tonni 0 Posted May 2, 2016 Pozdrav ekipa,prebacija sa u G2 koji je bija benzin motor 1.9D iz G3.Sad se spremam na atest,moze te li mi navest sta je sve potrebno i ima li kakvih stvari na sto treba obratit paznju Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted May 2, 2016 Bitno je da imas uredne papire od motora i da je sve uredno slozeno i ne bi trebalo bit problema Share this post Link to post Share on other sites
tonni 0 Posted May 3, 2016 Jel bitno da je motor iz Golfa bas moze li bit Vento,passat...? Share this post Link to post Share on other sites
-Jelko- 0 Posted May 3, 2016 Ako je auto 1.6d ne vidim smisla atestirat.Mislim da je realno svejedno iz kojeg je vw bitno je da imas porijeklo motora i elaborat o koristenim dijelovima,al poznavajuci kakvi sve rade na tehnickom brijem bolje da bude iz golfa Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted May 3, 2016 Jelko bio je benzin na pazis na satu Svejedno je ne mora bit iz golfa... Ja sam atestirao u golfa motor iz passata koji je bio uzduzni a ugolfu je poprecni I nema ti veze ekipa stehnickog s atestom...njihovo je samo da poslikaju sve i proslijede u CVH a dalje je sve na njima Share this post Link to post Share on other sites
tonni 0 Posted May 5, 2016 Sta se misli pod elaboratom? Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted May 5, 2016 Mislis se da dokumentiras sve sto si radio i to opises i mozda stavis i koju sliku i to sve skupa prilozis kad predajes papire za atest Imas tu na forumu primjerak kod jednog kolege koji je atestirao motor u dvojku isto samo sada ne znam tocan nick ali pogledaj pod projekte golf 2 Share this post Link to post Share on other sites
tonni 0 Posted May 5, 2016 Doduse samo je ubacen goli motor jer je stari bio 1.8 a stavljen je 1.9D pa je sve ostalo pasalo(nosaci,getriba,poluosovine,podvozje...) Jel dovoljno da naveden par recenica o radovima ili mora striktno bit od nekog servisa ta izjava Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted May 5, 2016 Ja sam sam napisao takvu izjavu i proslo je....sad ne znam to je bilo prije 2-3 godine Share this post Link to post Share on other sites
klikiTDI 16 Posted May 5, 2016 Ja sam prije mj i pol dana radio,sutra ti poslikam sta sam sve piso Poslano sa mog GT-N7100 koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
klikiTDI 16 Posted May 6, 2016 Ovobje tehnicki opis ili tako zvani elaborat,da ti napomenem da moras rukom pisat.. Ovo je izjava kojom izjavljujes da je sve kako treba.. Vaganje auta,prvo prednji kraj,pa zadnji i onda cijeli auto I njihov racun I treba ti kupoprodajni ugovor od koga sib kupio motor ili racun nekog otpada,ja sam sa frendom napravio ugovor da sam kupio ne ispravan motor iz njegovog auta i stavio u svoj a prije toga napravio generalku.. U elaborat moras navest oznaku motora kao sto je kod mene i oznaku mmjenjaca ako si njega mjenjo.. Nikako nemoj spominjat kocnice ako si i stavljo druge.. I da,kad dovezes dalje ispitivac preuzima,slika motor od ispod pa svaki nosac posebno,pa motor od gore,broj motora i na kraju cjeli auto.! Poslano sa mog GT-N7100 koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted May 6, 2016 Cek, i ovo oni priznaju? Share this post Link to post Share on other sites
klikiTDI 16 Posted May 6, 2016 Ja sam s tim papirima sa slike atestiro auto Poslano sa mog GT-N7100 koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
sarmaguru 1 Posted May 6, 2016 Zašto ne spominjat kočnice?? Evo staviš od g60 na to sve gore, u čemu je problem? Share this post Link to post Share on other sites
klikiTDI 16 Posted May 6, 2016 Moras onda imat potvrdu vw servisa daa su to oni ugradili i da garamtiraju za to da valja 100% i ides na dodatna ispitivanja koja ne vrsi svaka stanica Poslano sa mog GT-N7100 koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted May 6, 2016 Ma otkad je to s kocnicama? Ja sam atestirao i kocnice i nista nisu trazili sve sam uredno naveo sta je koristeno i za svaki dio napisao kataloski broj sve uredno proslo. To za dodatna isputivanja se radi samo ako se ugradjuje abs Share this post Link to post Share on other sites
klikiTDI 16 Posted May 6, 2016 tako je meni ovaj na atestu reko što mi je auto ispitivo,ja sam bio u prvom elaboratu naveo da sam stavio kočnice sa vent diskovima od trojke tdi i kaže mi on prepiši ponovo bez tog djela.. Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted May 6, 2016 2 auta(moj i kumov) isla na atest s vecim kocnicama sve napisano u izjavi ni jednog problema....osim eto kad se ugradjuje ABS onda zanju zahtjevat dodatna ispitivanja i potvrde od ovlastenog Znaci po njihovom je bolje ugradit jaci motor a da se ne diraju kocnice....tesko Share this post Link to post Share on other sites
klikiTDI 16 Posted May 7, 2016 Ne znam stvarno ja samo kazem sta je meni ovaj reko,a ti si to odradio pa znas iz prve ruke Poslano sa mog GT-N7100 koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
tonni 0 Posted May 7, 2016 Ako se nabavi racun sa otpada,sta prodavac treba napisat u racunu(jel treba onda i prometna) a ako radim sa nekim kupoprodajni jel dovoljno samo navest u ugovoru da mi prodaje motor ili isto treba prometna Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted May 7, 2016 Na racun napises kod i serisjki broj motora a to ti pise sve na bloku motora i ne trebas prometnu A sa ugovorom isto pises kod i serijski broj u ugovor al trebas kopiju prometne od auta iz kojeg je motor Share this post Link to post Share on other sites
tonni 0 Posted May 7, 2016 Sad mi je sve jasno,samo nisan jos pita do bude sve na mistu.Treba li na vagu sa punim rezervarom ili ne Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted May 7, 2016 Trebalo bi bar bit vise od pola rezervara A to ce te oni poslat da odes na vaganje kad dodjes radit atest Share this post Link to post Share on other sites