vlaho 2901 1 Posted July 25, 2016 1-2 cm?!?! Pa jesi ti normalan??? Ić tokarit neku znj kvalitetu od felge na toliko i onda se vozit na tome. Ja stvarno ne mogu vjerovat da netko moze uopće razmisljati o takvom zahvatu. Lako sto sebe mozes ubit, nebitno, ali sto druge nedaj Boze mozes ubit s tim svojim kvazi idejama. Pa netko puno pametniji od tebe je napravio tu felgu takvu kakva je i sigurno nije "podebljao" dosjed da bi ga se toliko moglo tokarit. Ostavi se corava posla, ako ti ne pase taj ET, Prodaj felge, kupi druge s odgovarajućim ET-om i amen. Share this post Link to post Share on other sites
jankec12 0 Posted July 25, 2016 Felga kao prvo nije znj nego je original vw felga od passata...a kao drugo molim te nemoj takve komentare upucivati meni a i drugima..ja nisam neki znalac ili nesto..ti ocito jesi. Ja samo ispitujem sve mogucnosti kako i zasto...zanima me dal se moze ili nemoze..vrlo jednostavno..dal je netko radio takvo sto ili ne...a ti si se pametan odmah nasao osudjivati o ubojstvima i neznam sto. Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted July 25, 2016 Mene zanima koja je razliga kod iste felge sa recimo ET 35 i 48? Zar nije moguce da ova od ET35 ima jednostavno vise mesa? Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted July 25, 2016 Nije tu proboem mesa, sve one imaju mesa od vanjskog djela felge do dosjeda felge na glavcinu, problem je taj sto dio di se vida saraf tj. gdje glava sarafa sjeda pa do glavcine, e tu je tanko i zato ne mozes tokariti iako ima mesa. Jer da neka felga ima vise mesa na ovome dijelu onda bi trebali biti za takvu felgu duzi sarafi. Mozes ti par mm ali ja nebi. Nadam se da kuzite sta hocu reci Share this post Link to post Share on other sites
jankec12 0 Posted July 25, 2016 Hvala na odgovoru ...to sam cekao da netko konacno objasni to znaci nikako nije preporucljivo to radit i tocka. Uzet druge felge i gotovo. Najsigurnije i najbezbolnije. Pa eto prodajem 8x17 et35 ako netko zeli bek se javi na PM Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted July 25, 2016 Gle, nije pametno, znam ljude koji su to radili ali ja osobno nebi jer nije bezveze u tvornici tako napravljeno. Ja kad bi mi bila takva felga na autu svaki put kad bi se malo brze vozio bi bio u problemu oce li puknuti ili nece. Share this post Link to post Share on other sites
jankec12 0 Posted July 25, 2016 Da, u pravu si..citao sam bio sad i na stranim forumima malo bilo je pitanja o tome tako da..eto..drago mi je da mi je netko pojasnio zasto ne Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted July 25, 2016 (edited) Nije tu proboem mesa, sve one imaju mesa od vanjskog djela felge do dosjeda felge na glavcinu, problem je taj sto dio di se vida saraf tj. gdje glava sarafa sjeda pa do glavcine, e tu je tanko i zato ne mozes tokariti iako ima mesa. Jer da neka felga ima vise mesa na ovome dijelu onda bi trebali biti za takvu felgu duzi sarafi. Mozes ti par mm ali ja nebi. Nadam se da kuzite sta hocu reci Pa ja za svoju superleggeru sam morao kupovati duze sarafe nego sto su za original GTI felge. Dakle imaju vise mesa tamo gdje prolazi saraf nego GTI felge. Ali da, sad razumijem gdje je pravi problem. Edited July 25, 2016 by projektilski Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted July 25, 2016 (edited) Da, kupovao si druge sarafe prvo iz razloga sta original felga za razliku od aftermarket felge ima drugaciji dosjed. Nije ista glava sarafa za oem felge i za aftermarket. A i da je deblji taj dio u odnosu na oem felgu opet nije deblji da bi se tokario nego jer je ocito potrebno. Evo razlika u sarafima http://www.raceways.co.uk/images/wheel-bolts-14mm-taper-dome.jpg Lijevi je za oem felgu a desni je za aftermarket Edited July 25, 2016 by RI VW Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted July 25, 2016 (edited) Ne, imaju isti dosjed ali obicni sarafi su mi bili jednostavno pre kratki. I slazem se da jednostavno vjerojatno s razlogom deblji dosjed ali bas bi volio vidjeti svoju supeleggeru istih dimenzija sa ET 35 i ET50 recimo. Lako moguce da im je deblji dosjed na ovoj od ET35 jer je to najednostavniji nacin da se napravi. Edited July 25, 2016 by projektilski Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted July 25, 2016 Jesi siguran da je isti dosjed? Ja sam isto uzeo OZ i bas sam isao na njihove stranice gledat i pise da oni imaju konusni dosjed, a ne kuglicni kao original vw felge... Mozda na oko ne vidis ili nisi isao za time, ali tako je... Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted July 25, 2016 Upravo tako, nema sanse da je isti osim ako felga nije oem kao doplata. Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted July 25, 2016 (edited) Jesi siguran da je isti dosjed? Ja sam isto uzeo OZ i bas sam isao na njihove stranice gledat i pise da oni imaju konusni dosjed, a ne kuglicni kao original vw felge... Mozda na oko ne vidis ili nisi isao za time, ali tako je... Mislim da je ali eto budem provjerio jer ne mogu tvrditi sa 100% sigurnoscu. Moguce je cak da imam i krive sarafe? Znam kad su mi stavljalji prvi put superleggeru da su me poslali po nove sarafe, dali mi postojeci i rekli 1,5cm duzi i tak sam kupio. Jedne godine sam slucajno iskoristio ove duze na gti felgama pa su mi sa straznje strane malo virili i dobili boju, tocno se vidjelo da su predugaci sto se na superleggerama nije desavalo. Malo citam i po netu navodno postoje OZ felge koje definitivno imaju ball dosjed. Edited July 25, 2016 by projektilski Share this post Link to post Share on other sites
Leic 2 Posted September 1, 2016 Jel ima netko na golf 5 8x18 et44 sa gumama 225/40? Zanima me kako to izgleda. Share this post Link to post Share on other sites
marin_ 0 Posted September 1, 2016 Jel ima netko na golf 5 8x18 et44 sa gumama 225/40? Zanima me kako to izgleda. Ima Cico u klc na MK5 i to bas tu dimenziju guma za koju pitaš na Audi Fat Five, one su 8,5x18 et45 ako se ne varam, pa vidi s njim. Share this post Link to post Share on other sites
Xman 29 Posted October 12, 2016 (edited) Da nastavim.. Da li je tko pokusao stavit 7.5x18 ET 37 na Golfa 7? Moj je dosta spusten, nasao sam jedne super felge ali me frka da ne bude virilo van a obzirom da su u SLO, ne vozi mi se 2 sata do tamo da skuzim da to ne bude islo. Vidim po netu da za G7 neki proizvodjaci nude ET38 ali to ne mora znacit da su u pravu. po ovom kalkulatoru bi moralo bit ok, 9mm van bi felga isla u odnosu na stock 18" a to je jos uvijek unutar branika http://www.wheel-size.com/calc/?wheel1=225-40-18X7.5ET46&wheel2=225-40-18X7.5ET37&fcl=50mm&wcl=30mm&scl=50mm&sr=0mm host images Edited October 12, 2016 by Xman Share this post Link to post Share on other sites
Abica 0 Posted October 13, 2016 Evo moje su original 7.5j et 50 18" Pa ako.kome moze pomoci :-) Sada si trazim 8.5j et 45 19" Neku ultraleggeru.... Ako ima tko neka se javi....hvala Poslano sa mog HUAWEI VNS-L31 koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Xman 29 Posted October 25, 2016 Evo ako ce kome trebati ubuduce, Audijeva felga, 7.5x18 ET 37, super je sjela, nista ne viri, u principu kao da sam stavio 10mm distancu na stock dimenziju Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted October 25, 2016 Aj da se i ja ubacim... Passat 2013 godina...nasli smo felge jeftino od a5 8.5x18 et29 ... Jel mogu te dimenizje ici na passat ili je to previse, tj dal ce to virit i slicno? Share this post Link to post Share on other sites
Xman 29 Posted October 25, 2016 (edited) Koliko vidim, Passat je tu negdje kao i Golf, ja mislim da ce ti to jebacki virit van Edited October 25, 2016 by Xman Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted October 25, 2016 Znaci vjerojatno bi virilo jako u pm... Da jos su gume 245/35/18 na tim felgama a njemu na poklopcu na rezervaru pise 235/40/18 Share this post Link to post Share on other sites
dodoonn 1 Posted October 25, 2016 Napomena, za G7 ide 8.5J do ET39. Share this post Link to post Share on other sites
tomos222 1 Posted October 25, 2016 ima di tablica za npr golf6 kaj ide gore? Share this post Link to post Share on other sites
RAZZOR 1 Posted October 25, 2016 (edited) nema al vise manje od petaka su ti iste dimenzije tako da se ravnaj po tom, ljudi su ti napisali vec. ovo sto je said pito nevjerujem, bar cm bi virilo van, iako pasat ima malo vece koseve i mogu ic nizi et-ovi od golfova. no sa gumom koju je naveo bilo bi to nevozljivo, razvucena guma bi bila na knap po nekom mom izracunu edit: daily nikako Edited October 25, 2016 by RAZZOR Share this post Link to post Share on other sites