1 1
branet

BMC, K&N ili SIMOTA

Recommended Posts

Nista te gljive, samo panel filteri, bmc ili k&n...

Malo skuplji od originala ali su perivi i traju koliko i auto...

Svaki sportski filter zahtjeva odrzavanje, bilo da je panel bilo da je gljiva, panel je dovoljno ocistit jednom gidisnje a gljivu par puta. Za neki prosjecan auto koji se koristi svaki dan , panel je bolja opcija a za nesto ekstremnije sto veca gljiva..

Ja trenutno ne mogu stavit panel pa sam na K&N gljivi, imam ulje i sredstvo za ciscenje orginal od KNa, i zaklonjena je o topline motora, stavio sam je iza akumulatora...mislim da ima dobar dovod vanjskog zraka tu a i ne moze vode do nje...ali nedavno sam probao i BMC sa kucistem...zvuk mi je bio puno bolji jer se kod BMCa ne cuje ono usisavanje kao kod obicne gljive...i naravno to puno urednije izgleda kad je u kucistu...samo sto je BMC bio mali za motore do 1600ccm pa sad i dalje vozim na gljivi ali prvom prilikom kupujem neki veliki BMC

Edited by said

Bmc bacva je bas dizajnirana za vece perfomanse i baj d vej izolaciju od topline mot.prostora. Slazem se da standard motor nece nista bolje radit s tim sporckijim filterom... Kad se malo poslozi par kockica onda je i usis dio slagalice mada kod uljenih filtera nepravilno odrzavanje moze imat i negativnu "dobit" snage

Najgore je sto od KNa nema sprica na posudi za ulje jer je pregusto....ja ga onda nanosim kistom u pm a to trajeee al pazim da ne stavim previse a ooet da ga cjelog nauljim

Daj sliku da vidim kakva je sprica...ja sam probao staviti od nekih drugih tekucina i ne moze ga spricat

Ja imam ko iz prvog linka al u crnim bocicama i na cleaneru je sprica al na ulju nema

Ja imam ko iz prvog linka al u crnim bocicama i na cleaneru je sprica al na ulju nema

Imas takvu verziju kao kod tebe I imas ovu u spreju.. Meni puno prakticnija ova u spreju...

Prakticnije je puno sigurno...samo eto nisam gledao na to pri kupnji

Jbg zato kist i udri lagano :)

Puno buke i marketinga al ucinkovitosti nigdje

hmm...s ovima se ne bih složio jer mislim da su preskočili dio "privikavanja" ECU-a na otvoreni filter...

Ja kad sam prvi put stavio gljivu, auto nije išao nikako, kasnije kao da se priviknuo.

Jedino što sam gledao je da je gljiva udaljena od mafa, da ima bar 10 cm cijevi između.

Sa K&N panelom i malo prerađenom kutijom sam vidio max. 147 g/s zraka, sa gljivom do 152 g/s.

Znači više zraka prođe, a koliko je topliji to je drugi par rukavica, ali po meni je auto življi sa gljivom, a o zvuku da ne govorim, pravi turbak!

Ne podrzavaju svi auti te protocnije filtere...

Recimo meni bmw, prije e46, sada e90, oba sa istim motorima m47, 2.0d, e46 ga podnosi odlicno, e90 nikako, auto ide kao da ima 40 ks manje, a jaci je 30-ak ks od e46, razlika je izmedju ta dva motora u ubrizgavanju...

Znaci isti filter, na jednom super, na drugom nikakav...

Ne znam, sve je moguće, ja se npr. ne bi vratio na kutiju više, ako ništa zbog zvuka, jer sam ovisan o tom zvuku usisavanja i bov-a , iako je to na ovim našim njemcima preslabo, kad sam čuo hebeni tipo turbo kako zviždi nisam mogao vjerovati svojim ušima.

Možda sa silikonskim turbo inlet pipe-om i gljivom prozviždi kako treba :)

Nikad vise gljiva na moj auto nece ici, imao sam je na Tipu td i onda je kroz lokvu povukao vodu kroz k&n gljivu i iskrivio klipnjace...

1 1