projektilski 277 Posted January 7, 2017 Gledajte ljudi ja neznam jesam ja kreten dosadni ili nemam jebene srece il sta.. prvo mi je ugradio walerov termostat.. koji nije radio nikako.. nakon konzultacija ovdje rekli ste vernetov.. jasno mi je da je vani -12 dns bilo.. al idem iz Vk za Vu.. 19km.. 90c postigne tek pred Vu i to na cesti di se vozi 120cca.. lagano krivi krivine i lakse po gasu spusti na 75-80 i to je to.. u leru isto pada na 70.. mozda stvarno ima jos jedan taj termostat.. ovaj plasticni.. il jednostavno je svims tako po ovakvom vremenu... Sent from my iPhone using Tapatalk Nije, ovdje je -10 i auto kad zagrije onda drzi. Ako je neka relacija na kojoj mogu vrtiti konstantno na na 2000 okretaja onda mi treba do 10km da zagrije ako pak stani kreni onda duze Sent from my SM-G900F using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
DeMit 0906M 0 Posted January 7, 2017 Nije, ovdje je -10 i auto kad zagrije onda drzi. Ako je neka relacija na kojoj mogu vrtiti konstantno na na 2000 okretaja onda mi treba do 10km da zagrije ako pak stani kreni onda duze Sent from my SM-G900F using Tapatalk Meni digne na 90 i pusti na 75-80... ne drzi.. zasto neznam? Nemoguce da dva termostata nisu valjala ? Sent from my iPhone using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
polic na kvadrat 46 Posted January 8, 2017 Meni digne na 90 i pusti na 75-80... ne drzi.. zasto neznam? Nemoguce da dva termostata nisu valjala ? Sent from my iPhone using Tapatalk Čekaj toplike dane...Malo pričekajte da ovo hladnije vrijeme prođe vidiš da si izmjenio termostate i stanje isto... Očito voliš da ti je toplo u autu pa je grijanje na Hi i ventilacija vrti najmanje na 3... nema šanse da ugrije ..... Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted January 8, 2017 Meni je na Auto postavljeno i 25C pa opet zagrije i drzi a vent je na 4 od 7 crtica. Share this post Link to post Share on other sites
polic na kvadrat 46 Posted January 8, 2017 Meni je na Auto postavljeno i 25C pa opet zagrije i drzi a vent je na 4 od 7 crtica.Onda ni meni nevalja termostat ne samo na ovom auto nego na svakom kojim putujem na posao kroz tjedan jer nikome ovih dana ne drži 90C...Golf 6 tdi , 4 tdi 90ks, Lancia libra 2.4 jtd, Opel Corsa 1.7 di..... Mene to ne brine jer cim zatopli malo tj temp oko 5 C sve bude ok 90 zakuca i drži... Share this post Link to post Share on other sites
Mirage 0 Posted January 8, 2017 Meni sad nakon pola sata vožnje po gradu i nekih 20 km došao na temperaturu vode 70, temperatura ulja 73... Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted January 8, 2017 Moj je onda ocigledno neispravan Share this post Link to post Share on other sites
Luka_DSG 1 Posted January 8, 2017 Meni je na Auto postavljeno i 25C pa opet zagrije i drzi a vent je na 4 od 7 crtica. Stani na 10 minuta sastrane, jel padne kazaljka? Share this post Link to post Share on other sites
G2 LTD 37 Posted January 8, 2017 Moja dvojka se ugrije za 4 km otvorene ceste pri 2000 okretaja ( cca 80 kmh u 5. br ). Grijanje se onda pali na max i stoji kazaljka stalno, ali kad je guzva onda padne jer je stani kreni. Inace kada se vozim stalno stoji na 90 ili malo padne ovisi posto po gradu idem. U autu nakon 20 minuta grijanja na najjace nemozes bit Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted January 8, 2017 Svake zime ista prica ista pitanja iste gluposti,al kad bi se mozak ukljucio sve bi bilo puno bolje Sent from my iPhone using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted January 8, 2017 Stani na 10 minuta sastrane, jel padne kazaljka? Nakon cca 5-10 min nije ali vjerojatno bi da sam duze stajao. Bas bi mogao spojiti dijagnostiku i otici se malo provozati i testirati. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted January 8, 2017 Grijanje na max al ventilator nikad stavljat na max vec negdje na sredinu ak ne i manje... na dujama tricama nikad na max.brzinu.... Em vam nece izgorit pinovi (starija gen) em ce se motor prije ugrijat jer zamisli manje zraka terate kroz hladnjak koji zagrijava kabinu. Na ljeto ce problemi s klimom... vec smo navikli na to Share this post Link to post Share on other sites
polic na kvadrat 46 Posted January 8, 2017 Grijanje na max al ventilator nikad stavljat na max vec negdje na sredinu ak ne i manje... na dujama tricama nikad na max.brzinu.... Em vam nece izgorit pinovi (starija gen) em ce se motor prije ugrijat jer zamisli manje zraka terate kroz hladnjak koji zagrijava kabinu. Na ljeto ce problemi s klimom... vec smo navikli na to Ja sam ženu jedva nekako naviknuo da kad ujutro sjedne u auto da ne dira nista jer vrtila climatronic na max grijanje ventilaciju skoro na max i konačno skuzila da ak joj stoji na 22C i vent na 1 ili 2 da joj prije ugrije nego s onim experimentima njenim... Ali svako ima svoj "fetiš".... Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted January 8, 2017 ni webasto im nebi bio dovoljan Share this post Link to post Share on other sites
bozic.hrvoje 0 Posted January 8, 2017 zanima me da li možda na 1.9tdi mašinama koje imaju hladnjak egr-a ( konkretno koliko vidim motori oznake AXR imaju, motori oznake ATD nemaju ) ima možda i kod tog hladnjaka neki termostat ili ventil koji otvara/zatvara cirkulaciju vode? Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
ekusetic 0 Posted January 8, 2017 Po mojoj logici termostat moze valjat il nemoze valjat i to je to...i ovisi koji termostat stavite, tj od koliko stupnjeva..i to je sva mudrolija..ovo sve ostalo nije do termostata nego treba traziti drugi razlog Share this post Link to post Share on other sites
jooka 1 Posted January 8, 2017 evo primjer jucer, 3 sata u noci, vanjska temp. -16, u voznji se kazaljka bori ali dize se i dode na 90 stupnjeva za nekih 12 km voznje, 80 km,4 brzina,2000rpm. Dodem do kuce otvorim kapiju garazu sjednem u auto kazaljka na 80 stupnjeva. Stavljen novi termostat Behr prije 6mj. Hladno je bilo glava boli. Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted January 8, 2017 Nakon cca 5-10 min nije ali vjerojatno bi da sam duze stajao. Bas bi mogao spojiti dijagnostiku i otici se malo provozati i testirati. Evo danas otisao malo se provozat, dijagnostiku zaboravio uzet . Uglavnom 5-10 min u leru dok sam ocistio snijeg, i nakon 5km voznje kazalja je pokazala 90C. Tog trenutka sam i skuzio da sam se zajebao jer sam uletio na autoputu za Breganu u visesatni zastoj zbog skijasa no srecom nakon 500m sto sam prosao pumpu sa cetri zmigavca sam po zaustavnoj traci odvozio 1km i izasao za Samobor (kako je i bio u planu, dakle nisam se svercao). Dok sam tako bio stani kreni tih 10-15min kazaljka je padala na 80 pa se vracala na 90 ako bi ugasio grijanje i tako. Kad sam izasao za Samobor i vratio se nazad na autoput prema Zagrebu, tu sam ga malo jace provozao (nisam htio pretjerati jer je bilo nesto vozila, mokra cesta itd..) i tad se fino zagrijao kako spada. U dvoristu sam na povratku odstajao 20tak min jer sam pokusao dijagnosticirati zbog cega mi ne radi pranje sajbe (glupan, zaboravio sam nadoliti zimsku tekucinu, uzrok znam, posljedicu ne) - da li je osigurac, da li je sama pumpica zbog mog forsiranja pregorila, pa sam malo i s vcds-om isprobavao ali nista. Tako u leru temperatura je tamo nakon kojih 10tak minuta pala na cca 85 po cajgeru. Meni je to sve ok i potpuno razumiljivo. Vanjska temperatura -8C. E sad ovi koji govore da im auto ne zagrije nakon 20km to je meni nesto jako sumnjivo... Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted January 8, 2017 Zato proizvodjaci ugradjuju dodatne ptc grijace bas zbog cudnovatih vlasnika i prituzbi na neispravan termostat Share this post Link to post Share on other sites
polic na kvadrat 46 Posted January 8, 2017 Zato proizvodjaci ugradjuju dodatne ptc grijace bas zbog cudnovatih vlasnika i prituzbi na neispravan termostat Share this post Link to post Share on other sites
dzoni 18 Posted January 8, 2017 jer sam pokusao dijagnosticirati zbog cega mi ne radi pranje sajbe (glupan, zaboravio sam nadoliti zimsku tekucinu, uzrok znam, posljedicu ne) - da li je osigurac, da li je sama pumpica zbog mog forsiranja pregorila, pa sam malo i s vcds-om isprobavao ali nista. kad smo vec kod toga, isti problem, kasno sam nadolio zimsku tecnost... Desavalo mi se i prije pa kad otopli, odleti i proradi, ali sada kako drzi minus vani nema sanse da procepi. Ne znam kakve posljedice mogu biti nadam se da ce raditi kada poraste temperatura... Da li se ista moze provjerit VCDS-om? Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted January 8, 2017 Meni ne rade ni peraci farova ni sajbe a to su dvije zasebne pumpe. Ili su obje krepale ili su jos uvijek smrznute. Sent from my SM-G900F using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted January 9, 2017 Neki je i naliju pa neupale sistem da ta tekucina prođira i opet im uzalud Bilo slucajeva da prskalice izbaci led kako se siri.... kasnije jbg il su ok il pustaju Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted January 9, 2017 (edited) Kad se sjetim nadoliti onda prvo potrosim staru, dolijem novu i opet malo spricam, ali ovaj put sam zaboravio uopce zamijeniti a najbolje je sto se sjetim prerano a onda kad dodje trenutak onda nista. Moram cekati do cetvrtka, prema prognozi bi moglo biti +5 a mozda i razmisljam da ga u neku grijanu garazu odfuram, moram vidjeti dal mozda u neki centar da odem ili nadjem nekog u blizini.... Edited January 9, 2017 by projektilski Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted January 9, 2017 Uopće ne koristim tekućinu za ljeto, samo za zimu pa nemam problema sa smrzavanjem. Share this post Link to post Share on other sites