this post Link to post Share on other sites
Baky 0 Posted May 2, 2016 Pa u 3 i 4 kad onako umirujuce vozis onda se cuje taj zvuk. Mislio sam mozda je imao tko slican problem pa da mi da savijet. Ali svakako cu se jos raspitati kod par majstora Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 221 Posted May 2, 2016 žac najbolji getriben mestar... netrebas dalje lunjat Share this post Link to post Share on other sites
Zagigti 1 Posted May 3, 2016 Klasika kod 5 brzinskih mjenjaca cuje se mjenjac ali ne zvuk lezaja i na novom golfu se cuje takav zvuk Poslano sa mog SM-G531F koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Baky 0 Posted May 3, 2016 Znaci ipak ce biti mjenjac,msm nije to neki jak zvuk al dovoljan da te iritira tokom voznje, a auto je u tip top stanju. Svakako ekipa zahvaljivam na pomoci Share this post Link to post Share on other sites
Maxx044 0 Posted August 19, 2016 Ista stvar se događa i kod mene. Znači Golf 6 2.0 TDI 81kw s 115000 km, 2009g. Čuje se fućkanje ( zujanje ) rekao bih u svim brzinama, ali najlakše se primjeti u višim znači i u 3. i 4. i 5. Najviše se osjeti pri 80km/h u 4. brzini. Auto se normalno šalta. Tri puta sam bio u Zubak servisu i naravno slijedi klasična hrvatska priča zavlačenja. Prvi put su rekli ležaj desni i to smo promjenili, ali nije pomoglo. Drugi put ajmo promjeniti ulje u mjenjaču. Kad smo to napravili ista stvar. E a treći put odjednom kažu da je to normalno i da se to tako treba čut. Rekao bih da zvuk postaje sve izraženiji kako kilometri idu. Ako tko zna rješenje bio bih zahvalan. Share this post Link to post Share on other sites
!goR 0 Posted August 19, 2016 Imao sam isti slucaj na istom autu. Drugar mehanicar skidao menjac 3-4 puta, menjali lezajeve, diferencijale i u menjacu i svaki put se zvuk opet cuo. Na kraju sam stavio ceo drugi menjac sa nekog slupanog Golfa kojo je imao 60 000 i i dalje se cuje na 80 ali znatno manje. TT Share this post Link to post Share on other sites
Erestor 0 Posted August 19, 2016 (edited) Pitanje dali vw moze jos kaj zeje.... scim prije ljudi nisu imali problema na autima. Ovi novi modeli kao da su od plastike Edited August 19, 2016 by Erestor Share this post Link to post Share on other sites
limp19 6 Posted August 19, 2016 Meni drug ima g6 81kw i 330k km na satu nista mu se ne cuje mjenjac cak ni kvarova nekih nije imao velikih... Share this post Link to post Share on other sites
Maxx044 0 Posted August 21, 2016 Neznam vise sta da radim. Sutra sam narucen za servis. Auto jos pod nekom njihovom garancijom. Rekli su da ce skinuti mjenjac i pregledati ga, ali ako oni odluce da je sve uredu onda ja budem morao platiti ruke znaci skidanje, pregled i vracanje nazad. Poznavajuci njihove cijene to ne bude jeftino. Po njihovom to zujanje je normalno. Share this post Link to post Share on other sites
tommek10 7 Posted August 21, 2016 Prijatelj isto ima sličan problem... 2.0 tdi golf 6, 130 000km. Oko 100km/h javlja se to brujanje. Promijenjeni ležajevi, nove gume, urađena optika itd. itd... lud je vie Share this post Link to post Share on other sites
kostolomac_cro 13 Posted August 21, 2016 Prijatelj isto ima sličan problem... 2.0 tdi golf 6, 130 000km. Oko 100km/h javlja se to brujanje. Promijenjeni ležajevi, nove gume, urađena optika itd. itd... lud je vie Znači promjenio je sve do sad takoreć bespotrebno, eto tu se vidi pravi meho, kad pravu dijagnozu utvrdi, a ne da promjeniš pola auta, problem ostao i nikom ništa..... Share this post Link to post Share on other sites
Maxx044 0 Posted August 21, 2016 A sta da covjek radi? I ja sam bio kod 4 mehanicara. Svi prvo spominju lezaj na kotacu pa onda na gume sumnjaju. Pa da li ima ulja u mjenjacu. Tek onda su spomenuli da nije mozda lezaj na diferencijalu ili lezaj spojnicke. Ali eto covjek gore kaze da je i to promjenio i nije pomoglo. Sta da se radi? Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted August 21, 2016 Znači promjenio je sve do sad takoreć bespotrebno, eto tu se vidi pravi meho, kad pravu dijagnozu utvrdi, a ne da promjeni pola auta, problem ostao i nikom nita..... U nekim slucajevima jedino vidovnjak moze pomoci... Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted August 21, 2016 (edited) To se sve lako rijesi( u mom sliucaju) u vw ovlasteni servis ja kad sam dosao, (niti jedan jedini majstor mi nije mogao pomoc cca 5 vrhunskihj majstora) ostavio sam auto, rekli su 150 kn ako otkriju problem, a ako ga odlucim i popraviti kod njih tih 150 kn ne placam. U roku sat i pol su kontaktirali wolsburg i zvali me da je problem otkriven...rekli su cijenu i dao sam odmah da zamjene sta treba i rijesio problem u dva sata. Rijeseno za 600kn. dok su drugi filozofi trazili da im auto ostavim na par dana, jer vjverovatnoi je ECU motora, pa ako nije to oda je turbo, ako nije on , onda je glava motora, ako nije ona onda su maf senzori i tako dalje. Problem bio u prekidu na instalaciji(to im jedino nije palo napamet) Poanta Otidji u ovlasteni servis. (u mom slucaju su pomogli sto ne znaci da ce svakome uspjeti) Edited August 21, 2016 by MarioIV Share this post Link to post Share on other sites
kostolomac_cro 13 Posted August 22, 2016 Mario je sve rekao. Meni su dva puta raskopali u ovlaštenom prednju tablu i nisu uzrok kvara, naravno ništa mi nisu naplatili, iako su potrošili par sati na to. Neko struganje mi se javlja sa strane suvozača, sad opet kroz dan dva vozim da raskopaju ako treba cijeli prednji kraj dok se ne riješi problem. Jer mi ide na živce to struganje... Share this post Link to post Share on other sites
Maxx044 0 Posted August 22, 2016 Ja nemam tako pozitivno iskustvo. Cetiri puta sam bio u ovlastenom na dva mjesta. Kod prvih je sve to normalno i na tom prica staje, a na drugom mjestu su pristali da skinu mjenjac i pregledaju ga, ali su me upozorili ako oni odluce da je to normalno da cu onda sve troskove snositi ja skidanje, pregled i vracanje nazad. Na kraju su mi i rekli da je to zujanje normalno da se to i kod novih Skoda cuje. Share this post Link to post Share on other sites
kostolomac_cro 13 Posted August 22, 2016 Nažalost ima i hrpa ovlaštenih baš takvih u kakvim si bio. Ja koristim jedan te isti već godinama. Neki želi klijenta zadržat,a nekima je bitno da ga odmah oderu do kože. Takav će im se teško vratit.... Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted August 22, 2016 Pa ako si siguran da je problem u mjenjacu, onda kazes da ga skinu i da ces platit ako nije on, nek naruce novi i stavi novi, ako i novi zuji, nisi bio u pravu da je mjenjac i platitces ga :) Share this post Link to post Share on other sites
tommek10 7 Posted September 3, 2016 (edited) To se sve lako rijesi( u mom sliucaju) u vw ovlasteni servis ja kad sam dosao, (niti jedan jedini majstor mi nije mogao pomoc cca 5 vrhunskihj majstora) ostavio sam auto, rekli su 150 kn ako otkriju problem, a ako ga odlucim i popraviti kod njih tih 150 kn ne placam. U roku sat i pol su kontaktirali wolsburg i zvali me da je problem otkriven...rekli su cijenu i dao sam odmah da zamjene sta treba i rijesio problem u dva sata. Rijeseno za 600kn. dok su drugi filozofi trazili da im auto ostavim na par dana, jer vjverovatnoi je ECU motora, pa ako nije to oda je turbo, ako nije on , onda je glava motora, ako nije ona onda su maf senzori i tako dalje. Problem bio u prekidu na instalaciji(to im jedino nije palo napamet) Poanta Otidji u ovlasteni servis. (u mom slucaju su pomogli sto ne znaci da ce svakome uspjeti) Znači imao si gore navedi problem brujanje na cca 80 km/h . ?Može malo pojasniti ako si upoznat to se podrazumijeva pod tim "prekid u instalaciji" . Nekako razmiljam pa nemogu nikako povezati na sto bi se to odnosilo. I naravno vise nema problema kako su ti to rijesili? Edited September 3, 2016 by tommek10 Share this post Link to post Share on other sites