Maverick25 0 Posted August 15, 2016 Pozdrav, pomagajte... Prije 2-3 tjedna sam počeo osjećati ustajali miris u autu, promijenio filter kabine i dezinficirao klimu ali i dalje se osjetilo. Onda sam našao da je iza suvozačevog mjesta sve nešto vlažno, na što mi je žena priznala da je dijete prosulo mlijeko. Počistio ja to, osušio, dezinficirao i bilo je ok. Jučer, prekjučer mi se učini da je opet vlažno, ali sam pomislio da nisam dobro osušio...u Osijeku su relacije do 10km a klima stalno radi. Upravo sam stigao iz Osijeka u Vodice i kako sam vadio stvari, izvadim opet onaj zaštitni tepih iza suvozača i doslovno lije iz njega. Ispod njega opet potopljeno. Pitanje, šta bi to moglo biti? Meni to zvuči kao da kondenzat klime tamo završava jer sam jako primjetio sad nakon što je klima radila 5 sati u komadu. Kako to riješiti što bezbolnije? Share this post Link to post Share on other sites
G2 LTD 37 Posted August 15, 2016 Sjecam se da smo mi na G4 imali problem sa zacepljenim odvodom negdje kod brisaca prednjih pa nam se slilo ispod siceva ( mislim da samo ispod vozackog ). Probaj vidjeti odvode da se nisu zacepili kakvim liscem ili smecem. Share this post Link to post Share on other sites
Maverick25 0 Posted August 15, 2016 Sjecam se da smo mi na G4 imali problem sa zacepljenim odvodom negdje kod brisaca prednjih pa nam se slilo ispod siceva ( mislim da samo ispod vozackog ). Probaj vidjeti odvode da se nisu zacepili kakvim liscem ili smecem. Kako da vidim da odvodi nisu začepljeni? Ispod auta ili gdje? Share this post Link to post Share on other sites
Mirage 0 Posted August 15, 2016 (edited) Teško da su na novom autu odvodi već začepljeni. Prije će biti isti slučaj kao kod mene (imam G6), pušta ti vodu koja se slijeva niz staklo na dihtungu vrata i ploče na kojoj su struja, zvučnik, motorić od podizača stakla itd. Morat ćeš skinuti unutarnju oplatu vrata da 100% budeš siguran... Jesi gledao kedere prilikom pregleda auta? Ako je slučaj kao što sam gore napisao, punit će ti se žljeb kedera vodom...voda se slijeva niz unutrašnjost vrata između kedera i vrata pa se prelije u keder i onda na kraju u unutrašnjost. Čest problem na novijim autima... Potraži moju temu na forumu, imaš sve objašnjenjeno sa slikama ako ti tu po opisu nije jasno. Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk Edited August 15, 2016 by Mirage Share this post Link to post Share on other sites
Ivo_022 1 Posted August 15, 2016 Kondenzat klime curi. Odvodna cijev nije dobro postavljena. Autobild: http://www.autobild.de/artikel/vw-golf-vii-skandal-im-dauertest-4362680.html Share this post Link to post Share on other sites
Maverick25 0 Posted August 15, 2016 (edited) Šta su kederi? Nije tako nov, ima 105 000 km. Edited August 15, 2016 by Maverick25 Share this post Link to post Share on other sites
dacerovs 0 Posted August 15, 2016 Pozdrav, pomagajte... Prije 2-3 tjedna sam počeo osjećati ustajali miris u autu, promijenio filter kabine i dezinficirao klimu ali i dalje se osjetilo. Onda sam našao da je iza suvozačevog mjesta sve nešto vlažno, na što mi je žena priznala da je dijete prosulo mlijeko. Počistio ja to, osušio, dezinficirao i bilo je ok. Jučer, prekjučer mi se učini da je opet vlažno, ali sam pomislio da nisam dobro osušio...u Osijeku su relacije do 10km a klima stalno radi. Upravo sam stigao iz Osijeka u Vodice i kako sam vadio stvari, izvadim opet onaj zaštitni tepih iza suvozača i doslovno lije iz njega. Ispod njega opet potopljeno. Pitanje, šta bi to moglo biti? Meni to zvuči kao da kondenzat klime tamo završava jer sam jako primjetio sad nakon što je klima radila 5 sati u komadu. Kako to riješiti što bezbolnije? Ne znam koja je godina tvoj auto ali određene serije golfa 7 su imale problema sa odvodom kondenza, cak je i Auto Klub pisao o tome.Uglavnom ako je auto pod garancijom promijenit ce ti to crijevo. Usput pogledaj jel vlazan tapecirung ispod suvozackog tepiha. Poslano sa mog Lenovo P70-A koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Mirage 0 Posted August 15, 2016 Šta su kederi? Nije tako nov, ima 105 000 km. Kederi su gume oko vrata, ne znam drugi naziv. Vidim odgovore drugih kolega, izgleda da je ipak do kondenzata pa najbolje da prvo to pogledaš. Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Maverick25 0 Posted August 15, 2016 Ne znam koja je godina tvoj auto ali određene serije golfa 7 su imale problema sa odvodom kondenza, cak je i Auto Klub pisao o tome. Uglavnom ako je auto pod garancijom promijenit ce ti to crijevo. Usput pogledaj jel vlazan tapecirung ispod suvozackog tepiha. Poslano sa mog Lenovo P70-A koristeći Tapatalk Nije auto pod garancijom, uvezen je iz Njemačke i ima 104 000 km. Kondenzat klime curi. Odvodna cijev nije dobro postavljena. Autobild: http://www.autobild.de/artikel/vw-golf-vii-skandal-im-dauertest-4362680.html To sam i ja bio našao. Kako to riješiti? Nemam garanciju (auto je 2013., uvoz i ima preko 100k km. Share this post Link to post Share on other sites
dacerovs 0 Posted August 15, 2016 (edited) Najbolje prvo sav taj tapecirung povadit van da se posusi i onda vidit sta se da napravit po pitanju tog crijeva, mozda silikonom rijesit stvar. Moj je isto 2013g pa nema tog problema, osim ako je razlika troja i petera vrata G7 Poslano sa mog Lenovo P70-A koristeći Tapatalk Edited August 15, 2016 by dacerovs Share this post Link to post Share on other sites
Mirage 0 Posted August 15, 2016 Ovo je greška proizvođača i mislim da bi ti trebali promijeniti neispravno dio bez obzira na garanciju Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted August 16, 2016 Kederi su gume oko vrata, ne znam drugi naziv. Vidim odgovore drugih kolega, izgleda da je ipak do kondenzata pa najbolje da prvo to pogledaš. Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk Guma oko vrata je guma, brtva, dihtung vrata a keder ide u gumu oko stakla ako je takva guma u koju ide Share this post Link to post Share on other sites
Maverick25 0 Posted August 23, 2016 Bio danas u ovlaštenom, točno je ono što piše u linku, 204 kn popravak s radom Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 274 Posted August 23, 2016 Ja ne bi platio ni lipe Sent from my SM-G900F using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Maverick25 0 Posted August 23, 2016 Ja ne bi platio ni lipe Sent from my SM-G900F using Tapatalk Zašto? Share this post Link to post Share on other sites
Perkan 0 Posted August 23, 2016 on bi pobjegao iz servisa nakon sto obave posao Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 274 Posted August 23, 2016 Zašto?Pa za takvu tvornicku gresku. To nije zamor materijala nego nesto sto su oni sfusali. Sent from my SM-G900F using Tapatalk on bi pobjegao iz servisa nakon sto obave posaoE to Sent from my SM-G900F using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Maverick25 0 Posted August 24, 2016 Razumijem, ali ne da mi se još mjesecima natezati i udisati smrad zbog 200 kn Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 274 Posted August 24, 2016 Ma ok, ali si barem trebao protestirati da kako takva glupa i tvornicka greska nije u nekom opozivu i bla bla bla Sent from my SM-G900F using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Maverick25 0 Posted August 26, 2016 Pozdrav. Uzrok problema riješen. Ostaju još posljedice. Dakle, tapecirung je sada suh, ali ona izolacija ispod je još vlažna. U servisu mi savjetuju da kupim one plastične kocke s kamenčićima za odvlaživanje. Da je to bolje nego da skidam plastike i dižem sve van i posušim jer se mogu i te žabice što drže pokidat i svašta. Šta bi vi savjetovali? Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 274 Posted August 27, 2016 A ne znam, zato sam i rekao da bi prigovaral jer imas toliko posla zbog tudje greske. Probaj fenom susiti, ostaviti otvorena vrata i da vjetar svoje napravi... Sent from my SM-G900F using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites