josip_gtitdi 0 Posted February 16, 2018 Znaci moze ti pustat od turba do intercoolera, moze sami intercooler ako je negdje ostecen, i na putu iz intercoolera u usisnu granu Share this post Link to post Share on other sites
mmf 0 Posted February 16, 2018 Hvala ti na savjetu. Sutra idem do majstora pa ću mu reći da pogleda to što si rekao. Hvala Share this post Link to post Share on other sites
ljubobj 103 Posted February 16, 2018 Ajd pa javi kako je proslo i da li je sta nasao. Share this post Link to post Share on other sites
mmf 0 Posted February 24, 2018 Evo bio kod 3 majstora, rastavljen usis zraka i klapna usisa ( samo je jedna), sve pregledano, sva crijeva, provjeravano curenje i nema curenja. sve je tip top. Muha se trudi, stalno mi daje savjete šta još da pogledam i tako da ćemo se naći ovaj tjedan jedan dan da vidi šta on još može. Došao je do 190 ks na valjcima i kaže da mu nakon toga dimi, da će promijeniti smoke mapu. Meni je palo nešto na pamet. Reče mi jedana majstor da je moj automobil bio na tvorničkoj akciji prije 12 mjeseci glede diesel gatea i da je on čuo da nakon upgrada toga softwarea snaga auta padne i do 10%. Preporuča mi da ako Muha ima, a ima da mi stavi software prije tvorničke akcije. Jel čuo itko išta o tome da je auto slabiji nakon što je bio na tvorničkoj akciji promjene softwarea ( zbog ekologije). Jel ispada da je sve ok sa autom , čak sam bio i na dekarbonizaciji da ga očistim čim više. Share this post Link to post Share on other sites
juli3c 0 Posted February 24, 2018 Slabiji je ali to nema veze npr.sa stage 1 sa tim softwarom ili tvornickom mapom izvuce ti se isto snage. Bez egr dpf off i hibrid turbine sunnjam da ce ti i izvuc vise od 200ks.mislim moze uz oblak dima al je pitanje koliko ce ti motor izdrzat Share this post Link to post Share on other sites
mmf 0 Posted February 24, 2018 dpf je off i egr je off. turbina je serijska. Pa nisam znao da treba hibrid turbo. I na to sam spreman. Tko to radi u HR i koliko otprilike košta? Share this post Link to post Share on other sites
mmf 0 Posted March 1, 2018 Evo da se se javim za završnim mišljenjem o tuningu svoga passata. Prvo sve pohvale Damiru Muhi, čovjek je čista 10 i preporučam ga svima. Prvo izmjerena snaga serijskog passata od 177 ks je bila 164. Bio sam na dekarbonizaciji na noncarbon .eu za 400 kn i bio sam skeptičan prema tome al eto. Dođem do Damira jučer i auto je nakon prvog pokušaja tuninga na valjcima a prije dekarbonizacije imao 189 ks a jučer nakon dekarbonizacije 193. Kao da je dobio 4 ks. Nakon što smo jučer bili opet zajedno na valjcima sada je digao tlak turbine za 0.25 bara i automobil ne dimi puno, dimi tek na 160 km/h u petoj brzini umjereno, sada ima 204 ks na valjcima i okretni moment se popeo sa 360 NM izmjerenih na početku na 415 NM sada. Eto ja na kraju zadovoljan, ukupno 40 ks gore i 55 NM okretnog više. Za tu cijenu od 300 eura mišljenja sam da je best buy. dapače, neću ulaziti u rasprave to je moje osobno mišljenje. Sve što sam ga pitao je strpljivo odgovarao i objašnjavao. Eto. preporuka za Damira Share this post Link to post Share on other sites
G2 LTD 37 Posted March 3, 2018 Nisi trebao dekarbonizirat. Nije bas dobro za motor iako trenutno dobijes nesto snage i momenta. Vodik je eksplozivniji i stvara se vece opterecenje na karike i lezajeve itd. Sa aditivima se ciste dizne i ostalo sta nemozes fizicki pristupit. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 6, 2018 Mislim da ti valjci i nece pokazat uvijk istu snagu.... a nekim se moze stelat i kočnica pa je onda snaga dosta manja... a takvog s tim iskustvom imamo bas u ovoj raspravi Ako zeslis snagu uzmes benzinca... a od dizela se da malo apdejtat Share this post Link to post Share on other sites
josip_gtitdi 0 Posted March 6, 2018 Mislim da ti valjci i nece pokazat uvijk istu snagu.... a nekim se moze stelat i kočnica pa je onda snaga dosta manja... a takvog s tim iskustvom imamo bas u ovoj raspravi Ako zeslis snagu uzmes benzinca... a od dizela se da malo apdejtat Ko je taj da mi je znat??? A realno je da Auto ne izbaci svaki put istu snagu, tj u par ks, jer da to teoretski napravi, trebali bi bit uvjeti doslovno isti, a tu mislim na temperaturu vanjsku, tlak u zraku, temperaturu u usisnoj, tlak turba(iako programiran da bude isti) sitno varira... A sto se tice kocnice na valjcima tu ima svak svoju teoriju ivo, kocnica bi po mom nekom (nestrucnom) misljenju trebala bit slicna uvijetima na cesti... Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 6, 2018 da tako da ova snaga nakon dekarbonizacije i nemora bit realna... Share this post Link to post Share on other sites