joso162 0 Posted July 27, 2017 vw golf 5 2.0tdi 140ks, getriba 6 brzina. Kapa mi ulje koliko vidim na velikom gumenom čepu sa stražnje strane getribe. Majstor mi je skinuo čep i promjenio semering, te stavio novi čep, ali getriba i dalje puta. Kaže mi da treba zamjeniti getribu. Pitam ga za popravak, jer mi se brzine dobro altaju, ili da li se može nekako zavariti taj čep da ne kapa? Odgovara da je sve neisplativo, te da je jedino rijeenje zamjena getribe. Koje je vae miljenje? Share this post Link to post Share on other sites
kostolomac_cro 13 Posted July 27, 2017 (edited) Vidis takve majstore bi nabio na kolac u startu, ne može on reći nikom ako je profesionalac da je popravak neisplativ. Jbte. pa reci cijenu popravka, a stranke će dalje odlučit što i kako. Od..bi tog majstora i nek ti neki drugi pogleda. Pa ''najgorem'' slučaju nek ovlašteni naprvi ti detekciju ''kvara'' onda ćeš biti sigurniji ( nakon ovog ''majstora'' sigurno ) kako stvari stoje. A ima i tu na forumu znalaca koji bi ti mogli konkrentnije pomoć ili te navest na nekog da ti to pogleda kako bog zapovijeda. Iskreno i ja imam taj 2.0 tdi u G5, ali nemam taj problem na getribi. Edited July 27, 2017 by kostolomac_cro Share this post Link to post Share on other sites
Zagigti 1 Posted July 27, 2017 Moze curiti na spoju mjenjaca,ja ti bi to slozio,demontaza i montaza mjenjaca i rastavljanje i sastavljanje i problem rijesen Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
dr.restaurator 5 Posted July 27, 2017 ja ne znam na koji gumeni čep ti misliš? ia jedino onaj čep (jedino on izgleda ko gumeni) na kraju getribe suprotno od motora(tamo može curiti ako je neko skida pa razvlaija taj čep) e sad ja sam iz tog kraja ne znam kome si vozija (možeš i na pm),al mogu ti preporučiti dvojicu za koje garantiram,i rade uglavnom vag grupu Share this post Link to post Share on other sites
Zagigti 1 Posted July 28, 2017 Te 6 brzina getribe nikad nisam vidio da curi ulje iz njih osim kad korpa pukne pa probusi kučište ili na tom čepu,mozda vam curi tandem pumpa pa vam se čini kao ulje iz getribe Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted July 28, 2017 Da li on misli na ovaj veliki čep sa strane ili što?Ni ja ga ne kužim o kojem se "velikom gumenom čepu" radi, ujedno ja bih to sam pogledao i uvjerio se gdje pušta ili neka majstor objasni točno gdje je kvar a ne ovako napamet. Share this post Link to post Share on other sites
dr.restaurator 5 Posted July 28, 2017 pa ni meni nije jasno na šta misli zato i pitam tdi na to sam i ja mislija tu more procuriti jedino ako je neko otvara taj čep pa ga razvalija novi dođe 80-90kn,il se stari namaže masom za brtvljenje(vidio sam i takvih pa voze već godinama i ne cure) Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted July 28, 2017 Spominje gumeni čep a znam da ih nigdje nisam viđao, pa onda varenje, niš ne kužim. Zamjena mjenjača bi po meni dolazila u obzir ako je npr. puklo alu kućište kod navoja gdje se ispušta, znači ako je netko pretegao vijak ili slično i tu bih se složio jer ne volim zavarivanje ili lijepljenje ali to je moj stav, drugi bi to možda i drugačije riješili, samo da ne curi ali vjerujem da rješenja ima. Share this post Link to post Share on other sites
joso162 0 Posted July 28, 2017 Da mislio sam na taj čep. Prvo je stari mazan sa masom za brtvljenje, pa je nakon tog promjenjen novi čep, ali i dalje curi. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted July 28, 2017 Onda nije napravio kako treba pa neka ponovno zabrtvi a ako ne pristane potrazi drugog mehanicara. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted July 28, 2017 Da tu osovina nemrda pa probije cep ha.. Klasicna boljka te 6gangice Imas kakvih simptoma tipa ostajanje pedale kuplung-a na pola....rospijanje u petoj ? Share this post Link to post Share on other sites
dr.restaurator 5 Posted July 28, 2017 il to il je neko otvara čep pa izglođa taj dosjed za čep al onda opet bi držalo brtvilo koliko toliko Share this post Link to post Share on other sites
joso162 0 Posted July 28, 2017 AUFOFREAK primjetio sam da mi ponekad ostane pedala kumpluga na pola, kratko ne vie od sekunde, nakon toga se vrati i dalje ne ostaje. To mi se dogodilo nekoliko puta. Sve ostalo je uredno, ne kripi, ne zuji, alta normalno. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted July 29, 2017 hm... ostajanje pedale je jedan od znakova (mogucih) lufta spojnicke osovine tj lezaj se okrene u kucistu i osovina dobije aksijalni luft.. velik luft daje nuspojavu da zupčanici struzu jedan od drugog... pretezno u 5oj brz ..... Tko radi s vw-om susrecao se s ovim a i zna kako rjesit kvar... nekad jednostavno i brzo a nekad ipak treba otvarat mjenjac.... Mestar za mjenjace ti je u ZG i mislim da je najbolji u hr... a imamo ga na forumu... Žac Share this post Link to post Share on other sites
polic na kvadrat 46 Posted July 29, 2017 Žac je vrh... Moj savjet ti je da ne voziš tako dalje da ne napraviš još veće sranje jer ako ti pušta ulje stalno možeš sjebati getribu sko nedostaje ulja. Meni je žac radio getribu i samo riječi hvale šalta se super.... Share this post Link to post Share on other sites