1 1
tonni

Atest motora

Recommended Posts

Pozdrav ekipa,prebacija sa u G2 koji je bija benzin motor 1.9D iz G3.Sad se spremam na atest,moze te li mi navest sta je sve potrebno i ima li kakvih stvari na sto treba obratit paznju

Bitno je da imas uredne papire od motora i da je sve uredno slozeno i ne bi trebalo bit problema

Jel bitno da je motor iz Golfa bas moze li bit Vento,passat...?

Ako je auto 1.6d ne vidim smisla atestirat.Mislim da je realno svejedno iz kojeg je vw bitno je da imas porijeklo motora i elaborat o koristenim dijelovima,al poznavajuci kakvi sve rade na tehnickom brijem bolje da bude iz golfa :D

Jelko bio je benzin na pazis na satu :P

Svejedno je ne mora bit iz golfa...

Ja sam atestirao u golfa motor iz passata koji je bio uzduzni a ugolfu je poprecni

I nema ti veze ekipa stehnickog s atestom...njihovo je samo da poslikaju sve i proslijede u CVH a dalje je sve na njima

Mislis se da dokumentiras sve sto si radio i to opises i mozda stavis i koju sliku i to sve skupa prilozis kad predajes papire za atest

Imas tu na forumu primjerak kod jednog kolege koji je atestirao motor u dvojku isto samo sada ne znam tocan nick ali pogledaj pod projekte golf 2

Doduse samo je ubacen goli motor jer je stari bio 1.8 a stavljen je 1.9D pa je sve ostalo pasalo(nosaci,getriba,poluosovine,podvozje...) Jel dovoljno da naveden par recenica o radovima ili mora striktno bit od nekog servisa ta izjava

Ja sam sam napisao takvu izjavu i proslo je....sad ne znam to je bilo prije 2-3 godine

Ja sam prije mj i pol dana radio,sutra ti poslikam sta sam sve piso

Poslano sa mog GT-N7100 koristeći Tapatalk

Ovobje tehnicki opis ili tako zvani elaborat,da ti napomenem da moras rukom pisat..

ec2ffdb65497643de31dfa7a4a6bfebc.jpg

Ovo je izjava kojom izjavljujes da je sve kako treba..

aea794d73f7b4193aeaa741992f468f8.jpg

Vaganje auta,prvo prednji kraj,pa zadnji i onda cijeli auto

9b2283f6ca9410510e2ebbf3da019f02.jpg

e7d69659bc9c7bd19fb2cb84056de378.jpg

3857ebe8dcd0aa25ddd9fdadf016bd03.jpg

I njihov racun c4a15e346874650af501e1ff5e5a70cc.jpg

I treba ti kupoprodajni ugovor od koga sib kupio motor ili racun nekog otpada,ja sam sa frendom napravio ugovor da sam kupio ne ispravan motor iz njegovog auta i stavio u svoj a prije toga napravio generalku..

U elaborat moras navest oznaku motora kao sto je kod mene i oznaku mmjenjaca ako si njega mjenjo..

Nikako nemoj spominjat kocnice ako si i stavljo druge..

I da,kad dovezes dalje ispitivac preuzima,slika motor od ispod pa svaki nosac posebno,pa motor od gore,broj motora i na kraju cjeli auto.!

Ja sam s tim papirima sa slike atestiro auto

Zašto ne spominjat kočnice?? Evo staviš od g60 na to sve gore, u čemu je problem?

Moras onda imat potvrdu vw servisa daa su to oni ugradili i da garamtiraju za to da valja 100% i ides na dodatna ispitivanja koja ne vrsi svaka stanica

Ma otkad je to s kocnicama?

Ja sam atestirao i kocnice i nista nisu trazili sve sam uredno naveo sta je koristeno i za svaki dio napisao kataloski broj sve uredno proslo.

To za dodatna isputivanja se radi samo ako se ugradjuje abs

tako je meni ovaj na atestu reko što mi je auto ispitivo,ja sam bio u prvom elaboratu naveo da sam stavio kočnice sa vent diskovima od trojke tdi i kaže mi on prepiši ponovo bez tog djela..

2 auta(moj i kumov) isla na atest s vecim kocnicama sve napisano u izjavi ni jednog problema....osim eto kad se ugradjuje ABS onda zanju zahtjevat dodatna ispitivanja i potvrde od ovlastenog

Znaci po njihovom je bolje ugradit jaci motor a da se ne diraju kocnice....tesko

Ne znam stvarno ja samo kazem sta je meni ovaj reko,a ti si to odradio pa znas iz prve ruke

Ako se nabavi racun sa otpada,sta prodavac treba napisat u racunu(jel treba onda i prometna) a ako radim sa nekim kupoprodajni jel dovoljno samo navest u ugovoru da mi prodaje motor ili isto treba prometna

Na racun napises kod i serisjki broj motora a to ti pise sve na bloku motora i ne trebas prometnu

A sa ugovorom isto pises kod i serijski broj u ugovor al trebas kopiju prometne od auta iz kojeg je motor

Sad mi je sve jasno,samo nisan jos pita do bude sve na mistu.Treba li na vagu sa punim rezervarom ili ne

Trebalo bi bar bit vise od pola rezervara

A to ce te oni poslat da odes na vaganje kad dodjes radit atest

1 1