dzinn16v 19 Posted October 6, 2016 Osobno nikad nebih vozio bez prstena ili na takvim distancama bez "zuba"...Tada ti je sva sila na sarafima felge sto bas i nije dobro...Dalje sto se prstena tice plasticne bih dao raditi samo ako je mala razlika...dok na primjer sa 57,1 na 66 bih obavezno dao potokariti aluminijske ili metalne...s tim da treba staviti malo masti na centralni doslijed jer zna zapeci ako se dugo ne skidaju Share this post Link to post Share on other sites
atha 0 Posted October 6, 2016 Osobno nikad nebih vozio bez prstena ili na takvim distancama bez "zuba"...Tada ti je sva sila na sarafima felge sto bas i nije dobro...Dalje sto se prstena tice plasticne bih dao raditi samo ako je mala razlika...dok na primjer sa 57,1 na 66 bih obavezno dao potokariti aluminijske ili metalne...s tim da treba staviti malo masti na centralni doslijed jer zna zapeci ako se dugo ne skidaju Da, jucer sam zvao tu vulkanizera u Rijeci (Mrak) pa je rekao da im cesto dodju sa alu prstenovima na alu felgama i ne mogu ih maknuti vec da ih moraju na skrip, pa izbijati i da obicno se osteti taj prsten koji zapece pa mi preporucili da ako budem kupovao/radio da obavezno uzmem plasticne. Samo prenosim sto rece vulkanizer. Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted October 6, 2016 I meni su rekli da su plasticni bolji iz istog razloga, sto je i logicno. A isto tako je i logicno da ako su plasticni da ne podnose nikakve sile i da je sve na sarafima odnosno sarafi drze dosjed felge i glavcine i stvore jednu cjelinu. Share this post Link to post Share on other sites
kostolomac_cro 13 Posted October 6, 2016 Pa ako mjenjaš felge ljeto/zima, onda nije problem stavit alu, malo masti i nema sanse da se zapeče....to se više može dogodti onima koji svakih par godina skidaju dolje. Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted October 6, 2016 (edited) Mjenjam svake zime dva seta alu fegi i opet na ovim OZ mi je na jednoj felgi zapecen prsten... Edited October 6, 2016 by projektilski Share this post Link to post Share on other sites
kostolomac_cro 13 Posted October 6, 2016 Vrijeme je da promjenjiš vulkanizera, koji je škrt na masti Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted October 6, 2016 Hehe, podmazuje ali eto, opet se moze zapeci, vjerojatno ima i veze gdje i kako vozis i za nas koji peremo felge na pic pic svako malo, ispere se mast, voda ovo ono... Share this post Link to post Share on other sites
Leic 2 Posted October 6, 2016 Kupi plasticne i bez brige si Share this post Link to post Share on other sites
dasypeltis 0 Posted October 6, 2016 Komentar za ove distancere bez dosjeda na sredini. Ti distanceri su namjenjeni za felge koje imaju dosjed sa vanjske strane. Znaci cijeli distancer je zapravo dosjed samo sto je mnogo veceg precnika nego onaj na glavcini. Na slici ispod se moze vidjeti s cime felga sjeda na distancer. Share this post Link to post Share on other sites
branet 1 Posted November 16, 2016 Ako može pomoć. Dakle imam Passat karavana 3bg i uzeo bi felge od mercedesa ML 16" , 7 1/2 jota et 46. Dva vulkanizera su mi rekla da nejde to na moj passat. Sad kako sam pročitao ovaj post čini mi se da bi išlo!? Ili sam nešto krivo shvatio? Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted November 16, 2016 Trebalo bi pasat, ali ti trebaju i prstenovi za centriranje, jer mercedes ima centralnu 66,6 a passat 57,1 Share this post Link to post Share on other sites