GTI-VR6-R32 38 Posted February 13, 2023 Rijeseno kuckanje u vratima,potrebno je WD40 podmazati ova dva djela u baglamama,vjerovatno vremenom ostane bez masti. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted February 13, 2023 Nakon pranja to mi je prvo što radim i podmažem nosače na vratima ali ne sa WD-40 već sa silikonskim uljem iz Lidla W5 200ml i to uzmem po nekoliko komada da ih imam jer ih nemaju stalno u ponudi, nego po dva ili tri puta godišnje. WD-40 neće dugo trajati i on samo ispire pa ako imaš motornog ulja ponovi sa njim, po meni bolje nego WD-40. Tu se inače može i Tovatna mast staviti ili neka bolja ali ja sam ju obrisao jer se samo smeće na nju nakupljalo, ovo silikonsko ulje mi se kroz godine bolje pokazalo. 1 Share this post Link to post Share on other sites
VW_GTD23 138 Posted February 13, 2023 Pa eto vidi hoce li se kuckanje ponovo vratiti, moguce je da su ti nosaci vrata oslabili tako da podmazivanje nije trajno rijesenje. Ja sam isto podmazivao sa WD-40 da prestanu skripiti 1 Share this post Link to post Share on other sites
GTI-VR6-R32 38 Posted February 13, 2023 Da vidjet cu da li ce se kuckanje vratiti.A mislim da sam rijesio to,jer danas se nije culo nista. Nisam jos nigdje nasao to silikonsko ulje W5,ima silikonski sprej,ali silikosko ulje nisam nasao nigdje. Stavljao sam i tovatnu mastu,ali prasinu kupi pa sam obrisao to i nanjeo malo bakarne masti. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted February 13, 2023 Bakrena mast nije za to namijenjena i teško ćeš ju kasnije skinuti, bolje to odmah makni i stavi običnu Tovatnu mast ili motorno ulje kao što sam ti već predložio. Inače, sva vrata sa godinama dobiju slobodnog hoda, pogotovo ako se ne vodi briga o nosačima, odnosno o podmazivanju istih. Taj silikonski sprej što si spomenuo je možda jedno te isto, pa ako ga imaš nanesi njega umjesto bakrene masti, nije to auspuh. Share this post Link to post Share on other sites
GTI-VR6-R32 38 Posted February 13, 2023 Malo sa stavio bakarne masti da testiram,ali prasina se skupljala na to,pa sam onda WD40 podmazao to.Kupim sutra onda taj silikonski sprej pa cu sa njim to preci,a i da imam. Share this post Link to post Share on other sites
PeSti0018 34 Posted February 13, 2023 WD niije sredstvo za podmazivanje Poslano sa mog SM-G988B koristeći Tapatalk 1 Share this post Link to post Share on other sites
GTI-VR6-R32 38 Posted February 14, 2023 Jbg nisam imao nista drugo pri ruci Share this post Link to post Share on other sites
MateV 38 Posted September 5 Jel netko zna o čemu se ovdje radi i gdje bi se ovaj prekidač za svjetla mogao nabavit? ETKA nema ništa o njemu, nisam uspio nać čak ni kataloški od njega. Navodno se s njim privremeno isključe sva unutarnja svjetla. Izvor slike, valjda jedina slika na internetu: Weird buttons - r/Volkswagen Ako ga pronađem bi ga ugradio, ali ne ispod volana, nego do prekidača za grijanje zadnjeg stakla. Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 268 Posted September 5 Bilo je tu raznih prekidača, FUNK, GAS, Siren, itd. Ovo sa slike je išlo ako se ne varam u Taxi vozila. Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted September 5 Vidjeh ga i prije ali ostalo mi u sjećanju da je taj prekidač služio taksistima i policiji za radio ili rotirku, ima raznih verzija što je ali malo više truda oko tražnje možda bi se dalo konkretnije saznat ili stvarno je služio za ovo što sam spomenuo pa onda po želji. • 1J0 959 763 FUNK Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted September 6 Naišao i na jednu otvorenu temu 12/2011. g. ovdje na forumu, slično mišljenje oko tipke, dolje sam stavio link na istu temu na drugom forumu samo radi usporedbe. Tipka bi se možda i mogla još naći na ebayu ali veća bi fora bilo naći kompletnu oplatu sa te dvije tipke. • VWCC forum - Tipka FUNK • What is this magical 'FUNK' button ? Share this post Link to post Share on other sites
MateV 38 Posted September 6 Pa koliko sam ja uhvatio stvar, FUNK je za uključivanje i isključivanje radio stanice u vozilima policije i ostalih hitnih službi. Navodno su proizvodili repliku prednje tipke pa se samo stavi na prekidač esp-a ili grijača zadnjeg stakla. Ovaj sa zvonom je za isključivanje senzora kotrljanja, za trajekte kad su jaki valovi da ne svira alarm, a meni je najinteresantniji ovaj za unutarnja svjetla, ali na internetu mu nema spomena. Najbliže što sam našao je ovo, ali tu se spominju za Transporter verziju koja je manja i ne može se ubacit među ostale tipke na golfu, nego mora na neko drugo mjesto: OEM+ Switches - Graeme's Webspace Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted September 6 U prevedenom značenju sa njemačkog "FUNK" je radio ili prijem i odašiljanje radio valova, tako da se iz tog može zaključiti da je bila namijenjeno za CB radio stanicu koju je koristila policija, hitna, taksisti i druge službe kojima je to bilo potrebno, a konkretno za paljenje i gašenje CB uređaja, što je već i spomenuto u ostalim temama. Tebe zanima ovaj drugi prekidač sa "zvonom", to je bilo namijenjeno za auto školu koliko sam našao, dolje ti je kataloški i fotka. • (1J0 959 511 A) - Schalter, Glocke (Fahrschule) • uber rare BELL Button - so hard to get one 1 Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted September 6 Onaj desni prekidač na tvojoj gornjoj slici ga zovu "Taxi Schalter", taj te zanima jel. Koliko sam skužio namijenjen je taksistima za uključivanje stražnjeg svijetla ili gornjeg na krovu da je taksi slobodan, a u doslovnom prijevodu je prekidač unutarnjeg svijetla. Ima više namjena na koje sam naišao pa bi trebalo malo potražit i vidjet za što je konkretno služio, a najbolje tamo gdje je u auto dolazio kao originalni prekidač. Dolje imaš link gdje su većinom svi rare prekidači složeni za G4 pa baci pogled. • (1J0 959 561A) - Schalter, Innenlichtsymbol - (Prekidač unutarnjeg svjetla) • Taxi-Schalter • Wie schließe ich den Schalter an? • Blank Switchable Switch? • Schalter und Taster des Golf 4 Share this post Link to post Share on other sites
PeSti0018 34 Posted September 6 Ne mislin nista lose,ali me uzasno zanima..za sto vama tocno te tipke tribaju? Realno takav dodatak je nikakva oprema,ako se uopce moze nazvat opremom Volin procitat i vidit kad se igrate,slazete,ubacivate zanimljive stvarcice od opreme,ali ponekad malo pritirate sa ovim nepotrebnim stvarima 1 Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted September 6 Pišeš u množini pa ne znam na koga se odnosi, a da si vlasnik G4 možda bi razumio. Meni su te tipke zanimljive iz znatiželje, jer su raritetne i ne mogu se često vidjet, a zanimale su me i čemu su služile, pa sam ih zato potražio i pomogao kolegi, jer sam na njih više puta naišao tražeći neke sitnice. Nisu samo nama interesantne i davno prije nekim kolegama ovdje na forumu, tako da nismo jedini uvrnuti. • VWCC forum - MK4 Rare options Meni osobno od svih mi je zanimljiv detalj senzori i spojit alarm koji je dolazio kao OEM oprema. Malo sam istraživao i dosta zeznut posao, senzore imam, instalacija me još čeka na otpadu od Passata 3.5BG, jer ju tada nisam stigao skinut, možda idućom posjetom budem, a ugradnja tko zna. Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 268 Posted September 6 Prekidači su dobri za kolekciju, funkciju skoro da i nemaju osim da svijetle ili možda neka improvizacija pa da se pali/gasi nešto drugo. Inače prava šteta što su forumi izumrli. Lijepo je čitati ove stare teme, kad je bilo masu ljudi. Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted September 6 Ovaj sa lampicom kojeg sam našao kao "Taxi Schalter" kaže kolega u temi iznad da je bio za isključivanje alarma preko tipke, znači, kad bih ga ugradio dobro bi mi došao, tako da bi neki još bili dobri za nabavit. A je, ali ipak je forum još aktivan koliko toliko i bitno da ono što se prije pisalo da je nama dostupno, ima vrlo zanimljivih informacija koje bi bilo šteta da se izgube, pa dok forum traje, traje. Share this post Link to post Share on other sites
PeSti0018 34 Posted September 6 Ne mislim na nikog konretno,vidim da uvik vas par pise..a sto se tice g4 dobar auto ali golfa-nijednog-nikad nisam volija(razapnite me sad )Ali ne kuzim cemu taj taxi schalter a auto zapravo nikad nije bija taxi. I jos to platit. To je bila poanta Ali kuzim da vas veseli tako da go for it Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted September 6 Odmah na lomaču s tobom haha. Što ćeš, G4 nije kompliciran, nema se baš puno što pričat brale, da ima virtualni kokpit i još koje điđe onda bi o tome, ovako smo na rare prekidačima. 😂 1 Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 268 Posted September 6 Je li može neko da mi potvrdi da li kompletna koža mjenjača može sa 5 brzina mjenjača na 6? Tj. zanima me onaj gornji dio ručice što se navlači na metalnu šaltericu. Ima li razlike u prečniku? Ponegdje sam nailazio na dimenzije 12 i 23mm, ali ne znam ima li to veze sa 5 i 6 brzina ili sa godištem... Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted September 6 Ako ti se nitko potvrdno ne javi da baš zna ima li razlike, mogu ti provjerit prvom prilikom kad budem ponovno išao na otpad, pa vidim. Misliš da je metalna šipka ručice mjenjača tanja na ovom od 5. brzina od ovog sa 6? Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 268 Posted September 6 Valjda obrnuto, ova od 6 je tanja. Navodno je tako. Probaću detaljnije da istražim ili ako se ko javi, ako ne onda kad budeš negdje na otpad baci pogled. Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted September 7 Prvom prilikom izmjerim sa pomičnom mjerkom koje je debljina šipke kod mene, ionako jednom godišnje podmazujem silikonskim uljem za plastiku onu blazinicu, kuglu i sve PVC prstenove sa strane, dolje ispod na spoju gdje se sajle spajaju prema mjenjaču, pa nije problem uzet mjeru i onda usporedim sa nekim G4 koji ima 5 brzina. Moram još jednom potegnut do auto otpada da pokupim što sam planirao, i što mi je na listi, a popis sve dulji kako se termin bliži, navukao se na njega kao na iglu. 1 Share this post Link to post Share on other sites