zabranjeniples 0 Posted May 17, 2016 Lijep pozdrav! Molio bih vas za pomoc, vezanu uz potrosnju. Naime, radi se o golf 6 s 1.6tdi motorom i prosjecnoj potrosnji (putno racunalo). Auto je kod mene pola godine i dosad je ta prosjecna potrosnja uvijek bila oko 6.8l(bez nekih stalnih promjena), dok je zadnja 3 dana totalno poblesavila i digla se iznad 7.4l,te konstantno varira od 7.4-8. Funkcionira vise kao trenutna (stalne promjene), nego kao prosjecna. Dali netko zna zasto se to dogadja i treba li me zabrinjavat. Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted May 17, 2016 Ako primjetis da ti se tank prazni brze onda se trebas brinuti. Spoji ga na dijagnostiku da vidis da li ima kakavih gresaka. Share this post Link to post Share on other sites
zabranjeniples 0 Posted May 17, 2016 Koliko mi se cini, potrosnja je uredna i niska, ali na putnom racunalu je prosjecna potrosnja drugacija nego inace. Stalno se mijenja i kao da je poludila. Prije minje stalno stajalo na 6.8-6.9 Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
DejanM 0 Posted May 17, 2016 Ako kažeš da isto troši, onda ti je vjerojatno prije stalno prikazivalo potrošnju za zadnjih 100 sati, a sad si vjerojatno prebacio na ovu kratkoročnu koja se resetira nakon 2 sata. Zbog toga ti pokazuje veće vrijetnosti, pogotovo na početku vožnje. Share this post Link to post Share on other sites
Dottore 0 Posted May 17, 2016 Ako primjetis da ti se tank prazni brze onda se trebas brinuti. Spoji ga na dijagnostiku da vidis da li ima kakavih gresaka. Vjerojatno se pokrenula regeneracija DPF. Share this post Link to post Share on other sites
zabranjeniples 0 Posted May 17, 2016 Kako to vratim na prijasnje stanje, jer ovo me zaista nervira. Imam osjecaj kao da prikazuje trenutnu, ali uvecanu potrosnju,jer se konstantno mjenja,ali uvecano u odnosu na trenutnu. Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted May 17, 2016 Pa u menu-iju imas potrosnju 1 i 2. Klikom mjenjas izmedju te dvije. Share this post Link to post Share on other sites
zabranjeniples 0 Posted May 17, 2016 Da, ali ja imam obje potrosnje prikazane, samo sto mi se ova prosjecna zblesirala. Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted May 17, 2016 Si probao resetirati? Share this post Link to post Share on other sites
zabranjeniples 0 Posted May 17, 2016 Probano! Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
zabranjeniples 0 Posted May 18, 2016 Rjeseno, ipak je bilo do botuna od opcija. Izgleda da mi je prijatelj to slucajno stisnuo kad sam mu dao auto. Postoje dvije opcije prosjecne potrosnje, a meni je prebacilo na prvu. Hvala svima! Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted May 18, 2016 Ah, pa ja sam bio uvjeren da znas da postoji i trenutna i prosjecna kad si napisao da se ponasa kao trenutna a nije Share this post Link to post Share on other sites
polic na kvadrat 46 Posted May 18, 2016 Događa se... Treba mdlo proučiti taj Comp ? Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted May 18, 2016 Sve to ima u upustvima koja budu uz auto. Share this post Link to post Share on other sites
zabranjeniples 0 Posted May 18, 2016 Ne, ne radi se o tome. Ja imam i trenutni i prosjecnu potrosnju prikazanu na racunalu. Ali na prosjecnoj imam dvije, koje se u ovom mom slucaju prebacuju na klik botuna ispod rucice za paljenje prisaca. Znaci, jedna je normalna,a druga varira kao i ova trenutna, samo u nesto sporijem ritmu i vecim brojkama. Na tu drugu mi je prijatelj slucajnim stiskom prebacio, a ja nisam uopce znao za tu opciju. E sad,cemu ta druga sluzi, to pojma nemam. Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
DejanM 0 Posted May 18, 2016 Već valjda dvadesetak godina VW ima takvi princip, kao što sam gore napisao obadvije su prosječne. Samo druga se resetira svakih 100 sati vožnje, a prva se resetira nakon što barem dva sata nisi palio auto. I prva ne pokazuje ništa veće brojke, ako ih obadvije restartaš na 0 i odvoziš 100-200km pokazivat će isto. Share this post Link to post Share on other sites
zabranjeniples 0 Posted May 18, 2016 (edited) A nemam pojma, mozda ne razumijem princip, ali vidim sta mi prikazuje i pise. Neda mi se sad razglabat do sutra, bitno mi je da sam namjestio na ono sto je bilo prije. Hvala ekipi koja je pokusala pomoc. Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk Edited May 18, 2016 by zabranjeniples Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted May 19, 2016 (edited) Dejan ti je dobro napisao. Imas ajmo reći 3 potrosnje na board comp. Jedna je ona koja pokazuje trenutnu potrosnju pri odredjenoj brzini i broju okretaja, koja moze varirati od 2-3 litre pa do 60-70 kad kreces u prvoj brzini. Druga potrosnja je prosjecna potrosnja izmedju ajmo reći tocke A i tocke B. I resetira se sama nakon 2h kad je auto izgasen. A treća pokazuje prosjecnu potrosnju na duzi period vremena, ne znam koliko dugo, ali eto kolega kaze 100h,znaci zadnjih 100 sati voznje. Vrlo jednostavno.. Edited May 19, 2016 by vlaho 2901 Share this post Link to post Share on other sites
zabranjeniples 0 Posted May 19, 2016 Opet kazem, nemoguce! Ovo sto sam ja trazio da mi bude i na sta sam vratio, zna se promjenit nakon par min i uvijek je mojom voznjom izmedju 6.5 i 6.8l (grad i okolica). Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Dario_7R 34 Posted May 19, 2016 jedva cekam da se resetira trip2 i da krene nova tema ,auto mi trosi abnormalno hahahaa Share this post Link to post Share on other sites
zabranjeniples 0 Posted May 19, 2016 A gle, sasvim nebitno sta pise na racunalu, kad znam i sam izracunat koliko mi trosi (prijedjeno sa ulivenim). Ali mi je cisto zgodna stvarcia i bunilo me gdje je nestala. Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
kostolomac_cro 13 Posted May 19, 2016 A gle, sasvim nebitno sta pise na racunalu, kad znam i sam izracunat koliko mi trosi (prijedjeno sa ulivenim). Ali mi je cisto zgodna stvarcia i bunilo me gdje je nestala. Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk Ma pusti njega, nikad nije dizel vozio pa nezna kako je to Share this post Link to post Share on other sites
Dario_7R 34 Posted May 19, 2016 svi dizeli koje sam vozio i imam doma troše 10+ tako da se ne zamaram potrosnjom Share this post Link to post Share on other sites
Juicy 0 Posted May 20, 2016 Doma imas ruski T-34 ili aute? Sent from my iPhone using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Luka_DSG 1 Posted May 20, 2016 A gle, sasvim nebitno sta pise na racunalu, kad znam i sam izracunat koliko mi trosi (prijedjeno sa ulivenim). Ali mi je cisto zgodna stvarcia i bunilo me gdje je nestala. Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk daj molim te poslikaj taj prikaz potrosnje koji ti inace imas jer ja vise ne kuzim tko sta i gdje Share this post Link to post Share on other sites