pekar 1 Posted January 28, 2017 (edited) Pozdrav, imam problema sa zvukom žmigavaca odnosno sa zvukom nekakvog upozorenja(otvorena vrata, nema vode za šajbe prat itd.). Naime, kad uključim žmigavce oni normalno rade, ali nema onog klasičnog zvuka "klikanja", isto tako nema zvuka kad mi baci grešku, tj. "ping" zvuk(vrata, voda,gepek)! Jednom prilikom sam upalio auto sa otvornim vozačevim vratima i gle čuda, zvuk po svuda, uključim žmigavac, klikne 3-4 puta i gotovo, dalje nema tona!Istini na volju, nije da mi taj zvuk fali, ali sam se u par navrata "uhvatio" da vozim sa žmigavcem jer ga volan nije isključio, a zvuka nema... Još dva bonus pitanja: 1. ne svjetli mi zelena lampica da rade kratka svjetla, normalno/nije? 2. isto tako ne svjetli pojas lampica da nisam vezan i naravno ništa ne tuli, normalno/nije? Vozilo je golf 5 1.9tdi 2005 Edited January 28, 2017 by pekar Share this post Link to post Share on other sites
MarkoTDI 0 Posted January 28, 2017 Moguće da ti polako rikava zvučnik od table.. Znalo se dešavati na 5icama.. I ja sam ga mijenjao.. Nemaju oni lampicu da ti radi kratka svjetla, samo plava za duga Za pojas ili ti je žica u prekidu/ ili se iskopčala ili je prosli vlasnik preko dijagnostike isključio zvuk pojasa Share this post Link to post Share on other sites
Marin988 0 Posted January 30, 2017 @MarkoTDI Jesi sam mjenjao i jel se moze zasebno samo zvucnik promjenit? Share this post Link to post Share on other sites
MarkoTDI 0 Posted January 30, 2017 Sam sam mijenjao zvučnik. Imaš na ebay-u za kupiti zvučnik. Raskopaš tablu i doći ćeš do zvučnika. Odlemiš ga. Skineš sa nožem sa kučišta i staviš novi. Stvarno nije neka nauka. Share this post Link to post Share on other sites
pekar 1 Posted January 30, 2017 (edited) Kolika je bila cijena ako se sjecas? I vremenski koliko ti je trebalo da to rijesis? Edited January 30, 2017 by pekar Share this post Link to post Share on other sites
Marin988 0 Posted January 30, 2017 ja sam sad provjerio na ebayu i kosta oko cca 100 kn i vjerujem da nije problem za promjenit.. Share this post Link to post Share on other sites
MarkoTDI 0 Posted January 30, 2017 tu je negdje cijena bila. možda sam ja i za jeftinije ispao ne sjećam se.. vremenski mi je trebalo oko sat-sat i pol... tablu skineš u roku 5-10 minuta a raskopaš tablu tu malo osječajnije Share this post Link to post Share on other sites
amercivic 0 Posted January 1, 2018 Da ne otvaram novu temu, isto mi se desava na petici da nema zvuka upozorenja itd.. Zanima me da li neko zna tacan kataloski broj ili link sa ebaya odakle je narucivao. Share this post Link to post Share on other sites
Marin988 0 Posted January 10, 2018 https://www.ebay.com/itm/Speaker-f-repair-instrument-cluster-VW-Golf-5-Tuareg-Seat-Altea-Ibiza-Polo/322546568080?hash=item4b19460b90:g:UcwAAOSwr81UTW5G evo ti link sa ebaya.. Share this post Link to post Share on other sites
Marin988 0 Posted April 8, 2018 jel moze neka dodatna informacija u vezi ove teme.. naime stavio sam novi zvucnik i zalemio i opet ne daje nikakve zvukove.. neka pomoc sta bi moglo biti?? hvala i pozz.. Share this post Link to post Share on other sites
pekar 1 Posted April 9, 2018 Meni je ocito prekid negdje u vratima... Kada sam ga kupio bila je zima vani(0°) i nije radilo, temperatura je pala na nekih - 7/-8, otvorio sam vrata vozaca sirom da izvana(da ne sjedam u auto) upalim ga da malo na leru radi i kada sam dao kontakt dao je zvukove, vrata otvorena i kasnije zmigavce, ali samo na par minuta i opet je utihnuo... Prosle godine sam bio u Austriji, ista stvar, otvorim vrata do kraja, kontakt i opet zvukovi rade (bilo je - 12 vani... u proljeće/ljeto ne trza uopće, samo kada su grdi minusi i vrata sirom otvorena - ali ponekad! Zvao sam elektricara i veli treba raskopati vrata i vidjeti gdje je u prekidu zica koja, reku ok, veli sat rada je 120kn, a ne zna koliko ce mu trebati da nade gresku... Moze bit 10min, a moze biti 2 sata! Share this post Link to post Share on other sites
amercivic 0 Posted April 10, 2018 Da ne radite napamet, spoji vcds i u instrument cluster--Output test--- selektujes GONG, HAZARDS, SEATBELT WARNING i test uradis. Naravno ako ima zvuka znaci buzzer je ok, ako nema trazis problem dalje. Ja sam skoro to radio i kupio sam zamjenski buzzer, sve radi samo je malo slabiji, ne cuje se kao org sto je bio. A narucen iz njemacke, nije nista kinesko, i to skupo je placen. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted April 10, 2018 Ispada da bi bolje prošao da si uzeo neki sa otpada. Share this post Link to post Share on other sites
Bita 0 Posted May 14, 2018 Moze pomoć. Riječ je o zvuku za pojas. Najme prije mi je bilo kad se ne vežem da mi lampica gori i da piti, ali od neki dan prestalo mi je pitati kad se ne vežem, već samo gori.Znam da bi večina gleda kako to isključit a eto mene sad to živcira da se uz to jo koji kvar ne bi nadovezo.Za svjetila, zmigavce i sve to imam zvuk, samo za ovo ne. Share this post Link to post Share on other sites
remaker 7 Posted September 14, 2018 Mene zanima da li moze malo detaljnije objasnjenje gdje se nalazi taj zvucnik u tabli? Mene zanima da li moze malo detaljnije objasnjenje gdje se nalazi taj zvucnik u tabli? Imam golf plus 2006. Share this post Link to post Share on other sites
remaker 7 Posted October 8, 2018 Izvukao sam tablu i skinio samo prednju masku(prozirnu plastiku) a sa druge strane ostane poklopac koji bih trrbao ukloniti da dodem do zvucnika ali me strah da nesto ne pokidam Share this post Link to post Share on other sites