2 2
plenki

GOLF VI TDI problem - motor se gasi nakon paljenja

Recommended Posts

U ovlaštenom VW servisu, ako vozilo više nije pod garancijom se mogu donijeti svoji dijelovi i koristiti zamjenski. Sve što korisnik plaća je usluga servisa i dobije se potvrda u servisnu knjižicu. Bez ikakvih problema. Ako je vozilo pod tvorničkom garancijom, ista se gubi ako se koriste zamjenski dijelovi.

No no! Svaki servis ima svoja pravila! Na zamjenskim djelovima i takvim strankama se taj posao nekad odbije od glavu...

U ovlatenom VW servisu, ako vozilo vie nije pod garancijom se mogu donijeti svoji dijelovi i koristiti zamjenski. Sve to korisnik plaća je usluga servisa i dobije se potvrda u servisnu knjižicu. Bez ikakvih problema. Ako je vozilo pod tvorničkom garancijom, ista se gubi ako se koriste zamjenski dijelovi.

Servis se moze upisati u servisnu, ali u napomeni stoji da si ti donio svoje dijelove! Tako i da ti se dogodi nesto npr. pukne remen, a tvoj je, mozes se slikat.

Oni naplate samo rad i za to i odgovaraju, ali ne i za kvalitetu tvojih dijelova.

Nosio sam jednom ulje i filtere, pa znam sto su mi upisali u servisnu.

Ne znam da li je 'austausch' ili nešto drugo ali to je redovna cijena, dok bi u akciji (4+) trebalo biti nešto povoljnije, samo mi nije dao izračun pa ne znam koliko a dolje je ponuda koju sam dobio na upit u svibnju.

1. Dvomeseni zamajac..........(03L105266CE)...........7604,61 mpc (ne vidi se proizvođač dok se ne demontira)

2. Korpa sa lamelom..............(04E141015CX)...........3306,71 mpc (u akciji 4+ je povoljnije, ovo je redovna cijena)

3. Potisni ležaj........................(0A5141671E)..............560,24 mpc (u akciji 4+ je povoljnije, ovo je redovna cijena) Otpalo bez zamjene 02.2010 novi br je: 0A5 141 671 F 1035,94kn

4. Nosači motora (svi)

(1J0199555AQ) - Ležaj mjenjača..............................1007,51 mpc

(1J0199851R) - Oslon................................................714,88 mpc

(1J0199262CP) - Ležaj motora..................................1535,43 mpc

Bogme fina cifra...jeftinije je za mk6 jebate :)

Pa eto, i s tvojim ispravkom jos vise, no dao mi je ponudu zamjenskog LUK seta koji isto ide preko CIAK-a ali mi je cca. 1000 kn skuplji od ponude koju sam dobio od Andjelka pa bi taj iznos ostavio za platiti satnicu.

Sto se radi sa servisnom knjizicom kada nema vise mjesta za upis? Imam jos mjesta za dva servisa.

Vadi se nova i vracas knjizicu vozila

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Ti o prometnoj, on o servisnoj ;)

Kupi se nova knjizica i nastavis pecatirat...

Edited by Mouse-RI

Ah, krivo procitah :)

Jasno je ko dan, kad se popuni servisna vise se ne trebaju raditi servisi.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Edited by projektilski

sad su nove "virtualne" dakle imas u povjesti šasije sve servise a kad odradis servis uz racun dobijes papir da je to i to radjeno i to sluzi kao povijest koju drzis u papirima od auta.... Novu sumljam da ju se moze naruciti osim ako neko i nije uštekao davno prije pa sad ima na lageru....

U ovlaštenom VW servisu, ako vozilo više nije pod garancijom se mogu donijeti svoji dijelovi i koristiti zamjenski. Sve što korisnik plaća je usluga servisa i dobije se potvrda u servisnu knjižicu. Bez ikakvih problema. Ako je vozilo pod tvorničkom garancijom, ista se gubi ako se koriste zamjenski dijelovi.

Koji to konkretno servis. Meni su u PIA na Jankomiru i kod Djokica rekli da ne dolazi u obzir da ja nosim svoje dijelove

Da, na to sam mislio, servisnu knijžicu od vozila. :)
Imam još dva ili tri lista u koje se servis može unijeti i potvrditi žigom, pa rekoh da pitam kakva je daljnja procedura. Napravit ću upit da vidim da li se može naručiti nastavak, a ako ne, onda ću te izvatke od servisa stavljat u nju.

citaj dalje.... ovlasteni servisi imaju svak svoju politiku.... razumijem gore zbog konkurencije da neki idu na tu opciju donosa dijelova al globalno tu zna nastat problema bas zbog tih dijelova pa servis ima nepotrebne probleme s strankama.....

I kod mene je moguće donijet svoje djelove u ovlašteni, kao što je Vlaho rekao, stave napomenu na račun da je stranka donijela svoje djelove/ulje itd..

Da, na to sam mislio, servisnu knijžicu od vozila. :)

Imam još dva ili tri lista u koje se servis može unijeti i potvrditi žigom, pa rekoh da pitam kakva je daljnja procedura. Napravit ću upit da vidim da li se može naručiti nastavak, a ako ne, onda ću te izvatke od servisa stavljat u nju.

Ako nemaju u servisu, ima ih na ebayu od 10-20$...

Auto Remetinec VW servis - mogu se nositi svoji dijelovi. Mislim da je to tako od kad smo usli u EU, da je to po propisima EU. Ako se ne varam

Edited by plenki

Ako nemaju u servisu, ima ih na ebayu od 10-20$...

Hvala. :palacg

Ne bih se sjetio da je moguće nabaviti na ebayu, nadam se da nemaju ništa protiv da se u taj nastavak potvrđuju servisi.

Ma, nije bas tak.

Radio sam veliki servis poslije zamjene ulja jer eto imao peh sa lezajima na samom generatoru pa nakon tehnickog otisao u servis i rekao skidaj sve dolje a nakon toga morao ga zamoliti da mi pecatom potvrdi da je napravljen. Istina, uveden je digitalno ali kada je vec odradjen zar nije mogao samo ispod potvrditi jer je i ulje mijenjano nekoliko mjeseci prije i vozi, nego objasnjvat ovo, ono kao da nesto muljam.

Kolega moj sta se sikiras. Ti taj auto neces nikad prodat. Nacin na koji se odnosis prema auto bome ni stat nece. Pusti brigu o zigovima samo ga kvalitetno odrzavaj i on ce ici. Eno moja 4ka uvijek ulje na 10tkm mijenjano, filteri. Lagano vozen na hladno dok se me zagrije... Ima skoro 400tkm i turbina jos prva niti da bi fijuknula... Chill i uzivaj u autu. Kud jos dimnjak ( siber ) imas, kamo srece i ja bi ga ;)

Ne sekiram se, samo je lik malo teži pa me uvijek iznenadi sa nekim novim forama. :)

Vidio sam kako je talijan ovjerio servis zamjene vodene pumpe koji se isto dogodio poslije zamjene ulja, uveo ga ispod i sve pet a ovaj mi uz moje dugo objašnjavanje da se ipak radi o velikom servisu, gdje je doslovno sve promijenjeno, jedva unese i ovjeri na stražnjim koricama.

evo moje iskustvo sa slićnom stvari golf 6 1.6tdi 77kw ...odveo auto u ovlašten servis zbog toga jer je zacukavao u vožnji i očigledno su bile dizne kao što su i oni potvrdili i onda su ih zamjenili 3 komada...sve ostalo s autom u redu...međutim kad sam preuzeo auto i doveo ga doma sparkiram i kasnije popodne ga idem palit i zapali on iz prve ali se ugasi nakon 2 -3 sekunde,ja ponovim opet i tako jedno 7 puta se on gasi nakon paljenja 8 puta ga zapalim da mu i nabijem mu gasa i auto radi normalno sve...drugi dan opet ista stvar i odlućim ja auto odvest na reklamaciju u ovlašteni servis,oni me zovu da su auto riješili i da sutra ujutro dođem po auto i kad ono putujem ja u servis i zovu me oni da su sad išli isprobati auto i da se opet to događa al da neznaju zašto i auto ostaje kod njih...da bi narednih 2 tjedna oni tražili grešku i na kraju su stavljali blok motora novi,,,s tim da oni uopće nisu znali gdje je problem i kako ga riješiti,a i jedno veliko pitanje je što su oni uopće mjenjali na autu jer svaki puta su mi govorili drugačije što je mjenjano itd...uglavnom nakon toga sam imao jako velikih neugodnih iskustava s tim jako poznatim ovlaštenim servisom...tako da su sami sebe pokapali i pričali različite priče,a da ne navodim problem s getribom i njihovim idiotarijama koje mogu prodati maloj djeci ...ali bitno u svemu tome čovjek treba biti strpljiv i prikupljati papirologiju kao ja da ima temelje da im stisne zdravo seljački kajlu...jer nemogu nakraju biti tri verzije toga što su na kraju mjenjali,,,a bitna stvar da ja još uvijek nisam odustao od svojeg odgovora i rješenja nekih stvari tako da ako i oni ovo čitaju neka znaju da vrebam u pozadini i čekam pravo vrijeme pa čak i sa medijima :))))

Sa ovlaštenim nisam nikada imao problema i sve je odrađeno korektno a sa savjetnikom je druga priča i to se radilo o sitnicama što nema veze sa popravkom.

Pricao mi kolega da je na G6 umao problema sa diznama i da mu je pukao u glavi motora dio di se dizna sarafi. Popravak 20tkn i prodao je auto. :S

pozdrav.. !!

Slično se i meni dogodilo , pa može pomoć...??

Audi B4 tdi 66kw. Ugasio se u vožnji. Pali bez problema od prve i odmah se ugasi..Ako dodam gas preko 2000 0/min nastavi raditi ok, al ako spustim obrtaje na oko 1200 počima se gasiti i trzati -.. Ima li kakav savjet za DIY.??

Nedjelja je majstori ne rade..

Pregledao sam instalacije, mislio sam da je rele 129 i sl . mijenjao sa svog Audija na ženin al ne pomaže.

Naknadno sam skuzio da mi obrtaji naglo padnu na 0 a auto još radi. jel moguće neki senzor radilice il sl..?

Edited by Rozzimacak

2 2