1 1
jankec12

Optimalni ET

Recommended Posts

Nemogu nigdje nac dal ima koja tema vec o tome, svejedno milim za savjet, pomoc...Koji je optimalni ET felgi za MK5 2005 godina je, 1.9 tdi, imam sad felge gore 8 jota, 17 cola, i zadnje su jos kolko tolko al prednje strše van i to dosta..koji bi bio optimalni ET da mi i prednje i zadnje budu tik uz rub..kakve vi colaze imate i koliko jota i et na svojim 5-icama ?

Ima tema o tome i to dosta.. Ovisi jel ti auto spusten i ako je,koliko,no optimalno bi rekao od 51 do 45,(ovisi i koliko je siroka felga,moras znati sto zelis za konacni look) pa ako budes zelio da su jos malo blize rubu blatobrana(ne izvan) to dobijes sa kakvim distancama..

Edited by D.M

Auto nije spusten za sad je stock ovjes na 17-icama 8 jota...za konacni look bi htio da mi budu prednje 8 jota straznje 9 jota, i da mi budu tik uz rub, znaci ne van nego lijepo po rubu da idu, i onda kad piknem opruge to ce bit to...

Ugl,malo pregledaj starije teme i projekte(komentare) od drugih clanova,ima prekrasnih auta i brda podataka,sto,koliko i kako..

9x19 et47 tocno na rubu :D

Edit: U podu naravno. dignuto viri :D

Edited by RAZZOR

9x19 et47 tocno na rubu :D

Edit: U podu naravno. dignuto viri :D

Znaci moje su sada 8x17 mislim da je et 35, prednje kao sto rekoh nisi previse van al strše lagano, kad cu stavit opruge onda nebi smjele stršat jel ? Jel trebam mjenjat i amortizere kad cu stavljat opruge ? planiram stavit h&r ili eibach sportline 30/30...

Prica se da do 35mm ne treba mjenjati amortizere, da ide i sa original, bitno je da su kvalitetnije opruge, jer ima stvarno mekanih opruga gdje se amortizer zna sabit do kraja pa nabija, u svakom slucaju stavi odbojne gume, tolike da osovina amortizera ne moze uci skroz do kraja, bar 2 cm da ima do kuda udje sa gumom pado kraja...

Vidjet ces kolika ti guma treba kada skines oprugu, slobodno i original mozes skratit, nije potrebno nove kupovat...

Znaci moje su sada 8x17 mislim da je et 35, prednje kao sto rekoh nisi previse van al strše lagano, kad cu stavit opruge onda nebi smjele stršat jel ? Jel trebam mjenjat i amortizere kad cu stavljat opruge ? planiram stavit h&r ili eibach sportline 30/30...

Kad klekne sve se to lagano uvuce samo nemoj ocekivat ono 3-4 cm da ce uc. ta tvoja dimenzija je na knap ja sam bio na slicnima 7,5 ili 8x18 et 35 pa su bile na knap u podu. Nisam siguran za dimenziju nemoj me drzat za rijec. treba sve dobro premjerit i proracunat.

Edit: Na knap al nije strugalo

Edited by RAZZOR

Ma ne ocekujem sad ja 3-4 cm..al da mi se uvuce bar 1-2 cm to bi bilo odlicno :) da sad bas nemoram neke druge felge trazit :) jer su mi ove dobre...

A sta se opruge tice nebi htio kratit ove..jer su i original ali i iz razloga sto su dosta mekane..pa onda ne u dobit zeljenu tvrdocu s time...

ako mislis samo opruge da ga spustis sumnjam da ces dobit 1-2 cm. aj ti nama pukni par slikica vamo da vidimo kolko to viri

evo slika, nisam znao kako drugacije poslikat pa eto, nadam se da ce pomoci...

IMAG0088_zps3vdcegyi.jpg
IMAG0092_zpswxcawwwn.jpg

hmmm dosta je to. morat ces odvrnut saraf na blatobranu iznutra i savit njegov limic da ne struze i obavezno spustanje 50+mm

Eee kad bi ja to znao...50+? Pa sta nece onda jos vise strugat ?

Moram vidjet s tim limicem..jel ima ko tu s foruma da radi takve stvari ? Da mi sredi to kad nabavim opruge..

Edited by jankec12

Al kaj nije manje vjerojatnije da nece strugat ako cu stavit opruge 30/30...a ne 50mm ? Mislim..vise mi djeluje ako cu ga vise spustit da je vjerojatnist za struganjem veca jel...

et 35 ti ke prevelik.. cim ga spustis 2-3 cm i sjedne ti iza dvoje strugat ce ti po gumi stalno... et 40 i navise ti je najbolji u 8 ili 9 jota svejedno.... moras se ravnat da ti rub tocka bude unutra blatobrana cca 4-5mm.. pogledaj ispod nlatobrana i vidit ces oblogu onak neka plastificirana meksna... od nju ti bide strugalo sl to nek te ne brine.. bitno da blatobran ne lupa na gumu jer ce otici boja od ruba blatobrans i moze se posavijat... nije nauka neka... odes na neke konfugurstore na netu i tocno ti ookazuje sta ti odlgvara u koliko jota... malo ukljucit mozak i saznas sve u 10min

et 35 ti je inace za audija... ja sam imao prelijepe 19" et 35 8,5 jota oa mi je virilo vani cca 1cm....

Ma toga me i najvise strah da...a reci mi jel znas mozda..posto su mi felge stvarno ok i nebi ih mjenjao d ane trazim sad sa odgovarajucim et-om..dal bi se one dale istokariti lagano ? Pa da padne sa tih 35 na 40...jer imaju one "mesa" dovoljno..samo neznam tko bi to radio..

Svaki tokar koji zna posao i ima stroj u koji stane felga odradi to bez problema...

Svaki tokar koji zna posao i ima stroj u koji stane felga odradi to bez problema...

to nije pametno za raditi nikako... sad ko hoce nek izvoli....

Nisam rekao da je pametno, nego da se moze napravit ;)

Naravno da ce to oslabit samu felgu, a sada koliko to je vec druga stvar...

Decki prije nego covjek povne tokarit felge i ko zna sto jos ja bi mu prije savjetovo da mu probaju uvuc felge na optici.

A kakoda mu uvuce felge? Usisavacem?

Sirina/trag kotaca je takav kakav je...

Moze se jedino vece nagibe napravit pa da gornja strana ide vise unutra, ali to su vec opaki nagibi, tu onda auto mora ici u mrtvi pod da to lici na nesto, a i gume nece trajat preko par tis km...

Moguse malo porolat unutarnji blatobrani, a ako ni tonije dosta, onda se ide na druge felge...

Kako to mislis oslabilo felge ? Mislim tu se radi o 1-2cm to bi vec bilo dovoljno. Mislis da bi to oslabilo felge da bi se pocele pigat ili sto ?

1 1