mur3633 268 Posted October 28 Sjedišta od Golfa 4 5 vrata u model sa 3 vrata?Postoji li mogućnost da se napravi i preklapanje sjedišta? Ponegdje čitam navodno da je kod dvojki i trojki trebalo samo izbušiti i ugraditi ručicu za preklapanje. Da li je to moguće kod četvorke i da li je neko radio tu prepravku? Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted October 30 Koliko čitam teoretski je moguće u praksi bi trebalo isprobat i vidjet, pitanje je samo isplati li ti se sa time zezat jer na kraju neće biti OEM. Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 268 Posted October 30 S obzirom da je jako teško naći dobro očuvan Recaro kožni pogotovo za model sa 3 vrata onda bih to rado odradio. Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted October 30 Onda uzmi pa vidi što bi se dalo odradit da se dobije preklapanje, vjerujem da si se sad zagrijao i ako je uz to cijena O.K. teško ti je sad odustat, jel. Apropo "dobra koža", VW je svojedobno u svojoj ponudi imao OEM kožu za sjedala koja se mogla kupit i sam si ju uz malo znanja mogao presvući. Siguran sam da je to isto odavno otpalo, pitanje ostaje koliko je to koštalo, vjerujem više nego set polovnih sjedala, ali tko je htio novo, uzeo je. Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 268 Posted October 30 Već kupljeni, cijena tu i tamo bila ok. Većinom je skoro sve otpalo, gledao sam nešto za plavi Recaro. Našao sam materijal od onih da kažem "polu Recaro", jako sličan, ali je cijena oko 200€ samo za sjedalni dio, što mi je iskreno van svake pameti. Ovaj kožni Recaro što sam pazario je u jako dobrom stanju, čeka me detaljno čišćenje i zaštita kože, a za dalje ću da vidim. Biće poneka slika, samo da uhvatim vremena da detaljnije poslikam. Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 268 Posted December 9 Da li iko zna kako se zove ili mi može dati kat.broj one kutije sa džekovima ispod brisača na Golfu 4? Ulijeva mi vodu na tu kutiju na plavog Golfa, pod ispod vozačevih nogu je pun vode, baš sam sinoć ispratio i vidio vodu kako se slijeva odozgo. Uspio naći1J0 941 369 I stariji (lošiji) tip iz dva dijela1J0 941 377 B u kombinaciji sa 1J0 941 365 C poklopcem. Vidim ovaj noviji je dostupan za poručivanje, pa ću vjerovatno ga poručiti i tako riješiti problem sa vodom. Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted December 9 Što ne reče prije da si našao, ja sad prekopao dok sam prvo došao do kutije, izvadio pola instalacije van koja je bila unutra, pa uslikaj kataloški, stavi na forum da čovjek vidi, a on "našao". Ovo je sa crnog G4 04/2003, sa njega sam uzeo dosta instalacije, skoro ga ogulio, ostalo još nešto sitnog za slijedeću godinu, ako me dočeka. Contact Housing / Kontaktgehäuse Deckel - (1J0 941 369) Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 268 Posted December 9 Au koja instalacija, možeš PD swap na nekog Golfa 2 ili 3 da odradiš Da, takav moram poručiti, na plavog mi je bijeli dvodijelni stariji tip i ne leži baš zategnuto, pa vjerovatno zato i uliva. Neka slika i kat.brojeva valjaće još nekome siguran sam. Hvala svakako na slikama. Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted December 9 Pa skoro, imam i kompletnu instalaciju od ECU-a, njega sam zabravio izvadit, a već sa ga počeo čupa van, no prošli puta su bile brave prioritet, skinuo sve tri, desnu kompletnu stranu i prednju lijevu od vozača, četvrta vrata lijeva stražnja su kompletno skinuta, pa nisam stigao ostalo. Pao je i jedan trokraki kožni volan od onog Passata V5 3BG (2003), pa se skupilo toga dosta. ECU bi mi dobro došao da proširim testnu instalaciju, pa kad bude vremena i volje ići ću na proširivanje opcija. Glede ove kutije, moraš to sa brtvom omazat kompletni rub i onda stavi kutiju i lagana zašarafi, koristio crnu Berner masu i dobro se pokazala. Pošto su fotke nestale iz teme nema se što vidjet ali eto ga, možda vartim sve nazad sad preko zime, pa će nekom drugome pomoć. Kod mene su limeni vijci, ovaj ima PVC, tako da je to dosta krhko ali kad je brtvena masa onda ni ne treba neka sila, dovoljno rukom pritisnut da se masa jednako razlije, a onda ova dva vijka drže provizorno. * Brtvljenje kutije - Contact Housing / Kontaktgehäuse Deckel - (1J0 941 369) 1 Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 268 Posted December 9 Pokupi svega što više, valjaće, četvorke baš nestaju polako ali sigurno, ubijaju ih godine. Sad ću da provjerim kod ovlašćenog za cijenu, pa ako bude prihvatljiva, poručiću novu kutiju, ako ne onda polovna i mazanje diht masom. Sent from my S24 Ultra using Tapatalk 1 Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted December 9 Skinuo sam ju jer sam htio imat sve konektore, pa sam nju usput uzeo, a pošto znam da je dosta krhka rekoh ideš i ti. Ma, imam ti dosta instalacije da sam nedavno morao ovu ogromnu kutiju uzet, više mi nije stala u onu malu, ali svaki put kad idem na otpad uzmem nešto instalacije jer je odlična za sve, kvalitetna bakrena žica koja se može i za neke druge projekte upotrijebit, a ja uvijek nešto sa strujom petljam pa dobro dođe, ali uglavnom uzimam za G4 ako se radi neka dogradnja, onda je neprocjenjivo imat ju u rezervi. 3 Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 268 Posted December 9 1J0 941 369 - 18.84€ Upravo poručio, nadam se da će završiti posao da ne ulazi voda više. Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted December 10 Nije puno, ali nije ni đabe, no bitno da se još može naručiti. 1 Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 268 Posted December 10 Iskreno ne žalim pare, samo da odradi posao. Ako što mrzim u autu to su mokri podovi i generalno poplavu u autu Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted December 10 Taj poklopac je baš zaštita za hrpu konektora, a stavili ga u kanalicu gdje se voda slijeva na lijevu stranu, tako da nije samo problem što voda ulazi u unutrašnjost auta, nego je tu i struja, a to dvoje ne ide zajedno. Kod mene je bila masa i sve namazano, izgledalo mi tvornički, dok kod ovog sa otpada nije stavljena. Moj je Nijemac, a ovaj je po dijelovima na koje sam naišao Belgijac, pa sad ne znam da li je VW to mazao ili ne, ali vjerujem da su skužili da ovo brtvo i nije neka zaštita, iako je ovaj poklopac kod novijih modela vjerujem bolji od starije, verzije, ali svejedno sa godinama to brtvo popusti, a ako se kanalica ne ispire i ne održava, pogotovo onaj ispust sa strane, onda pogotovo može doći da voda prodire unutra. Moj savjet je da se ipak namaže rub sa brtvenom masom i onda se samo poklopac lagano spusti i pritisne i miran si. Ne vadiš ga svako malo, a najgore je kod pranja, onda najviše vode ulazi u kanalicu i to na litre, a tu ako ne brtvi kako treba imaš pravu poplavu. 1 Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 268 Posted December 10 Naravno struja svakako, par žica sam i morao da pokrpim u tom dijelu jer su krenule da trunu od vlage. Nemarni prethodni vlasnici...Još samo instalaciju za tempomat da iskopam da udžekujem kad već skidam to sve i da ga zaklopim zauvijek dok je kod mene. Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted December 10 Da, ugradi tempomat odmah da se toga riješiš i onda si miran, pa ako i budeš morao otvarat ponovno da se da masa skinut. Kod mene je bila stvarno posvuda, namazan čak i poklopac, onako kao da su krečili. Ja sam to nakon ugradnje tempomata malo elegantnije riješio i stavio samo onoliko da pokrije i zabrtvi rub i eto u ovih deset godina nikakvih problema. 1 Share this post Link to post Share on other sites
MateV 38 Posted December 10 Kod mene je ta starija bijela kutija, ali kad sam ugrađivao tempomat mi je izgledalo kao previše posla vadit plastiku i mehanizam brisača pa sam malo proučio i vidio da se to može ugradit i s nutarnje strane sve. Ležiš malo u nezgodnom položaju, ali da se. Skinu se sve plastike okolo, onaj nosač s relejima jedan se makne dolje, a drugi desno baš ispod volana i onda se s tri matice otpusti donji dio te kutije (koji zapravo drži te konektore na sebi), da se malo spusti da se dobije mjesta za otspojit ih i izvadit iz nosača. Kad ga imaš izvađenog, onda je lako ubacit kontakte. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted December 10 Mislim da to vrijedi samo za dizele i da bi se u postojeći (1J0 937 733) crni konektor dalo ispod ubost tih nekoliko žica od tempomata u pin 1, 2, 3 i 9, ali kod benzinca to nije slučaj, jer on nema provedene žice, pa se poklopac ipak mora skidat i dovest te žice iz ECU-a do navedenog konektora. No, ako pričamo o samom poklopcu koji nije zabrtvljen brtvenom masom, onda je bolje taj posao preventivno odraditi da nema kasnije kajanja. 2 Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted December 10 Jedan koristan video baš po pitanju tog poklopca, starija verzija. Ukratko, lik traži problem jer mu tempomat ne radi i ide redom te traži kvar, nakon što je otvorio poklopac i još ga pohvalio kao mu se ovi novi ne sviđaju, dolazi do onog što je pravi uzrok problemu, ušla voda kroz taj hvaljeni poklopac i korodirala kontakte baš na tom crnom konektoru gdje se spaja tempomat. Warum funktioniert die GRA nicht mehr? | Teil 2: Wasser in der EBox, Kurzschluss durch Oxid Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 268 Posted December 10 Da je bio dobar ne bi ga ukinuli još 2000.g.Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites