1 1
sevenzseven

Promjena mjenjača

Recommended Posts

Pozdrav svima,

zanima me dali netko zna dali je moguća promjena iz manualnog u DGS mjenjač, gje je moguće/cijene, plusevi minusi i sl

Hvala

edit: radi se o Golfu 7 1.6 tdi

Edited by sevenzseven

I da je moguće, sto nisam siguran, totalno nesiplativo je!

Jednostavnije i puno jeftinije je prodat to sto imas i kupit auto s DSG-om.

Znam da se moze uradit konverzija skidanja automatika i stavljanje rucnog, a sad moze li obrnuto to nebih znao

Kod mene drug radio na passatu 3bg, bio je automatik pa ga prebacio na manuelca. Od dijelova sto je uzeo: getriba, set kvacila, pedala kvacila, pedala kocnice, rucica mjenjaca, plastike oko mjenjaca, modul je trebalo programirat znam da je bilo provlacenja nekih zica do ECU-a. A sad za DSG mislim da je posao duplo veci.

7ica ima samo ecu kabine ko cijeli b6 :)

Moze se s donorom....posao ispada skuplji od opcie prodaje ovog i kupovine drugog.

Lakse obavit trampu s a.kucom i doplatit za dsg-a

Pero je utrpao i motore i dsg mjrnjace u cuda od karoserija, tako da sam ziher da on to napravi bez pardona. Druga je stvar sto takvo sto vjerojatno i kosta brutalno.

Ako se dobro sjećam, na myhrawebu je forumas napisao da ga jedna firma trazi 5000 eura za swap manual na dsg za S3 8p.

Ubacit to u auto koje je vulgaris s elektrikom nije isto ki sta je odika tematika.... 7ica je naprednije po pitanju struje i sve to povezano radi a da bi radilo treba dosta softverskih izmjena da bi sve radilo (nekazem da je nemoguce al nije isto ki npr ubacit tfsi u keca). Ako novac nije granica onda je sve moguce

p.s na forumu ima jos (po mojim saznanjima) dvojica koja bi to odradila isto il mozda ibolje od Pera al se nereklamiraju.... ;)

Imam i ja pitanje jedno, nije direktno vezano u konverziju na dsg.

Zanima me s cega bi se mogao staviti mjenjac u passat-a b5.5 2.0 benzin 85kw azm kod motora.

Pozdrav,
Sve je moguče ali ovisi koliko je tko spreman potrošiti novaca i dali vam je isplativo.
Ja sam A6 1.8T automatika prebacio na šalt.
Pitao sam sve mehaničare u širem krugu i nitko nije bio zainteresiran pa sam ja sam odradio.
Dosta je posla oko toga jedan detalj preskočen kod mene pa je motor išao dva puta van.

Nije ista stvar obican automatik ili dsg koliko sam skuzio, za dsg treba kompletna struja/instalacija iz donora...

Ima tema gdje sam ja pitao za Vw Pola za prelazak na Dsg...

Tamo ima objasnjeno....

Imam i ja pitanje jedno, nije direktno vezano u konverziju na dsg.

Zanima me s cega bi se mogao staviti mjenjac u passat-a b5.5 2.0 benzin 85kw azm kod motora.

bilo bi lakše kad bi zna oznaku mjenjača

Pozdrav,

Sve je moguče ali ovisi koliko je tko spreman potroiti novaca i dali vam je isplativo.

Ja sam A6 1.8T automatika prebacio na alt.

Pitao sam sve mehaničare u irem krugu i nitko nije bio zainteresiran pa sam ja sam odradio.

Dosta je posla oko toga jedan detalj preskočen kod mene pa je motor iao dva puta van.

Automatik i manualac nemaju istu radilicu :) :) Treba dorada pa ide :)

Hvala, jednostavno mislim da mi je ovaj mjenjac kratak pa pousavam to promjeniti

Ovo sam na netu nasao

EMV 3.875

1 3.778

2 2.176

3 1.429

4 1.029

5 0.838

Da nemaju iste radilice.
U automatiku je piksa koja se izreže i stavi iglični ležaj.
Struja vam treba kompletna.
Najbolje bi bilo kada bi imali dva ista i prebacujte što trebate.

1 1