glogi 4 Posted February 22, 2017 (Citat) Ovo je shema spajanja na primjeru G6 Tdi koji prekida SS funkciju preko + strane. Kod ovog načina spajanja to nije ni bitno. Ja sam na Polu kombinirao vodove mase tako da imam manje žica na napojnoj strani modula, ali to za laike nije bitno. Samo spojiti po shemi. + za napajanje uzeti preko kontakt brave sa radija recimo, upaljača itd. Programiranje modula je jednostavno preko dugmadi i display-a na njemu. (Citat) @Zvonimir OK. Stigao mi je modul Ajde kad uvatiš vremena, malo mi pojasni shemu spajanja, i programiranja? Kako sam ja shvatio: E693 je prekidač start stop, Na njega spajam, na PLUS ide sa modula (NO). A na minus ide (COM) e SAD na drugoj strani ide na CH1 i DC+ Ide PLUS (+) I na CH - minus ( to mogu negdi spojit na vidu koja je uvidana u karoseriju?! Poslano sa mog A0001 koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
ruscic 2 Posted February 22, 2017 Postoje dva puno laksa nacina za ugasit start stop Sent from my K10000 using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
rapajic.st 2 Posted February 22, 2017 Koja dva? I mene zanima... Sent from my iPhone using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
kostolomac_cro 13 Posted February 22, 2017 Ja na njegovom mjestu Vam nebi rekao, nego fino dođeš kod njega i platis uslugu . Znanje ne raste na drveću. Nemojte zamjerit, ali tak je Share this post Link to post Share on other sites
zvonimir 9 Posted February 22, 2017 OK. Stigao mi je modul Ajde kad uvatiš vremena, malo mi pojasni shemu spajanja, i programiranja? Kako sam ja shvatio: E693 je prekidač start stop, Na njega spajam, na PLUS ide sa modula (NO). A na minus ide (COM) e SAD na drugoj strani ide na CH1 i DC+ Ide PLUS (+) I na CH - minus ( to mogu negdi spojit na vidu koja je uvidana u karoseriju?! E693 je prekidač zajedno sa K259 i L76 - imaš ukupno 6 žica. Tebi trebaju žice crno-zelena (bilo koja od dvije iste boje) i roza-siva. Na njih spajaš NO i COM - svejedno kojim redoslijedom. Na DC+ dovedeš 12V sa +15 kontakta (preko kontakt brave) sa bilo koje pozicije (radio, OBD utičnica, upaljač....). DC- ide na masu, znači bilo gdje na šasiju, na original točke mase ili na žice od mase na nekom uređaju (radio, upaljač...). CH1 u programu tri ne trebaš spajati. To služi kao trigger u nekim programima. Zanemari što sam nacrtao. Davno sam to ugradio. Programiranja se isto više ne sjećam ali imaš tu: https://youtu.be/F9FLCRowyd4?t=5m52s Uglavnom prvo spoji na akumulator i isprogramiraj. Program ostaje memoriran i kad nema struje. Tek onda ugradi. Programiraš T1 - vrijeme pauze od davanja kontakta 5 sec i T2 - duljina zatvaranja releja 1 sec. Spoji ispitivač i provjeri kako se pali i gasi žarulja i znat ćeš je li dobro isprogramirano. Share this post Link to post Share on other sites
glogi 4 Posted February 22, 2017 (edited) Postoje dva puno laksa nacina za ugasit start stop Sent from my K10000 using Tapatalk Daj spasi nas muke, čeprkanja po žicama! (:-) Hvala Zvonimire pokuša cu. (Y) Edited February 22, 2017 by glogi Share this post Link to post Share on other sites
zvonexp 10 Posted February 23, 2017 Šta nije lakše nekom dat 100kn i napravi ? Vidim da prek vcds ide.. http://www.vwwatercooled.com.au/forums/f197/disable-stop-start-vcds-tweak-94276.html Share this post Link to post Share on other sites
zvonimir 9 Posted February 23, 2017 Već ste dosadni s davanjem 100kn nekome. Glogi dođi do mene i ja ti besplatno rijeim. Originalnim VCDS-om 17.1. Ali samo Glogiju. Ostali imaju po 100kn tamo negdje. Share this post Link to post Share on other sites
glogi 4 Posted February 23, 2017 a vala Baš. Poslano sa mog T98 4G八核(C6R3) koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
glogi 4 Posted February 23, 2017 (edited) Hmm... Ne polazi mi za rukom?! Na DC+ i DC- sam stavia sa baterije plus i minus, a na modulu na COM i NO sam spoja na žarulju, isprogramiramm T1 je 0005 i T2 je 0001. Upalim spajanjem kontakta na bateriji, modul se upali, od broji 5 sec, čuje se škljoc, ali se sijalica Nepalu!! Proverim sa probnom lampom izlaze COM i NO i nema uopće struje??? Šta krivo radim? Poslano sa mog A0001 koristeći Tapatalk Edited February 23, 2017 by glogi Share this post Link to post Share on other sites
zvonimir 9 Posted February 23, 2017 Provjeri multimetrom. Jel lampa ispravna? Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted February 23, 2017 Šta nije lakše nekom dat 100kn i napravi ? Vidim da prek vcds ide.. http://www.vwwatercooled.com.au/forums/f197/disable-stop-start-vcds-tweak-94276.html To je za Golf 7 a za Golf 6 kazu da nije isto. Share this post Link to post Share on other sites
zvonimir 9 Posted February 23, 2017 Sad tek vidim kako si spojio. Drugi kraj lampe spoji na masu akumulatora, ne na COM. Share this post Link to post Share on other sites
glogi 4 Posted February 23, 2017 (edited) Sad tek vidim kako si spojio. Drugi kraj lampe spoji na masu akumulatora, ne na COM.Lampa ima plus i minus, ako minus stavim na minus od baterije! Di ide plus od lampe ?? Provjeri multimetrom. Jel lampa ispravna?Lampa radi kad je spojim na akumulator Spoio sam "klasično kako bi povezao krug" Na modulu dc+ i dc- na akumulator + i - I izlaz na modulu COM i NO na + i - od lampe. I pokreno bi modul sa sa akumulatora stavljanjem minusa, sve odradi ali se lampa nepali?! Edited February 23, 2017 by glogi Share this post Link to post Share on other sites
zvonimir 9 Posted February 23, 2017 Plus od lampe na NO, plus sa akumulatora na COM. Minus sa lampe na minus od akumulatora. Share this post Link to post Share on other sites
glogi 4 Posted February 23, 2017 Plus od lampe na NO, plus sa akumulatora na COM. Minus sa lampe na minus od akumulatora. Kralj si i gotovo Poslano sa mog A0001 koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
zvonimir 9 Posted February 23, 2017 Sad lijepo u Chipoteku po kutijicu za samogradnju u koju će to staviti. Share this post Link to post Share on other sites
glogi 4 Posted February 23, 2017 Ocu, moram nabavit i osigurač adapter, pa se samo uštekam na neki plus na kutiji sa osiguračima. . Onda cu jedan dan uvatit i pokušat to pospajat LP Poslano sa mog T98 4G八核(C6R3) koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
ljubobj 103 Posted February 24, 2017 pa za sta onda postoji forum kad se nece otkriti informacije kako najlakse ugasiti taj start/stop sustav koji mi sve vise ide na zivce'???? Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted February 24, 2017 Najlakse je platit nekome i miran si. Bar ja to tako napravim, jer niti me zanima kodiranje niti imam vremena za kojekakva kemijanja sa zicama, osiguracima i cudima. Ljudi se skoluju za to, kupe opremu i ja im lijepo platim za to i amen. I nema vise nerviranja i izmisljanja tople vode. Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted February 24, 2017 pa za sta onda postoji forum kad se nece otkriti informacije kako najlakse ugasiti taj start/stop sustav koji mi sve vise ide na zivce'???? vrlo vjerojatno jer se zeznuo pa mu je bed priznati da postoji razlika izmedju golf 6 i 7. Share this post Link to post Share on other sites
Passat 0 Posted February 25, 2017 Najlakse je platit nekome i miran si. Bar ja to tako napravim, jer niti me zanima kodiranje niti imam vremena za kojekakva kemijanja sa zicama, osiguracima i cudima. Ljudi se skoluju za to, kupe opremu i ja im lijepo platim za to i amen. I nema vise nerviranja i izmisljanja tople vode. Nismo svi bogati. Share this post Link to post Share on other sites
glogi 4 Posted February 25, 2017 Forum je za razmjenu iskustva i svijeta, pomoć itd. a ne Njuškalo kako zaraditi 100kn. Poslano sa mog A0001 koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites