2 2
plantakM

2.0tdi pd se gasi u vožnji

Recommended Posts

Pa stavio ti je čovjek link, napisano je. Anlaser oslabi nakon nekog vremena, softverski se doda više goriva kod toplog paljenja i nema onog dugog verglanja.

To nije tvornički riješeno jer VW očekuje da zamijeniš anlaser kada oslabi.

riješeno danas... nazval sam čoveka i velim mu da imam problema sa toplim startom... veli: oooooo nema problema, 10min posla... dođem, ušteka komp, spoji se na ecu, stavi mapu, uzme mi pare, hvala doviđenja i auto sad pali savršeno kad je topli, nadam se da bude tak i kad se ohladi :-D

a tvornički nije riješeno upravo iz razloga koji je kolega Juicy napisal u prethodnom postu(očekuje se da odeš u ovlasteni i da tam ili daš reparirat anlaser/alternator/zamašnjak i neznam kaj još ili u najgorem slučaju staviš sve novo)

klapna gasa mi nije bila neispravna :-D, bacil sam 1700kn bzvz, ali sad imam ispravnu za prodat :-D

bilo je do lošeg dihtunga na samoj usisnoj grani :-D

tempomat... jbg, nisam ga znal uključit... hahahaha

ekipooooo... ipak nisam riješil problem... počne nekaj škljocati ispod table, blinka lampica od grijača i greška motora i auto jednostavno krepa

otpojil sam klapnu, upalim auto, dodam cist sitno gasa na leru, pocne škljockati i krepa... šta mi je činiti? najbolje nekom auto električaru odvest ili imate kakvu ideju prije toga?

Promijeni engine control relay (nalazi se u prostoru motora - br 1) ....

Promijeni Fuel pump relay u prostoru vozila(kabini) - br 2

usput provjeri osigurače da li svi imaju dobar spoj ili neki ima lufta u dosjedu

Edited by perotok

otpojil sam klapnu, upalim auto, dodam cist sitno gasa na leru, pocne škljockati i krepa... šta mi je činiti? najbolje nekom auto električaru odvest ili imate kakvu ideju prije toga?

Odspojil si jack?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Rastavi motornu instalaciju od zaklopke,skroz uz kuciste filtera ulja i uz getribu sa prednje strane. Pregledaj zice....od one plasticne zastite na zicama se osteti izolacija i onda se zice spajaju....imao nedavno taj problem na BKD-u.

osigurače sam već prije provjeril, a sa relejima budem se poigral

otpojil sam jack sa klapne da...(kaj sam zahebo?) ekipa rekla da se vozila s otpojenim jackom

na dijagnostiku budem svakak išel (do mehaničara koji mi je udaljen 1km i do njega bude mi auto dvaput krepal :-D )

ovo sa kratkim spajanjem žica mi je veoma logično i videl sam da je dosta ljudi imalo problem baš sa tom instalacijom, ali mi nije jasno koji vrag onda škljoca u kabini? jel relej od klapne u kabini?

osigurače sam već prije provjeril, a sa relejima budem se poigral

otpojil sam jack sa klapne da...(kaj sam zahebo?) ekipa rekla da se vozila s otpojenim jackom

na dijagnostiku budem svakak išel (do mehaničara koji mi je udaljen 1km i do njega bude mi auto dvaput krepal :-D )

ovo sa kratkim spajanjem žica mi je veoma logično i videl sam da je dosta ljudi imalo problem baš sa tom instalacijom, ali mi nije jasno koji vrag onda škljoca u kabini? jel relej od klapne u kabini?

Napisao sam ti šta škljoca u kabini ...........RELAY

Relay pumpe je u kabini i njega provjeri a isto tako provjeri i relay Engine control koji je u motornom prostoru

Skini relay-e i ispitaj ih, zamijeni sa novim ili polovnim ako ne želiš kupovat nove .......

Kažeš osigurači su OK

Dečki su ti rekli da propratiš žice i vidi da li je spaljena izolacija pa radi kratki spoj......

Znači osigurači,žice i relay-i ........ nešto od navedenog mora biti

mah... ostavil sam ga kod autoelektričara pa se nek igra... mehaniku mogu sam, al žice i struju baš ne volim pa ni neću petljati po tome

Ekipo... Nikaj nisam rijesil... Sve isprobano. Releji, pumpa goriva, senzori, komplet instalacija, softver... I nema apsolutno nikakvog poboljsanja...

Poslano sa mog D2303 koristeći Tapatalk

Prodaj auto haha
Pogubio sam se u svemu kaj sad nakraju nevalja paljenje,skljocanje,gasenje??

Hahaha... Ajmo se sad svi kolektivno nasmijat... Nije smijesno nimalo nakon 2mj zafrkancije s istim problemom, razlicitim majstorima, servisima i ostalim glupostima!

Takve komentare i ideje uopce netrebam!

Znaci ekipo ovak: kad se auto ugasi pocnu radit ventilatori i pojacaju se na najjace i onda se smanje i ugase, svjetli lampica akumulatora, esp-a, senzora pritiska u gumama... Kad ga pokusam palit skljoca sve zivo i blinka lampica grijaca uz sve ove lampice...

Hahaha... Ajmo se sad svi kolektivno nasmijat... Nije smijesno nimalo nakon 2mj zafrkancije s istim problemom, razlicitim majstorima, servisima i ostalim glupostima!

Takve komentare i ideje uopce netrebam!

Znaci ekipo ovak: kad se auto ugasi pocnu radit ventilatori i pojacaju se na najjace i onda se smanje i ugase, svjetli lampica akumulatora, esp-a, senzora pritiska u gumama... Kad ga pokusam palit skljoca sve zivo i blinka lampica grijaca uz sve ove lampice...

Bozic je

Da ti nije u meduvremenu i akumulator otisao ili ce biti onaj moj prvi post, da ecu ne valja

Provjeri ga ali pod opterećenjem jer ovako možda daje napon -/+12.5V ali tek pod opterećenjem se vidi kakav je.

Ecu je bil drugi u autu sa mojim software-om... Ista stvar... Auto radi ali se povremeno ugasi...

Lako moguce problem do instalacije, do konektora osiguracke kutije u motornom prostoru.. Ili brava, koja je problematicna na tim modelima

Ali ovako preko foruma ces tesko naci uzrok tvom kvaru.. Dosta je delikatan.. Tako da sve moze biti samo. Mozda je ovo, mozda je ono..

Sent from Nokia 3310

Edited by Beli

A stetaa vidio sam to da se moze spajat na pozicije i drl al nesvida mi se to

Samo oem

Masa na mjenjacu tj kompl kabel....bilo slucajeva da je masa losa bas ispod onog debelog buzira....

Zaklopku za gasenje probaj blokirat na otvoreno.... ona "ugasi" motor pa vidi ako ti se vise negasi bar nes ostat bez pogona dok nerjesis kvar...

2 2