2 2
dxdandy

Passat b7 1.6 tdi bluemotion jako nemiran radi ?

Recommended Posts

Pozdrav svima!

Imam problem od jucer sa passatom b7 1.6 tdi bluemotion iz 2012 godine a presao 136tkm. Naime kada je motor hladan pri hladnom startu motor pocne tako slabo raditi sa tako malo "coka " da se skoro ugasi a cijeli auto se zato pocne tresti. Kao da se onda cak cuje dok ga tako kao neki zamasnjak trese da nesto mozda i lupka. Kad dodam malo gasa, napumpam ga par puta, samo malo jace od lera i motor onda krene normalno raditi kako bi i trebao. Na konzlnoj tabli mi ne baca nikakvu gresku, nisu upaljenje nikakve lampice niti ista slicno.

Sta bi moglo praviti ovakav problem ?

Hvala i LP !

Evo jutros opet isti problem, upalim ga i trese se ko blesav a obrtajka skace od 400-1000 rpm. Stesnem par puta gas malo jace od lera i onda se sve smiri. Jos sto sam primjetio je da sam bio na rezervi i natocio za 100kn cisto da imam dok ne odem u bosnu natankati ali napravih neplaniranih kilometara i opet dodjoh na rezervu.

E sad od kad se ovo pocelo tresti meni se rezerva ugasila a pokazuje da imam goriva samo malo manje nego kad sam natocio za ovih 100kn. Nemoguce kad sam napravio skoro 130km.

E sada jel gorivo mozda problem, dali da idem ponovo natankati pa da vidim jel se opet desava isto ili prije tankanja prvo u servis. Mozda samo vise nema goriva pa vozi na parama pa trza. Ali zasto samo kod paljenja i onda stane nakon par minuta.

Hvala i LP !

Pa mislim za pocetak natoči auto pa vidi jer ove fore s tocenjem u bosni zbog par kuna da pokvaris vozilo malo su bedaste, zar ne?

Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk

Evo jutros opet isti problem, upalim ga i trese se ko blesav a obrtajka skace od 400-1000 rpm. Stesnem par puta gas malo jace od lera i onda se sve smiri. Jos sto sam primjetio je da sam bio na rezervi i natocio za 100kn cisto da imam dok ne odem u bosnu natankati ali napravih neplaniranih kilometara i opet dodjoh na rezervu.

E sad od kad se ovo pocelo tresti meni se rezerva ugasila a pokazuje da imam goriva samo malo manje nego kad sam natocio za ovih 100kn. Nemoguce kad sam napravio skoro 130km.

E sada jel gorivo mozda problem, dali da idem ponovo natankati pa da vidim jel se opet desava isto ili prije tankanja prvo u servis. Mozda samo vise nema goriva pa vozi na parama pa trza. Ali zasto samo kod paljenja i onda stane nakon par minuta.

Hvala i LP !

Ma cuj, natocio sam bio petrolovo gorivo za tih 100kn. Znaci nije bilo bosansko. Osim toga do sada ne znam nikoga da je bas zbog antunovicevog goriva imao problema. Njegovo je gorivo i svuda naokolo u RH pa ne se ne prica da pravi probleme. Naravno da bih ja volio isto da je ovo u pitanu a ne neki kvar. Pa cijela Zupajna i okolica tanka svoje aute preko u bosni a i velika vecina Vinkovcana i okolica. Prvo napravis jeftiniji soping i onda natocis pun tanka goriva za cca jedno 180kn jeftinije i po jednom odlasku ustedim u odnosu na kod nas barem 300kn. A osobno ne vjerujem da je nase gorivo bolje od njihovoga.

Ja cu ti iz osobnog iskustva s 1.6 motorom reci da gorivo utjece. Meni se manifestiralo nemirnijim i bucnijim radom (kao da dizne lupaju, kad se auto ugrije prestane). Tankirao sam na Petrolu tad, prebacio na OMW (Crodux sad) i svi simptomi nestali, s tim da sam prvo par tankova isao u Sloveniju da budem aiguran u gorivo.

Meni se nekako cinilo da je Petrolovo gorivo bolje od ostalih. To sam jos skuzio dok sam vozio Mazdu6 1.8 benzinca. Sa petrolovim gorivom sam mogao preci za isto novaca uvijek barem 15% vise kilometara. Recimo da mi je do tada kada bih tocio od INA-e gorivo da bih za 100kn presao 90-95km +/- koji kilometar a onda slucajno natankao na Petrolu i presao 115km i onda malo testirao i uvijek bi tako bilo. Zato kad sam kupio Passata ( prije godinu dana ) odmah krenuo kod njih tociti i nije bilo problema do sada.
Jbga, crodux nema kod mene u gradu. Samo petrol, ina i tifon...Na tifonu znam povremeno vidjeti i petrolove cisterne ali i inine ali i antunoviceve tako da mi to onda izgleda kao da zapravo svi imaju isto gorivo ili dobavljaca. Ako je tako onda ne znam opravdati duze prevaljeni put sa petrolovim gorivo do prije par godina.

Eto odem poslije posla do tifona i natankam jer mi je usput i svega 500m udaljen pa ak oostanem bez goriva da nemam daleko za gurati i vidim kako se onda auto ponasa.

Nebitno je sto pise na cisterni jer dobar dio njih su privatnici koji samo voze za njih, a ako nema posla uzmu i od drugih. Znam jer mi tako i bratic, gdje ima posla za njih taj dan vozi.

Izmedu ostalog spoji auto na dijagnostiku

Prije ces dobit odgovor nego da se vozis sa autom koji takav problem ima

Ovako ako nagadam ili je problem dobave goriva (pumpa) ili doziranje istog (dizne/injektori)

Ako je do goriva dijagnostika nece nista pokazati, tako i kod mene bilo. Jednostavno je gorivo lose, postopa djelomicno dizne i onda se auto muci.

Izgleda da je bilo do goriva. Natocio na tifonu, napravio odmah nakon toga cca 15km i vratio se kuci. Sutra sve bilo OK. I od tada sve ok. Doduse znaci u ono gorivo sam dotankao novoga za 150kn pa se to pomjesalo i malo ublazilo. Motor sada radi normalno ali kao da je malo glasniji. Izgleda da cu morati to sve potrositi pa ce tek onda biti sve ok. Sad ne znam dali da idem do kraja rezerve sa ovakvim gorivom i sve potrosim ili da odem i natankam to cepa i gotovo.

Sta vi mislite ?

Potrosi sto vise tog iz rezervara pa natankaj do cepa...

Ako se vec toliko zezas sa treskanjem, izdrzi jos par dana :)

2 2