Kublach 0 Posted July 27, 2016 Pozdrav, Stvarno dugo nisam imao nikakvih problema sa autom i sad sam nedavno primjetio jedan problem. Ujutro kad palim auto i krenem teže ušaltava odnosno jako cukne prilikom ušaltavanja. Ono što sam primjetio je da ako ugasim auto na cca 5 sec i ponovno ga upalim onda radi normalno i ne cuka i taj dan više ne cuka. Probao sam isključiti akumulator preko noći i to je pomoglo za to jutro ali me sutra opet dočekao problem. Ima li netko ideju što bi to moglo biti i kako to riješiti? Motor je ABS, mjenjač CFD. Share this post Link to post Share on other sites
Kublach 0 Posted July 28, 2016 Što točno je na izdisaju? Elektronika? Mehanika? Nešto treće? Share this post Link to post Share on other sites
Nikki 0 Posted July 29, 2016 Na dva auta sam imao takva trzanja, pokrpavao ali na kraju morao mjenjati cijelu getribu. Kod mene je na oba auta (mini cooper i audi a6) bila mehanika. Popravak nije bio isplativ ili moguc. Na oba sam uzeo rabljeno reparirano i radilo je normalno nakon. I da, obadvoje je radjeno tamo u Remetincu u servisu getriba. Ne mogu se sad sjetiti kako se to zove, taj majstor Najbolje da se otvori pa pogleda ali iz iskustva takav kvar ne njusi na jeftin popravak Takodjer, to ne znaci da se ne mozesvoziti. Moja zena je sa minijem presla masu u takvom stanju, jer je mehanicar rekao da vozi dok ne rikne skroz Share this post Link to post Share on other sites
Kublach 0 Posted July 29, 2016 (edited) Sve to stoji ali zakaj onda nakon gasenja i paljenja auta sve radi kak spada. Dakle upalim ga, radi 1 min ugasim i upalim ponovo nema cukanja - salta mirno. Ja sam elektrotehnicar po struci i to mi nekako upucuje na elektroniku kakvu, no nisam mehanicar pa nemam pojma o tome. Edited July 29, 2016 by Kublach Share this post Link to post Share on other sites
folc 0 Posted July 30, 2016 Probaj samo da ti netko promijeni ulje i filter u gertibi, možda se popravi. Možda samo fali ulja, to su getribe starijeg tipa i nemaju tolko elektronike ko nove. Share this post Link to post Share on other sites
Kublach 0 Posted August 1, 2016 (edited) Prema šipki imam ulja na maksimumu (gledanje na topao motor, upaljen). Ulje mijenjam svakih 60tkm i iduća zamjena mi je za 30tkm. Trenutno imam 225tkm napravljenih. Mislim, mogu ga izmjeniti preventivno, ali mijejnam ga redovito pa neznam koliko ću imati koristi od toga. Stavljam originalni VW ATF. Edited August 1, 2016 by Kublach Share this post Link to post Share on other sites
Kublach 0 Posted August 6, 2016 Bio sam na moru tjedan dana i navedeno se prestalo dešavati samo od sebe... Ako se bude sad u Zagrebu ponovo dešavalo (auto stoji u garaži) onda je stvarno izgleda do ulja, ako se neće više dešavati... eto... VW, popravio se sam od sebe... Share this post Link to post Share on other sites