4 4
Maverick25

Golf 7 - treskanje na hladno i škripa na neravninama

Recommended Posts

Bok,

tražio sam slične stvari, ali dosta je specifično pa ne mogu naći, ali možda sam samo postao čangrizav pa pušem i na hladno.

Dakle, 2 stvari.

1) Kad upalim auto nakon stajanja čitave noći, auto onako malo treska dok je hladan. Znači nije da vibrira, nego kao da osjetim nekakav trzaj otprilike svaku sekundu. Kad se auto ugrije, toga nema. Pitao sam u okolini, jedan mi kaže da je to jer puno trošila ima a sve hladno pa je nemiran, a neki kažu da možda trebam stavit aditiv u gorivo (Liqui Moly?) pa da malo pročistim dizne. Ne kužim se toliko, ali da je do dizni, ne bi li onda treskao i dok je topao? Uglavnom, može mišljenje šta bi to moglo biti?

2) Primjetio sam da mi u određenim trenucima nešto škripuće odostraga, kad jako polako prolazim preko neravnina i uglavnom kad skrećem. Npr. moj kolni izlaz ide preko tračnica i odmah motam desno i tu je dosta grbavo i to čujem. Nakon par tjedana osluškivanja, skužio sam da mi se to čuje samo dok imam blago pritisnutu kočnicu, tj. nisam primjetio da čujem dok je nemam pritisnutu. Zvuk je onakav, kao da se mokra guma tare o mokru gumu, i škripav je, nije cvilenje kao kad pakne cvile kod kočenja. Ima li tu netko nekakav savjet?

Radi se o Golfu 7, 1.6 TDI.

iza su ti kape,bio je cak opoziv na jednoj seriji ,ali nije se popravilo :D

iza su ti kape,bio je cak opoziv na jednoj seriji ,ali nije se popravilo :D

Šta znači, kape? Mislim, za većinu stvari sam laik. I jel se to može popravit i kako i jel skupo? (naravno, ne mislim na ovlašteni)

Pozdrav.. ovo sta trese na minimumu sam ja rijesio sa aditivom za cistiti dizne.. stvarno je pomoglo... probaj.. nemas sta izgubiti

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L31 koristeći Tapatalk

Liqui moly diesel system reiniger pro line... :)

Diesel purge je slab, uzmi ovaj gore.

1) imas u tokicu za kupiti

2) mislim da taj aditiv radi na isti nacin kao i diesel purge, spojis tako da auto radi samo na taj aditiv dok ga ne potrosi..ako grijesim neka me isprave

Poslano sa mog LG-D802 koristeći Tapatalk

Ima u tokicu. Ili auto valet.hr tamo sam ja narucivao.

Da spojis direktno, ali preko filtera ili u bauhausu kupi mini filter za 10kn. Pazi da ti pumpa goriva ne baca gorivo iz rezervoara. I povrat isto stavi da ide u bocicu da ne popije brzo ovo. Inace cca 20 mn u leru treba da popije.

Ma moze i u tank ali se onda razrjedi sa gorivom. Kostolomac, nisam to uzeo u obzir :D mada ne znam kako je kod novih auta ali vjerujem da nebi trebao biti problem, sva crijeva se nalaze na filteru ier se tu i spajaju. Jedino istekat osigurac od niskotlacne pumpe goriva. Ima cak na ytu tutorial kako na tdi spojiti ovo sto pricam.

Napisi TDI Diesel purge isti je princip spajanja. :)

http://www.liqui-moly.eu/liquimoly/produktdb.nsf/id/de_5144.html?Opendocument&land=GB

Ovdje pie da ide direktno u tank goriva.

Mislim, strah me da sam tamo neto otpajam....

U tank...ako sistem ostane bez goriva onda koliko znam moras u servis...i kao sto je rečeno...nije to golf 2ka.... Edited by BaGy

Bas me zanima odkud ta informacija da moras u servis ako ostanes bez goriva?

Pa za sedimicu moguće da je bez servisa/dijagnostike/odzračivanja se ne može upalit.

Ipak je nakrcana elektronikom do maksimuma....

Nije to golf 2 , udaris čekićem dva put po bosch pumpi i upali iz prve. :D

Edited by kostolomac_cro

Moguce, al nema logike ovako od prve kako je rekao.

Btw ni kod dvojke nije bas kucnes pa upali, isto ima na diznama za odvrnuti malo cijev da zrak izade ukoliko ima zraka u sistemu. A sad da je nebo i zemlja je.

Edited by G2 LTD

Bok, piše u uputama sljedeće (za Liqui Moly System Reiniger Pro Line).

" Zur Problembeseitigung empfehlen wir den Pro-Line Diesel System Reiniger K über einen Zeitraum von ca. 2.000 km bei jeder Betankung dem Kraftstoff beizumischen. Doseninhalt für max. 300 l Kraftstoff ausreichend."

Koliko mi translate pomaže, piše da preporučaju korištenje 2000km i usipavanje pri svakom tenkiranju, a pakiranje od 1L je dovoljno za 300L goriva.

E sad, jel ja trebam usipati pomalo svaki put kad punim tank (tipa 3 puta po 3 deci) ili kako?

Još kad bi našao kako da to izmjerim s ovom posudom od 1L :)

Mislim, ono, dođem na benzinsku i vadim neku posudu da izmjerim tri deca, a ova originalna limenka ima lijepi nastavak za usipati u rezervar :D

Edited by Maverick25

Bok, pie u uputama sljedeće (za Liqui Moly System Reiniger Pro Line).

" Zur Problembeseitigung empfehlen wir den Pro-Line Diesel System Reiniger K über einen Zeitraum von ca. 2.000 km bei jeder Betankung dem Kraftstoff beizumischen. Doseninhalt für max. 300 l Kraftstoff ausreichend."

Koliko mi translate pomaže, pie da preporučaju koritenje 2000km i usipavanje pri svakom tenkiranju, a pakiranje od 1L je dovoljno za 300L goriva.

E sad, jel ja trebam usipati pomalo svaki put kad punim tank (tipa 3 puta po 3 deci) ili kako?

Javi di si kupio taj Liqui Molly. Uzeo bi i ja sebi kad se vratim s broda.

Bagi znaci na tank od 50-55 litara 300ml Liquija?

Taj pro line uspi cijeli u tank, a slijedece sta sipas stavi diesel purge, 50kn je, dok je ovaj 100. Diesel purge ja malo slabiji, ali hajmo reci da odrzava i cisti naslage ukoliko se stvori. Tako mi je rekao covjek koji je radio za liqui u Ulmu. Inace i on prodaje Liqui Moly pa sam od njega sve kupovao posto mi je dosta toga objasnio, pa iz pristojnosti da podrzim njegov ducan kupujem od njega liqui.

http://autovalet.hr/ducan/proizvodi/liqui-moly.html

Ako koga sta zanima za liqui ima pod kontakt obrazac njegov br pa ga cimnite ;)

Inace za Liqui je skladiste u Luckom kod poste.

Edited by G2 LTD

4 4