gorup 0 Posted May 14, 2016 mislio je na 6 cilindara ne golfa 6 Share this post Link to post Share on other sites
ivanm 37 Posted May 14, 2016 (edited) R32. To je skupo za odrzavat. A onda mi treba cisterna benzina svaki dan. A i budjet mi je 50000 kn maks. Vidio san jednog u njuski, svjetlo plavi. 3.2 ccm, 4x4 pogon ful oprema. 200000km 80000 kn. Ipak nemam tolko a i zena bi me ubila da vozim takav auto. Ja imam 42 godine.. Ak ne 2.0 onda moze jedino 1.6 benzin Edited May 14, 2016 by ivanm Share this post Link to post Share on other sites
alen_gti 0 Posted May 15, 2016 1.9 tdi 77kw uzmi i ne beri brigu ja imam mampiran je u sedoxa na 146 plus stavljen downpipe bez katalizatora blokiran egr auto ide sasvim pristojno Poslano sa mog KIW-L21 koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
tomos222 1 Posted May 15, 2016 kolko te ispo downpipe? to je neki 'rucni' rad ili?ja imam na 1.6tdi sedox mapu pa me zanima ak stavim downpipe custom made jel pozeljno i drugu mapu stavljat? Share this post Link to post Share on other sites
marko-zd 0 Posted May 15, 2016 Jel to izmireno toliko ili rekla kazala Share this post Link to post Share on other sites
ekusetic 0 Posted May 15, 2016 Onda uzmi bolje gti-a nego fsi-a Share this post Link to post Share on other sites
KIZO 0 Posted May 15, 2016 Od 2008 na dalje znam da su ok. I 1.9 znam da su dobri motori Samo me brine ti 2.0, 140ks iz 2005-6.. Pozdrav, Motori 2.0 TDI, tih godina su imali problema sa pucanjima glave, oštećivanjem osovina modula uljne pumpe i diznama, naročito ovi s 12 ventila. Problemi sa pucanjem glava su se rješavali daljnjim "serijama" u proizvodnji tako da su serija A i B bile "za probu" na tržištu, i pucale su ko keksi, a onda je izašla serija C koja je bila i ostala definitivno pouzdana. Motori s kodnom oznakom BKD i BMM, koliko sam čuo i pročitao, su definitivno najpouzdaniji, iako ako si "bjesan" od semafora do semafora onda ti nijedna serija motora ne pomogne. Isto tako je i sa tzv. plivajućim zamajcima, neki ih voze i 250 tkm a nekima rikne na 120 tkm. Ukoliko se to desi nemoj samo stavljati zamjensku klasičnu korpu i lamelu jer za posljedicu imaju pucanje flanđe radilice i onda si u banani. Ja sam, trenutno, isto u tim nedoumicama pa ti se pridružujem u potrazi za dodatnim savjetima. lp-Z Share this post Link to post Share on other sites
alen_gti 0 Posted May 15, 2016 kolko te ispo downpipe? to je neki 'rucni' rad ili?ja imam na 1.6tdi sedox mapu pa me zanima ak stavim downpipe custom made jel pozeljno i drugu mapu stavljat?800kn lastovcic radio fi 60 Poslano sa mog KIW-L21 koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
luka93 26 Posted May 15, 2016 Kolegi nedavno na g5, 77kw 160000km, 2008g, prvi vlasnik, puka u vožnji blok motora, ogromne tri rupe se stvorile. Do tad bez kvara ikakvog. Share this post Link to post Share on other sites
Juicy 0 Posted May 15, 2016 Da mogu birati, i da mi je auto od tocke A do tocke B, uzeo bih definitivno 1.9 Osobno imam 2.0 16V BKD, i cuo sam svakakve price o pucanju glave etc. Osobno nemam problema, ali 1.9 nekako ulijeva vise povjerenja Sretno u svakom slucaju Sent from my iPhone using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
limp19 6 Posted May 15, 2016 luka pitaj ga za kod jel bxe Share this post Link to post Share on other sites
ivanm 37 Posted May 15, 2016 od točke a do b ali jednom tjedno idem do splita ili rijeke.. poznanica ima 2.0 tdi 2005. i vozi ga od 140000 km do sad ima 175000km, nikad ništa, samo ulje i filteri. teško je nać golf plus 1.9 a žena mi je zapela za taj plus. inače vidim običnu peticu 1.9, 105 ks 4motion.. to mi se najviše sviđa. Share this post Link to post Share on other sites
bozic.hrvoje 0 Posted May 15, 2016 ja ti u familiji imam 1.9tdi, bas taj BXE kojega kolega gore spominje, 350.000km, samo redovni servisi i kvacilo na 320.000km Poslano sa mog LG-D802 koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
ivanm 37 Posted May 15, 2016 kak da ja znam jel BXE il nije.. gledam ova dva auta.. golf plus 2.0 dizel i obična petica 1.9 tdi 4x4 žena hoće plus a ja navijam za 4motion.. http://www.njuskalo.hr/auti/vw-golf-v-1.9-tdi-105ks-4-motion-6-brzina-oglas-18993204 http://www.njuskalo.hr/auti/vw-golf-plus-2.0-tdi-oglas-18897761 Share this post Link to post Share on other sites
limp19 6 Posted May 15, 2016 ja ih znam par komada da se razlete i probije blok klip Share this post Link to post Share on other sites
gorup 0 Posted May 15, 2016 golf je kvalitetniji, ali seat alteu lako nađeš 1.9 tdi. ja imam bkc motor mapiran na 140 ks i sve je ok. ima 230 000 km drugi sam vlasnik Share this post Link to post Share on other sites
tihca 0 Posted May 15, 2016 dobar prijedlog,uzmi alteu malo noviju,u škode i seate su ionak stavili te motore kad su več riješili dječje bolesti...a golfa gledaj da bude bar 2007 Share this post Link to post Share on other sites
bozic.hrvoje 0 Posted May 15, 2016 u mene je BXE u skodi, 2007 godiste Poslano sa mog LG-D802 koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
ivanm 37 Posted May 16, 2016 znači 2007 ha. okej, nije sad to neka razlika u cijeni, pat tkn. Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted September 4, 2017 Malo da ozivim topic U potrazi sam sa golfom 5 sa 2.0 tdi motorom 140 ili 170ks ali vise bi volio 170 naravno Na sta obratit posebno paznju kod takvog auta? Nasao sam jedan koji je favorit u kupnji ali je u njemackoj 170ks je i ima 215000 km, svabo kaze da je napravio veliki servis na 150t km...znaci ja ako to kupim trebam odraditi servis, koliko je to troska otprilike? Jucer se trebalo ici pogledat auto ali je covjek javio da ne dolazimo jer se nesto potrgalo u mjenjacu kao nekakva poluga da je pukla plasticna i da ce to popraviti ovaj tjedan pa da se onda dodje za vikend...auto po slikama izgleda top stanje...pitao sam za dizne kaze da su mjenjane pod garancijom...kod motora ne znam...mjenjac je rucni 6 brzina...ima i dpf Ima i kod nas jedan ali 140ks ali je 2008 godina i ima oko 140000km ali nema nista opreme samo GT branik...dok ovaj u svabiji ima Rline opremu i izgleda mi 100puta bolje od tog GT i ima sve osim koze i zato mi je taj rline favorit...pregledao sam sve oglase kod nas i ni jedan nema takvu opremu kao taj rline Eto ako moze malo savjeta sta gledat i paziti kod kupnje bas da se ne uvalim u neke probleme s tim autom...hvala Share this post Link to post Share on other sites
vw_dokii 1 Posted September 5, 2017 (edited) Dizne bi rekao najvažnije,stanje turbine,dpf i egr,stanje zamajca i kvacila ( prve serije su imale problema sa poroznom glavom motora,zamajac da je mijenjan i to dvomasenim ),nosači motora,selen blokovi. Koliko sam čitao,a i imam sam,BKD je najbolji od tih svih 2.0 TDI motora,sad ne znam koji je kod motora sa dpf filterom. Ja bi imho išao radije na 140 KS verziju,pitao par tunera i ide na 175-185 HP sa prvom mapom osim ako ne planiraš još više bez diranja ičega. Edited September 5, 2017 by vw_dokii Share this post Link to post Share on other sites
kostolomac_cro 13 Posted September 5, 2017 Ja imam BKD ( 2.0 TDI ) sa 314k km na satu trenutno ( prvi vlasnik ) . Oko motora trenutno nista dirano ( ne računam EGR koji sam jednom do sad mjenjao ), turbina prva, dizne, zamajac, kvačilo itd... Imao neke musice tipa podizač stakla, pa brava vratiju ali nista specijalno i skupo za zamjenit. Čak i sa original djelovima veliki i mali servis je dosta jeftin ( s mojeg kuta gledišta ). Potrošnja između 6-7, ovisi kako se vozi.... Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted September 5, 2017 Ne planiram nista previse dirat po tom autu...zato trazim sa sto vise opreme u startu...eventualno nekakve felge i mozda gewinde iako taj iz njemacke ima bbs ch 18" i opruge neke tako da na njemu za pocetak ne moram ni to zato mi i je favorit osim sto me malo pati ta drama oko uvoza jer nitko nece reci koliko su tocno davanja na takav auto,dok svi ostali koji su po nasim oglasima nemaju ni priblizno opreme...nasao sam bio jos jedan ali bez xenona i bez zadnjeg Rline branika i bio je 140ks i reko ajd ok i nazovem ,prodan auto Ima jos dva GTDa na oglasima kod nas al to je oprema nikakva plus sto je jedan unutra unisten a drugi je izvana iskvrcan E sad procitao sam svasta o tim motorima, jedni pljuju dok drugi hvale...pa cak sam negdje vidio da prije 2007 kao ne valjaju ti motori i to pucanje glave se spominje i potorsnja ulja itd...ajd dizne su kao vecinom zamjenjene na svima a kako da najlakse to provjerim koje su dizne? I gdje im pise kod motora? Podizanje snage nije nikakvo u planu bar za sad, i nije uvjet bas da je 170ks samo eto vecinom su mi ti 140ks bez neke opreme u biti i nema pravila nekih sto se tice opreme jer je jako saroliko sve Jel imate kakvih saznanja za taj 170ks motor iz prve ruke? Share this post Link to post Share on other sites
kostolomac_cro 13 Posted September 5, 2017 (edited) Sto se tice kod-amotora, imas otraga u gepeku ispod podstave, naljepnicu sa kodom motora. Mozda jos negdje pise al iskreno neznam di bi to bilo. Moj potrosi od servisa do servisa ( 15k km ) cca 1-2 dec ulja max. i to nadolijem nakon prijeđenih 11-12k km. To je po meni cist ok potrosnja. Znam svojega u dusu, posto je 13 god. kod mene..... Jedino zbog opreme i veće ponude se ti isplati uvest izvana, jer kod nas ih je većina socijala, dok je vani kontra. Edited September 5, 2017 by kostolomac_cro Share this post Link to post Share on other sites