0
ivanavwpolo

Kako pravilno prati i odrzavati auto?

Recommended Posts

Pozdrav svima!

Zanima me kako i koliko cesto perete svoje aute?Kako odrzavate sjaj auta i boju auta?Da li je istina da je vosak dobar za lim i koliko cesto bi ga trebalo koristiti?

Kako rijesavate male i sitne ogrebotine na autu?

Zanima me jos kako i cime rijesavate sitne hrdje koje se pojave na autu?

Pozdrav svima!

Zanima me kako i koliko cesto perete svoje aute?Kako odrzavate sjaj auta i boju auta?Da li je istina da je vosak dobar za lim i koliko cesto bi ga trebalo koristiti?

Kako rijesavate male i sitne ogrebotine na autu?

Zanima me jos kako i cime rijesavate sitne hrdje koje se pojave na autu?

Ja svog perem jednom tjedno ili jednom u dva tjedna, ovisi o potrebi. Perem ga ručno, probajte izbjegavati automatske praonice i vanjske sa onom kemijom koja "grize" boju. Najbolje da kupite vosak te ga nanesete na automobil (ja sam stavio fusso imate ga na stranici forea ocd i drži godinu dana, ja garantiram jer je sad prošlo više od godinu dana i još drži.) Ako je auto u svirlovima (sitne crtice) najbolje da ga date nekome da ga kompletno ispolira pa ga onda premažite tim voskom.

Hrđa se možda može skinuti glinom koju također možete kupiti na stranici koju sam prije naveo. Nadam se da sam pomogao.

Rukavica od ovcije vune,2kante,neki dobar rucnik za susenje,osobno koristim od chemical-a,sampon takoder njihov,i bez problema na samoposluznoj perem di su sonax samponi,polira ga,stavio blackfire selant,i perem vec 30ti put nakon tretmana,nista nije skinilo. Nekad ga nakon pranja i susenja prodem sa sonax briliant shine detailerom,i sjaji se koda sam ga tek kupio :)

Ja perem auto pa sigurno dva puta na tjedan, ponekad ga dam kod frenda u praonu na rucno pranje..nikako valjci jer je crne bojee..al kad ga sam perem, koristim sonax auto sampon, polijem auto vodom...dobra spuzva od sonaxa, operem ga sa samponom, opet voda. Ostatak vode pokupim sa krpom od jelenje koze, te ga izglancam sa krpom od alcantra koze, ful tanka krpa al odlicni rezultati..i sjaji se ko da je ispoliran :) za neke ogrebotine sam koristio finu pastu za poliranje i vatu :) a hrdje nemam, al na prijasnjim autima sam dao auto kod limara pa neka oni to rijese :) Nadam se da sam pomogao...

A i ako ti je stalo do auta, das ga na poliranje na pocetku sezone..ispoliraju ga, premazu voskom i 40-50 pranja si mirna sto se tice sjaja :)

Ako zelis izbjec svirlove baci spuzvu i jelenku,to ti je moj savjet. Ako ti nije lak skroz u k*** odma tako naoravi,to dvoje i dovede do stanja takvog.

Ako zelis izbjec svirlove baci spuzvu i jelenku,to ti je moj savjet. Ako ti nije lak skroz u k*** odma tako naoravi,to dvoje i dovede do stanja takvog.

Kakve svirlove ? Nisam do sad nikad problema imao nikakvih...za ovu jelenku sto koristim sam dao preko 200kuna i stvarno sam zadovoljan sto se tog tice, njome pokupim samo visak vode..a glancanje slijedi sa ful tankom alacantrom...

za brisanje preporucam krpu od mikrofibre, sve od navedenog do sad ima na forea ocd ;-)

za brisanje preporucam krpu od mikrofibre, sve od navedenog do sad ima na forea ocd ;-)

Odlicna je i mikrofibra, al nekako mi se do sad ova kombinacija pokazala najbolja..:)

0