0
Darac031

Passat 1.8T Gubi Vodu

Recommended Posts

Pozdrav!

Nakon 3 majstora i dalje nemam rješenje svog problema, pa da ne idem u ovlašteni za tako star auto, naam se da će mi netko od vas uspjeti pomoci...

Radi se o Passatu B5 1.8T 97. godina. Naime, auto gubi poprilično dosta vode, ALI samo na kratkim relacijama (do grada 5km, do kuce 5km) te kada se ohladi uspijem nasipati litru, litru ipo vode, kako kad. Na daljim relacijama skoro pa i ne gubi vodu, isao sam do mora, put od 800km, ulio sveukupno 2dcl vode na moru se isto vozio kratke relacije i isto gubitak vode puno veci, prilikom vracanja sa mora sam napravio oko 1000km i isto ulio mozda 2dcl vode.

Radena je generalka motora, ali je gubio vodu kako prije tako i poslje generalke... Mislio sam da je do crijevi od plina, ali je plin kompletno sreden i sva crijeva promjenjena. Vec ludim, prije svakog sjedanja u auto sipaj vodu...

Cep od vode sam isto promjenio misleci da moze biti i do njega. Znaci, samo na kratkim relacijama abnormalno gubi vodu...

Što bi moglo biti uzrok/rješenje?

hvala, lp.

Toliko vode mora negdje pustat, mora se vidit trag po motoru i cijevima, stavi antifriz i trazi boju po motornom prostoru, od ciste vode neces vidjet jer vjerovatno ishlapi dok klizi po toplom motoru...

Jel mokro u kabini, mozda kiler u kabini pusta?

Da nije sucajno glava pukla?

Jel se grije?

Jesu li ti tvrda crijeva od vode ?

Jesi mjerio kompresiju?

A isto na jednostavan nacin mozes provjeriti glavu. Ujutro na prvo paljenje, odi iz auta i gledaj u auspuh sve dok auto nepupali ventilator. Ugasi ga i ostavi 10-ak min i ponovno upali, ako niti jednom neizbaci paru na auspuh, glava je vrlo vjerovatno ok...

A gubit vodu moze na mnogo mjesta, a po tvojoj prici gubi solidno vode. Na otvorenoj cesti ti manje gubi jer je manja tem. I automacki je i manji pritisak u sistemu, a u gradskoj guzvi vise se grije i pritisak u sistemu se digne i na tom mjestu gdje gubi, izbaci vise vode..

Kad si radio generalku jel bila promijenjena vodna pumpa.

Meni je na golfu 4 isto gubia vodu, a nigdje nije curilo. Prvo sam pomislia brtva glave, na kraju neka račva sto je meho prominia i usput prominia rashladnu tekucinu. Nije skupa ta račva

I meni je ta račva otisla... tj glumica na račvi sto ide na blok motora, može se kupiti zasebno. I tuda je curilo neprimjetno da se ne vidi nigdje da je mokro a gubio vodu. Ako račva cikne ili pukne najbolje original jel ove neke zamjenske se nisu pokazale.

Kao sta Mouse kaze,antifriz ti moze tu pomoc,smrdi na zagrijan motor ako curi,

Natlači sistem,mora negdi pustit

Pozdrav!

Nakon 3 majstora i dalje nemam rješenje svog problema, pa da ne idem u ovlašteni za tako star auto, naam se da će mi netko od vas uspjeti pomoci...

Radi se o Passatu B5 1.8T 97. godina. Naime, auto gubi poprilično dosta vode, ALI samo na kratkim relacijama (do grada 5km, do kuce 5km) te kada se ohladi uspijem nasipati litru, litru ipo vode, kako kad. Na daljim relacijama skoro pa i ne gubi vodu, isao sam do mora, put od 800km, ulio sveukupno 2dcl vode na moru se isto vozio kratke relacije i isto gubitak vode puno veci, prilikom vracanja sa mora sam napravio oko 1000km i isto ulio mozda 2dcl vode.

Radena je generalka motora, ali je gubio vodu kako prije tako i poslje generalke... Mislio sam da je do crijevi od plina, ali je plin kompletno sreden i sva crijeva promjenjena. Vec ludim, prije svakog sjedanja u auto sipaj vodu...

Cep od vode sam isto promjenio misleci da moze biti i do njega. Znaci, samo na kratkim relacijama abnormalno gubi vodu...

Što bi moglo biti uzrok/rješenje?

hvala, lp.

ja sam muku isto mucio gdje curi ali manje nego tebi i curilo je dolje na spoju gdje se spaja crijevo s plasticnom flasnom sto ide u kuciste termostata i podljevalo lagano i susilo se odmah, slucajno primjetili da je crijevo lose pa ga isli zamjeniti i od onda vise nefali. probaj vidjeti tamo meni je tako bilo na b4

antifriz... bar ovaj g13 ostavlja trag... kad se osusi

Problem je, napokon, riješen. Problem je bio u nekom čepu koji dolazi na flašnu, nije imao gumicu pa nije dobro brtvio i tu je voda kapala malo po malo. Stavljen novi čep, više ne gubi vodu. Hvala svima na pomoci. :)

0