2 2
0005GT

Golf V - SET KVAČILA

Recommended Posts

Ekipa pozdrav, imam Golf V 2.0 TDI 140KS , kvačilo i zamašnjak daju znake umora (zatrese, čuje se u leru, itd), pa je vrijeme da se raspitam koje je najbolje/najpovoljnije obzirom na cijenu i kvalitet? Malo sam se raspitao, LUK i Sachs su prvi odabir kod većine, a vidio sam i da Valeo ima neki KIT za konverziju na jednomaseni zamašnjak (kažu, uz to riješiš problem zauvijek?!) , osim toga u planu je možda CHIP nakon što stavim novo kvačilo što znači moralo bi trpiti dodatnu snagu i moment, pa me zanima jel moguće možda staviti originalni set od Golfa V 2.0 TDi 170KS na ovaj moj od 140KS ?!

Ukratko svi prijedlozi su dobrodošli. Hvala unaprijed.

PS, ako sam temu stavio na krivo mjesto molim admina da premsjesti :)

Pratim, jer i ja imam isti model, a na satu preko 270k km pa će mi vjerovatno trebat, nadam se ne tako uskoro :)

Inače ja ću ići na LUK ili SACHS ovisi o trenutku kad ću uzimat.

Ovo o jednomasenom sam i ja svašta čitao, ali neću sgurno ići na njega.

Za 2.0/103kw 3600kn LUK komplet set,neka firma u Hr,mislim da je u BiH sigurno jeftinije

Bila je prica na forumu za jednomaseni, prekrizi ga i nemoj ga stavljati ni u ludilu..Sachs Luk..

Ja sam prije par dana probao mk4 74kw sa fiksnim zamajcem i ja nikad ne bi primjetio da mi vlasnik nije rekao da je prije 2 mjeseca stavio valeo set

Preporuka Sachs. Dvomaseni. Nemoj kombinirati jednomaseni iz razloga što postoji mogućnost (napominjem postoji mogućnost, ne mora biti) da će ti auto tresti nenormalno i neće baš biti ugodno pa ćeš uz to što si kupio jednomaseni morat kupiti i još dvomaseni + 2 puta ruke što ti dođe oko 10.000 kn umjesto da si odmah stavio dvomaseni. Btw cca 4500 kn ali možeš proći jeftinije. Imaš na forumu teme o zamašnjacima i o dečku s foruma koji po dosta jeftinoj cijeni nudi sve to!

kontaktiraj Anđelka iz Lagerosa, ili Marka u Magdić autodijelovi...ja sam dobio ponudu cijeli set ( Luk ) za 3000kn, ali radilo se o 1.9 TDI 77kw, tako da će za tvoj vjerojatno biti nešto skuplje

Svakako dvomaseni.. dosta podataka ima na sta utjecu vibracije na trajnost motora i mjenjaca a koje zamasnjak upija...

Uz taj set ide ti i dodatno potisni lezaj to je nekih 500+ kn te kad bude mjenjac dolje obavezno provjerit koliki je aksijalni luft spojničke osovine...

Višnjiću javi se kad dođeš u Vareš,da vidimo šta se da ovdje završiti ;-)

Znači dvomaseni u svakom slučaju..

A jel zna neko ako se može ovo od 170ks upasati? Prirubničke su iste pretpostavljam!? , vjerovatno je razlika u promjeru lamele samo?

Provjerio sam i cijene u BiH, košta otprilike 840KM komplet set (LUK ili Sachs, Valeo nisam dobio ponudu..) , a u Porsche Rijeka je 3750kn , tako da sve je to u par kuna, osim ako netko ovdje ne sredi neki popust :D ,

A Graba nisam znao da si aktivan i ovdje, navratit cu jedan dan svakako da malo pogledaš, iako nije hitno al' reko na vrijeme da se raspitam.

Ne treba ti taj komplet od modela sa 170ks, jer i da chipas svog, taj komplet kvacila to podnosi bez problema. Ionak ces vjerojatno ici samo na stage1. Tako da nemas brige.

Jesi li siguran u tu cijenu za komplet kvacilo i zamasnjak od 3750 u Porscheu, jer meni je samo kvacilo bez zamasnjaka za Polo 1.4 TDI 3333 kn na akciji?

Nisam baš pretjerano analizirao šta su napisali, ali bila je akcija Volkswagen 4+ i pisalo je komplet set spojke, sad baš gledam čini mi se da nema stavka zamašnjak...

Pokušao sam ubaciti screenshot ponude ali neda mi da stavim post. Možda je to bez zamašnjaka onda?

3500kn luk cijeli set...prijatelj nedavno mjenjao na passatu

3500kn luk cijeli set...prijatelj nedavno mjenjao na passatu

I koliko se sa Luk setom moze preć km cca nekom prosjecnom voznjom?

je samo korpa i lamela, bez potisnog i zamašnjaka

s potisnim, piše na ponudi, izgleda je uključeno sve osim zamašnjaka,

I koliko se sa Luk setom moze preć km cca nekom prosjecnom voznjom?

ako ga ideš mijenjati onda sigurno će ti potrajati duže nego sami motor.. naravno sve tu ovisi kako se voziš

Kod Anđelka sam nedavno za ASZ 1.9 PD (96kW) motor dobio ponudu za kompletan set.

Cijena SACHS kompleta:
1.Dvomeseni zamašnjak, lamela, korpa, potisni ležaj = 3755 kn

Plus planiram i nosač motora promijeniti jer kada je već dolje tko će ga ponovno skidati kada se sve sastavi a ne znam da li ga je nekako moguće provjeriti prije ugradnje pa da eventualno izbjegnem dodatni trošak ako je moguće.

Moze se jednomaseni stavljat al se mora trazit jedan specifican set. neznam sad tocno, imam negdje zapisano a neda mi se sad trazit. ugl ko lego kockice, jednomaseni od neceg i korpa i lamela od neceg drugog. ugl kombinacije.

Ako staviš jednomaseni zamašnjak imaš velike šanse da ti se mjenjač razleti u dijelove.

Vidio sam par mjenjača koji to nisu mogli izdržati pogotovo na golfu 5.

Nije dvomaseni samo zbog mekseg saltanja... on ublažuje mnoge sile i vibracije... al eto...

Zahvaljujem na info. kad dođe vrijeme za zamjenu, biti ćete obavješteni o cijeni i ostalom. Pozdrav.

Pozdrav! Htio sam narucit  kvacilo sa obicnim zamajcem za Golfa 5 1.9 TDI 77kw !

Dobio odgovor

""Vaše vozilo ima dvomaseni zamašnjak, te navedeni set nije za vozila sa dvomasenim zamašnjakom. ""

U cemu je problem nemoze stat nepase zasto? Hvala!

2 2