1 1
dzoni

Adaptacija potrosnje goriva kilometar sata

Recommended Posts

Pozdrav,

Zamjenio sam kilometar sat na Passat 6 i imam netacan prikaz potrosnje goriva tj kapacitet goriva. E sad, procitao sam da je najbolji nacin ispraznit tank do kraja, natocit 7 litara i nastelit kazaklju tacno na pocetak rezerve. Medjutim, mene zanima postoji li bilo koji drugi nacin, nemam vremena praznit totalno tank zbog toga? Ono sto sam primjetio je sljedece. Kad sam zamijenio kilometar sat podesio sam kanal 30 na vrijednost 120. Ostao sam na rezervi skoro do kraja kazaljka dolje, na VCDS-u pokazuje G senzor za kapatitet tanka 5 litara,a na boardu da mogu preci jos 20 km... Odmah sam posumnjao u te indikacije, jer mi je cudno bilo da sam presao manje od 800 km do rezerve (za razliku od prije sa starim satom kad sam prelazio preko 850 dok se upali rezerva). Vratim defaultnu vrijednost na kanalu 30 na 128, na VCDS-u pokazuje G senzor kapacitzt tanka na 7 litara, kazaljka se vrati vrlo malo ispod pocetka rezerve, na boardu da mogu preci jos 60 km. To mi je bilo realnije, odem natocim do kraja (bukvalno do cepa) i natocio sam tacno 65 litara. Ako je VCDS pokazivao prije toga 7 litara + 65, nesto se ne pokala jer je tank u Passata kapacitet 70 litara. Spojim na dijagnostiku VCDS pokazuje tank kapacitet 67 litara (a natocio do cepa) i onda mi tek nista nije jasno bilo. Sad sam vratio defaultnu vrijednost 128 na kanalu 30, uglavnom, da li neko zna kako mogu 100% ovo ustelit.

Edited by dzoni

Postupak koji si naveo (prazan tank, 7l itd) je tocan i ispravan

Ako ti se to ne radi onda natoci do vrha i nariktaj kazaljku na full

Sent from my iPhone using Tapatalk

Na to sam i isao da natocim do vrha i ucicam kazaljku, medjutim meni kazaljka stoji na full do zadnje crtice kad to cepa natocim, tako da nemam sta ustimat? Koju god vrijednost podesim nista se ne desava kada je tank pun.

1 1