1 1
CreedIV

Golf IV 1.9 TDI 85KW vuce kao Golf 2.

Recommended Posts

Prvo da se izvinem svim korisnicima, jer je ovo XXX tema od mene, ali kad je auto baksuzno - baksuzno je.

Znaci ovako, kupio ga prije nekih 6 mjeseci. Golf je bukvalno letio, lijepio me za sjediste, sto i ocekujes od 85 kilovata.

Sad kad sjednem da vozim, samo se nanerviram, ubrzanje mu je nula svih nula, iz prve u drugu katastrofa, iz druge u trecu isto tako.

1. Na servisu mi je receno da je turbina masna skroz, da treba provjeriti ( ne znam jel to moze utjecati na pocetno ubrzanje vozila )

2. Auto mi slabo vuce, a kad naspem pun rezervoar jos duplo slabije ( nidje veze )

3. Neki dan na autoputu vozim 140 i krene da gubi gas, do kraja gas drzim u 6. brzini obrtaji skroz polako idu negdje do 2300 i staju, auto ne moze preko 130km/h. Ugasim, krenem ponovo - isto. Nakon par sati, kad sam se vracao kuci, islo je preko 150 ali opet osjetno slabije ubrzanje.

Ne znam vise ni sta da radim ni kako, na servis ga odvezes i komentar je - moze biti svasta...

Turbina je pri kraju ili gotova

U 95% slucajeva je do turbine, meni prijatelj ima astru gtc 1.9tdi ista mu je stvar bila, rekli su turbina, na kraju se ispostavilo da su fiteri bili katastrofa, nakon zamjene je auto opet pocea radit normalno, ne kazem da je tebi isto, samo govorim sta je bilo

imao slicne slucajeve, dakle prvo dijagnostika i provjeriti greške i pritisak turbine, pogledati sva crijeva, ispitati maf senzor, zatim pogledati turbinu i vidjeti kolko lufta ima, ja sam imao probem prvo auto nije htio ici uopce tu mi je bio maf senzor krivi, a ubrzo zatim turbina otisla.

Moj savjet je dobro sve pregledati osobito turbinu jer ak je u losijem stanju lako ode u iberturažu.

Jel turbina igra ulogu pri kretanju ? Dakle kad dajes gas a nisi dosao do 2000 obrtaja ? Generalno ubrzanje auta ako nisi dosao do obrtaja kad se ona pali ???

Varijabilna turbina ima jako malu turbo rupu i auto dobro vuce vec ispod 2000 okretaja. Na cca 1500 vec auto krece s ubrzanjem od obicnog diesela na onaj s poticajem :-)

Edited by Erestor

Mislin da auto nije baksuz nego se ti bojis onih opasnih ljudi,babaroga. Pa ako tj covik kaze da moze biti svasta onda moze biti svasta. Ostavi auto majstoru i gotovo. Pa nece ti naplatiti neznan sto. Uostalom svaki normalan majstor ce te kontaktirati kad dijagnosticira kvar oa je na tebi oces raditi ili neces,ali naravno tu dijagnostiku neko mora platiti isto. Priko foruma se ne poporavljaju auta. Automehanicari postoje da poporavljaju auta ali danas svak misli da sve zna pa nam zato i auta izgledaju kako izgledaju.

I mene zanima operacija koljena pa nisan nikad proba sam raditi.

Potpis na sve.

Nadji dobrog vag mestra ;) Al dobrog jer i frend iz bih ima susjeda sta radi vw koji mu je rekao da moze ocistit turbinu (vnt meh.je zezao) ovaj kad je dosao za sat vrem nadje meha kako pere skinutu turbinu i naravno nije ju rastavljao neg samo vanjsko ciscenje LOL.

Moze bit sitnica od par kn pa do 3500kn

Eto sad ja se bojim kao necega velikog a u auto sam vec ulozio vec preko 1500 eura otkako sam ga uzeo, skoro pa ko'lko sam ga i platio...

Servis glasi kao najbolji u Vitezu, poprilicno su i skupi, ali ja njima kad odvucem auto oni pocnu s pricom moze biti turbina, moze biti ovo, moze biti ono i na kraju ti reknu ono kao - nije novo auto, 16 godina je vec staro hu ha.

Ali po ovome sto ste i vi napisali, bice da bi auto trebao odvesti prvo majstoru koji je iskljucivo za turbine, jer ovi s turbinama nemaju nista - ne repariraju ih, nego salju dalje.

Nema tu moze bit.... postoji diagnostika i plan provjere komponenti... tako da je samo stvar ustekat diagnostiku i testirat pojedine komponente... jes zeznuto kod starijih automobila jer djelovi znaju bit skuplji od desetak god mladjeg pa ako naruce krivo nemogu to vratit proizvodjacu.

Ako imas nekoga s vcds-om tu pa probajte malo gledat pojedine parametre... Od maf- senzora pa dalje....

Moze bit banalno poput puknutog crijeva vakuma il znalo je bit nemarnih vlasnika pa u filteru zraka nadjes kilo lišća i kilo prasine... :) il jos banalnije da spuh bude zastopan jer su nekad dvno vozili puknute tlaacne cijevi i tako je zacadjen ispuh koji je odvrtio puno km...

Edited by AUTOFREAK

1 1