0
VW_CRO_BOY

Vodena pumpa golf 6

Recommended Posts

Drage kolege, vodena pumpa mi je otisla na golfu 6 1.6 tdi godina proizvodnje 2012 na 70 000 km. Je li to moguce? Jel jos tko imao problema s vodenom pumpom. Citao sam po njemackim forumima da je bilo problema do 2011, ali kao popravljena je u modelima 2012 godine. Kao i npr zamjena klimakompresora delphi za denson. Malo sam iznenaden posto je interval zupcastog 210 000 km kako to da ta vodena pumpa ne izdrzi do tad??? I naravno popravak u ovlastenom 1500 kuna :) juhuuu

Dada stvarni su. Provjeren je po sasiji i svi servisi su radeni u ovlastenom. Zupcasti je ostao jel ga antifriz nije namocio i u dobrom je stanju. Cudi me to sve al eto kak sve vise o tome citam ne cudi me. Na benzincima su odlazili na 25 000, 40 000, 60 000 kako kome( bar je tak u njemackoj). Ali nisam bas nasao podatke za tdi, bilo je slucajeva sa 140 000, ali ovih 70 000 je previse rano.

A desi se, mojoj staroj na sedmici na 14 tisuca otisla letva volana, jbg uvijek se nekome desi...

Dogodi se, ali zasto u ovlastenom platiti 1500kn za zamjenu pumpe, a ostaviti stari remen na autu bez garancije?

Tocno... mjenjah ih bar pet kolege bar deseet... prije pet dana bas na 70tkm jednog diagnosticirao... ;)

Znaci 4god jel bas gar istekla il? Ako si redovan bio na servisu moze se probat dobit kulancu...

Remen moze jos puno... ide pumpa i antifriz... Garancija na dio i na rad vrijedi 2god. Pa i ako pukne garancija je tu jer je radjeno oko njega ;)

Edited by AUTOFREAK

pa to je već opće poznata stvar i već se tu spominjalo

to je počelo od kad su uveli cr motore, taman izdrže od 70-90 a nekima i prije dok su rijetki kojima dogura i do 140 tisuća. i to na svim modelima

a tek ove noviji 2013> imaju pumpu sa klapnom koja zašteka već od 15-30 tisuća pa raste temperatura :ne2

Imam garanciju od strane garaze iz njemacke. Racun sam vec poslao tako da ocekujem povrat novca. Isto mi je bilo sa servisom bio je uredno dogovoren na 60 000 km, nisu ga obavili i ja ga napravio u hrvatskoj poslao im racun od 2100 kuna i dobio povrat nazad.

Znaci njem. E jebg tad je tvornicka 2god i mos se ebat.

Garaza ti nije kriva za pumpu osim ako je tu auto kupljeno pa ti daju kao gar.

Sto vise citam o ne svakidasnjim i ne klasicnim kvarovima na 'novim' autima to sam sve nesigurniji u kupovinu istih :gleda

Poslije petice sve je šrot, doslovce, samo najveći sretnici nemaju problema sa šesticama i sedmicama........

Kod mene je na šestici nakon 100k propisala pumpa goriva......

Sreća pa je mexx mjastor za to jer me je x njim odbila , kao ne može se ''reparirat''.

I na kecevima su izgarali ventili prije 50tkm.... i caca je taj problem imao 82ge a auto staro 6mj... Sve se kvari al sad su tezi radovi i otkrivanje problema (struja)...

Nije dvojka kostala 20 tisuca ali ni omjer novaca nije bio isti. Nije si ju bas svako mogao kupiti. A i petice su imale problema, pogotovo 2.0 tdi.

Evo primjra, susjedu na g4 otisla turbina na 20tkm. Svi su problematicni uvijek bili samo nekada nije bilo interneta pa se nije znalo...

Znaci njem. E jebg tad je tvornicka 2god i mos se ebat.

Garaza ti nije kriva za pumpu osim ako je tu auto kupljeno pa ti daju kao gar.

Dada njem. A gle bar ce mi garaza to priznat kad vec od njih imam 12 mjeseci garanciju. Nadam se sam da nece jos problema isplivat tipa agr ventil, kiler, dosta sam toga procitao o prvim linijama golfa (2009) a popravci i nisu bas jeftini :( i sam da napomenem da su decki iz dojkica izvrsni. Cak sam bio uz auto kad su radili vodenu tak da pohvala za njih na urednom obavljenom poslu :)

Nije dvojka kostala 20 tisuca ali ni omjer novaca nije bio isti. Nije si ju bas svako mogao kupiti. A i petice su imale problema, pogotovo 2.0 tdi.

Evo primjra, susjedu na g4 otisla turbina na 20tkm. Svi su problematicni uvijek bili samo nekada nije bilo interneta pa se nije znalo...

Tocno to. I prije su se kvarili samo se nije pisalo po internetu, nego kad se pokvare, ode se kod majstora i popravi.

A i kad se ode na bilo koji Audi KIA Hxundai BMW forum, svaka marka ima problema i kvarova...

ne opravdavam vw jer i meni bi bilo krivo da mi se nesto pokvari

0