ivanavwpolo 0 Posted August 9, 2016 Koliko cesto bi trebalo napraviti servis klime u autu i koliko cesto se puni klima? Share this post Link to post Share on other sites
dr.restaurator 5 Posted August 9, 2016 moj savjet ne diraj ništa dok radi tek ako primijetiš da nešto nije u redu (slabije hladi,il neradi itd.) je da ovi po ovim autočasopisima pišu svake godine bla bla, al bespotrebno bacanje novaca. jer ako je u redu ima plina samo izvede tvoj plin izvažu i vrate nazad i dopune "gram" plina i naplate od 300kn pa na više i ove priče novo ulje itd.(ubiti ulje nemoš ni prominiti dok neskidaš kompresor) tako ako je u redu ne diraj Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted August 10, 2016 Ako klima dobro hladi i ne primjećuješ razliku ostavi kako je. Kad počne osjetno slabija hladiti nadopuni plin a tako i ulje u kompresoru po potrebi, što možda nije loše spomenuti kod servisa. Filter peludi svakako mijenjaj ili prekontroliraj da nije pun. Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted August 10, 2016 Koliko cesto bi trebalo napraviti servis klime u autu i koliko cesto se puni klima? Imas vise tema vezano za auto-klimu, potrazi malo. Pisalo se o tome jako puno. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted August 10, 2016 Koliko cesto bi trebalo napraviti servis klime u autu i koliko cesto se puni klima? Kada je zadnji put rađen servis klime? Share this post Link to post Share on other sites
gavranovic 20 Posted August 10, 2016 Pravo pitanje je mozda gdje napraviti servis. Da bude posteno i kako treba. Meni na golfiju slabije hladi. Bivsi vlasnik kaze da ju on nije servisiro. A kod njega je bio 6 godina. Preporuke za zagreb? Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted August 10, 2016 Hrastinski br 1 Share this post Link to post Share on other sites
m3 power 3 Posted August 10, 2016 Servis klime. Nikakav zagreb. U Zagrebu deru a nista od posla ne naprave. Imao sam svakakve borbe s majstorim za klime moja preporuku iskljucivo frigoom draganić. Servis klime sa punjenjem 180kn. Isplati se vozit od zagreba tih 40km Share this post Link to post Share on other sites
ivanavwpolo 0 Posted August 10, 2016 Hvala vam puno na odgovorima.Ma zanimalo me to u vezi klime cisto radi prevencije a i da se informiram.Klima u Polu mi odlicno radi i nemam s klimom problema.Sad sam prosli mjesec imala redovan servis i pregledali su mi klimu i napunili je plinom jer je trebalo i to je to.Evo da vas pitam-koliko cesto mi preporucate nekakav redovan servis auto klime? Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted August 10, 2016 Pa napisali su ti gore da nema potrebe dirati dok radi - hladi, kako treba. Filter zamijeniti jednom godisnje i to je to. Sto manje drndas oko toga, bolje. Share this post Link to post Share on other sites
dr.restaurator 5 Posted August 10, 2016 Servis klime. Nikakav zagreb. U Zagrebu deru a nista od posla ne naprave. Imao sam svakakve borbe s majstorim za klime moja preporuku iskljucivo frigoom draganić. Servis klime sa punjenjem 180kn. Isplati se vozit od zagreba tih 40km to sam vidija na njuškalu prije 3 godine i čak sam se nešto čuja sa čovikom priko maila i čini se da zna posa i šta radi al nisam radija ništa kod njega pa neznam i ako je tako onda su mu i cijene kako triba biti al malo mi se previše izreklamira na onom oglasu na njuškalu pa ono izgledalo je kao ja i samo ja ne kažem da je tako al samo mi je takav dojam ostavilo za hrastinskog po internetu i forumima svi kao hvale al znam iz prve ruke 2 slučaja di i nisu baš napravili posa al opet kažem da se ko ne uvridi to je samo moje mišljenje Share this post Link to post Share on other sites
bojan24 0 Posted August 11, 2016 možete kod mene u AutoZubaku u Sesvetama za 159kn.samo pošaljite PM da vas naručim ako neko treba. Share this post Link to post Share on other sites
folc 0 Posted August 12, 2016 možete kod mene u AutoZubaku u Sesvetama za 159kn.samo pošaljite PM da vas naručim ako neko treba. Otkad ti radiš u Zubaku? Share this post Link to post Share on other sites
gavranovic 20 Posted August 12, 2016 Od kad je u zubaku tako jeftino? Share this post Link to post Share on other sites
polic na kvadrat 46 Posted August 12, 2016 Ima netko ko se kuzi u princip tog samog servisa? Bas me zanima dali odrade sve u toj akciji kako se pojedini servisi reklamiraju.... vakumiranje sustava,dopuna plina i izmjena ulja... ovaj dio s uljem mi je posebno zanimljiv jer čisto sumljam da mogu izmjeniti ulje ali zato pitam jer neznam na koji princip rade ti servisi.... Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
T o m a 3 Posted August 13, 2016 Od kad je u zubaku tako jeftino? To je vjerovatno kod Neostar-a, oni imaju za 159 kn Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted August 13, 2016 Ulje (dio) se izvuce sa plinom... vakum i vracanje plina boje ulja... Share this post Link to post Share on other sites
polic na kvadrat 46 Posted August 14, 2016 Ulje (dio) se izvuce sa plinom... vakum i vracanje plina boje ulja...To me je zanimalo... ovo (dio) jer bio sam prisutan u jednom servisu kada su to radili i ono to mi se čini da se samo nadopuni plin koliko nedostaje i doviđenja...Malo surfajući naišao sam na cijene tog ulja za klima kompresore i najpovoljnije je cca 190 kn litra e sad ispravite me ako grijesim jer tko bi normalan nadopunio plin, izmjenio ulje i onaj kontrast ubacio unutra za 200kn pa taman da u kompresor ide 2dcl ulja +plin neznam djeluje mi smjesno jer i same cijene tih uređaja za punjenje klime koje su kupili u servisima nisu male... Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted August 14, 2016 Istina ulja je skupo al ide vrlo malo ovisno koliko se izvuce.. par mililitara... Plin se vrati i razlika koja fali se naplacuje.... Share this post Link to post Share on other sites
polic na kvadrat 46 Posted March 17, 2017 (edited) Evo baš sutra idem u nabavku Wurth pjene za čišćenje isparivača i skužim da se preporuča izmjena Sušionog Filtera iliti ovo čudo https://www.europaparts.com/ac-receiver-drier-1k0298403a.html a 1000 posto sam siguran da se to baš i ne mjenja na redovnim servisima jer i sam sam imao priliku uvjeriti se da neke stvari bas i ne rade kako bi trebalo... Dali je itko mjenjao taj filter od vas ovdje na MK6? Edited March 17, 2017 by polic na kvadrat Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted March 18, 2017 Mijenjao sam ga na G4 zato što sam uzimao novi kompresor pa se sve odradilo zajedno sa novim ventilima i ispiranjem sistema. Ne znam kako je na G6 ali vjerujem da se ne mijenja osim u nekim slučajevima kao kod stavljanja novog kompresora. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 18, 2017 Staani.... cistis isparivac koji je u kabini i on apsolutno nema veze s ovim susilom tj susilo je tu za plin koji hladi a isusivac cistis izvani tj tom pjenom kao unistavas gljivice i stetne mikro organizme tj dezinficiras sve to. Susilo se mjenja saml kad xrkne komoressor il je problem u tlaku jer se s vremenom zacepio. Kod mnogih ga je lako izmjenit al ima ih i sta su ispod veznog lima.... pa il skidat pr kraj i kiler il krunon napravit otvor za njegovo izvlacenje. dakle on nespada u kontrolu klime pod redovnu izmjenu Share this post Link to post Share on other sites
polic na kvadrat 46 Posted March 18, 2017 Staani.... cistis isparivac koji je u kabini i on apsolutno nema veze s ovim susilom tj susilo je tu za plin koji hladi a isusivac cistis izvani tj tom pjenom kao unistavas gljivice i stetne mikro organizme tj dezinficiras sve to. Susilo se mjenja saml kad xrkne komoressor il je problem u tlaku jer se s vremenom zacepio. Kod mnogih ga je lako izmjenit al ima ih i sta su ispod veznog lima.... pa il skidat pr kraj i kiler il krunon napravit otvor za njegovo izvlacenje. dakle on nespada u kontrolu klime pod redovnu izmjenu Ma našao sam text da se mijenja svake 2 godine ili 4o oookm a filter peludi iliti kabine svakih 6mj kao i dezinfekcija same klime.Nije mi bilo jasno pa pitam ovdje tko tu koga.... Našpricao sam danas sam isparivač s cjevčicom pa bumo vidjeli dali sam uspio pobiti gamad i smrad... Filter nov... Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 19, 2017 (edited) Text je los il je lose preveden. Nema intervala odrzavanja tj izmjene suila a filter peludi je 30tkm il 2 god.... Edited March 19, 2017 by AUTOFREAK Share this post Link to post Share on other sites