mur3633 268 Posted June 23, 2019 Evo jedan zanimljiv detalj iz policijskog Golfa 4. Ostavica u prednjem desnom tapaciru na vratima koja je služila za držanje MP5ice i pištolja. Cijena je prava sitnica. 500$. Da bi se ugradila mora se odrezati tapacir kod zvučnika. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted June 24, 2019 Da, zanimljivo i prvi put vidim da je takvo nešto bilo za G4. Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 268 Posted July 24, 2019 Nabavio sam original zadnje tapacire sa rupama za visokotonce izvadjeni iz Golfa 4 GTI. E sad posto je nisu bili fabricki zvucnici, tj.neko je ugradjivao i skinuo fabricku crnu mrezicu, postoji li mogucnost da nekako nabavim tu mrezicu? Nekako mi je ruzno da mi JVC zvucnik stoji na tapaciru Послато са HUAWEI G700-U20 уз помоћ Тапатока Share this post Link to post Share on other sites
VWTDI 5 Posted July 24, 2019 Koliko se sjećam da tu nisu bili nikada fabrički zvučnici(visokotonci). Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 268 Posted July 24, 2019 Jesu na Golfu sa 2/3 vrata. Veoma su rijetki takvi, samo poneki GTI i veoma rijetko obicni.Na mojim tapacirima nema nista, dok na ovim ima ovaj plasticni umetak sa kataloskim brojem i sama rupa. Ovako to izgleda fabricki: Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted July 25, 2019 Ali na ovoj prvoj slici djeluje kao da je netko sam busio, ili je samo losa slika?Sent from my SM-G950F using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Kamenarić 0 Posted July 25, 2019 (edited) Imam takve tapicirunge sa zvucnicima. Tu ti pase zvucnik visokotonac sa prednjih vrata. Neces nigdje nac tu mrezicu posebno,jer nejde samo mrežica u sklopu toga je i nosac za zvucnik. Evo slika da vidis o cemu govorim. Imam jedne na autu i jos jedan par na ormaru (za crne dane) Edited July 25, 2019 by Kamenarić Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted July 25, 2019 Tvorničko rješenje po meni najljepše izgleda... možda bi se dalo mrežicu izvaditi sa stražnjih oplata za petora vrata iz ručke i onda nabaviti par prednjih visokotonaca koji svaki G4 ima i napraviti da bude što sličnije originalu. Meni je ostao u rezervi par stražnjih visokotonaca za petora vrata kojih isto nema baš previše pa ako zatreba neka ih. Share this post Link to post Share on other sites
VWTDI 5 Posted July 25, 2019 (edited) 14 hours ago, mur3633 said: Jesu na Golfu sa 2/3 vrata. Veoma su rijetki takvi, samo poneki GTI i veoma rijetko obicni. Na mojim tapacirima nema nista, dok na ovim ima ovaj plasticni umetak sa kataloskim brojem i sama rupa. Ovako to izgleda fabricki: Nikad to nisam vidio,ali kao što naš narod kaže "čovjek uči dok je živ". Mogu da bacim oko na ETKI ali sumnjam da se može posebno naručiti. Da li su dolazili na R32? Možda su to tapaciri sa GTI-ja za USA tržiste. Edited July 25, 2019 by VWTDI Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 268 Posted July 25, 2019 Hvala na slikama.Naravno da je fabrika najljepse. Imam ove JVC visokotonce koji su dosta dobri, e sad kad se oni umontiraju iza tapacira, a ispred mrezica to izgleda skoro kao fabrika. Moram pokusati da napravim nekako mrezice. Ne mogu da vjerujem da ih je neko ovako oskrnavio. Share this post Link to post Share on other sites
VWTDI 5 Posted July 25, 2019 Jedva sam našao koju sliku na internetu. Imam kataloški od visokotonaca,pa možeš pitati ovlašteni koliko je love. 3B0 035 411 Možda bi se dalo upasati ovi sa Passata B5+ 3B0 035 411 F. Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 268 Posted July 25, 2019 Jos kad bi mi neko izmjerio precnik te mrezice na Passatovom prednjem visokotoncu...Da idem da ih pazarim i da prepravljam, ako odgovara Share this post Link to post Share on other sites
Kamenarić 0 Posted July 25, 2019 A cemu filozofirat sa pokusima kad mozes kupiti kataloski su L 1J3868151 D 1J3868152 Ima ih na ebayu za kupit Share this post Link to post Share on other sites
luka93 26 Posted July 25, 2019 Nikad to nisam vidio,ali kao što naš narod kaže "čovjek uči dok je živ". Mogu da bacim oko na ETKI ali sumnjam da se može posebno naručiti. Da li su dolazili na R32? Možda su to tapaciri sa GTI-ja za USA tržiste. I kod mene je tako, klasika golf sa 3 vrata Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted July 26, 2019 Baš pregledao ebay po kataloškim koje je Kamenarić stavio i našao za lijevu stranu, desnu nisam ali ima ih tako da Gogi, što se čeka. Vjerujem da se i u ovlaštenom može naručiti ako nije otpao ili na "Classic Parts"... ebay.de_1J3868151 Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 268 Posted July 28, 2019 Poći ću da se raspitam, pa da vidimo. Hvala puno na odgovorima i pomoći! Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted July 28, 2019 (edited) Evo i lijevog sam našao na ebayu, čak imaš i besplatnu dostavu do tebe i za 20 eura bih ga uzeo. Original VW Abdeckung Hochton-Lautsprecher h.r. Verkleidung 1J3868152 Golf 4-NEU Edited July 28, 2019 by <TDI> Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 268 Posted August 7, 2019 Iskreno, da platim ovo 40€ je stvarno previše. Tapacire cijele sam nabavio za presmiješan novac. Naći ću neku alternativu, ako ništa, tražim dalje tapacire sa mrežicama.Bolje mi je komplet tapacire sa mrežicama da nađem i platim ih po 20€. Hvala na odgovorima, trudu i pomoći pa javljam šta sam uradio. Share this post Link to post Share on other sites
Igor_vw 18 Posted August 14, 2019 Drug mi je nabavio dead pedal od audija tt da ga stavim na moj golf 4... Gledajuci po internetu sam vidjeo da postoje dvije verzije:Ova koju mi je nabavioI ova koja je drugacijeg oblika Da li pasuju obije na golf 4 i u cemo je razlika zna li neko? Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 268 Posted August 14, 2019 Ova druga je kod mene, samo plastična Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted August 14, 2019 Viđao sam na AliExpressu inoks pedale za G4 što bi mi bilo interesantno ali ne znam da li je čemu taj set i kakav je kad se montira, dok ovu veliku za nogu odmorit nisam našao. Edelstahl Gas Bremspedal MT/AT Pedal abdeckung MKIV Share this post Link to post Share on other sites
s18j 0 Posted August 14, 2019 (edited) Zna li neko pašu li prekidači stakla i retrovizora sa golfa 6 (oni kao hrom) na golfa 5?Je li imao neko iskustva sa istim sa nekih sajtova tipa aliexpress,ebay.... Edited August 14, 2019 by s18j Share this post Link to post Share on other sites
Igor_vw 18 Posted August 14, 2019 Ova druga je kod mene, samo plastična I kod mene isto, a i vidjeh da su one alu od r32 i jubi istog oblika.. Share this post Link to post Share on other sites
s18j 0 Posted August 14, 2019 3 hours ago, <TDI> said: Viđao sam na AliExpressu inoks pedale za G4 što bi mi bilo interesantno ali ne znam da li je čemu taj set i kakav je kad se montira, dok ovu veliku za nogu odmorit nisam našao. Edelstahl Gas Bremspedal MT/AT Pedal abdeckung MKIV Ja sam poručio za G5 sa dead pedal sve je leglo super.Nakon mjesec dana je sve na svom mjestu.A kvalitet mi djeluje ok. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted August 15, 2019 Koliko čitam feedback svi su zadovoljni sa tim papučicama pa sad možda kombinacija da se uzmu papučice a Footrest posebno kasnije jer ga na AliExpressu koliko vidim ne nude za Golf 4. Morao bih napraviti upit u ovlašteni da vidim koliko originalni set košta pa onda vidjeti i odlučiti. Dvije slike od kompleta kojeg je jedan kolega ovdje sa foruma uzeo... Share this post Link to post Share on other sites