kariola_007 0 Posted October 4, 2017 (edited) Trebao bih pomoc oko kupovanja pojacala i spajanja na isti. U autu trenutno imam: Radio Pioneer DEH 1700 UBB 4x50w Sprijeda 2 visokotonca sony 50w 2 u vratima sony rms 45w 4ohma Straga 2 sony rms 45w 4ohma Polica 3 elipse sony 50w 4ohma 1 zvucnik/bass 45w 8ohma Znaci 10 komada sve skupa, sve je to spojeno ali ne kako spada, sprijeda je spojeno sve normalno ali sa police i straga je sve spojeno +na+ pa na radiju na + , -na- pa u radio na minus (naravno lijevo na lijevo , desno na desno). E sad bih kupio pojacalo i pospaja sve kako spada. Imam nekog znanja u vezi toga al ne pretjeranog. Edited October 4, 2017 by kariola_007 Share this post Link to post Share on other sites
GogiR32 0 Posted October 5, 2017 Pa sta te tocno zanima? Za pocetak trebas pojacalo 4 kanalno, 20mm kabel za plus od akomulatora do bunkera, kratki kabel 20mm za minus, 2 para chinceva, uz njih dobijes remote za paliti pojacalo, to sve provuces do bunkera. Sent from my LG-H818 using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
kariola_007 0 Posted October 5, 2017 Preporuka nekog pojacala. Zanima me spajanje, neko kaze da spoim prednje na pojacalo a neko zadnje, pa pitam. Zanima me i spajanje, dali da ostavim sve pluseve na plusu a minuse na minuse ili ono spajanje plus na plus radia minus na plus zvucnika i minus na minus radia. Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted October 5, 2017 Nije mi jasan ovaj dio 3 elipse i 1 bass? Sta je to uopce na polici? Ja bi to sa police sve skinuo, policu ostavio praznu, a u bunker jedan sub, pojacalo 5 kanalno ili jedno 4 kanalno i mono... Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted October 5, 2017 Prvo treba da odluci šta hoce ili polica sa zvucnicima ili sub u bunkeru. Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted October 5, 2017 Sad gledam radio i to je osnovni model samo sa jednim izlazom za pojacalo, tako da bi moglo i jedno 4 kanalno pojacalo za sve, premda se bolje moze podesit kada svaki zvucnik ima svoj kanal, pogotovo ako zvucnici nisu isti, a i treba imat na umu da ako se spajaju tih 4 zvucnika na 2 kanala, da pojacalo mora bit stabilno na 2 ohm-a... Share this post Link to post Share on other sites
kariola_007 0 Posted October 5, 2017 U bunkeru je plinska boca. Imam 3 sony elipse i jedan mali bass. Sas bi to spoia na pojacalo, zanima me samo koje pojacalo kupit Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted October 5, 2017 Nemam pojma sta bi htio. Šta ce se slušati? Kako se sad to cuje? Koliko vidim u auto je nabacano zvucnika onako nek se nađe bolje da su 4 kako treba nego 10 pa da svira bezveze. Sad gledam radio i to je osnovni model samo sa jednim izlazom za pojacalo, tako da bi moglo i jedno 4 kanalno pojacalo za sve, premda se bolje moze podesit kada svaki zvucnik ima svoj kanal, pogotovo ako zvucnici nisu isti, a i treba imat na umu da ako se spajaju tih 4 zvucnika na 2 kanala, da pojacalo mora bit stabilno na 2 ohm-a... i po meni bi bilo dosta jedno 4 kanalno Share this post Link to post Share on other sites
kariola_007 0 Posted October 5, 2017 Cuje se ludilo ali me strah da sve ne izgori radi manjka snage Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted October 5, 2017 To je neka igranka To se tako ne radi Ako radi na radio, radit ce i na pojacalo, ali to je petljanac zesci.... Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted October 5, 2017 samo misliš da svira ne svira to niti na 50% onog sta može. Taj radio nije u mogucnosti dati tih 4x50w Share this post Link to post Share on other sites
kariola_007 0 Posted October 5, 2017 Onda da uzmem 4 kanalno pojacalo? Na sto da pazim kad kupujem? Kako spoit zvucnike, seriski ili paralelno? Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted October 5, 2017 Po meni je sasvim dovoljno kad ti se iovako cuje ludilo Najbolje kupi nešto polovno da jeftinije prođeš kupi i kablove i cinceve. kad budeš imao sve javi se. zvucnika nece faliti ima i viška Share this post Link to post Share on other sites
kariola_007 0 Posted October 5, 2017 Kablove cinceve i osigurac sam kupia, al sad neznam koje pojacalo Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted October 5, 2017 Novo ili polovno? do koliko love? Share this post Link to post Share on other sites
kariola_007 0 Posted October 5, 2017 Gledan negdi 700-800kn, pa sad nezz jeli bolje uzet neki slabiji novi ili polobni jaci Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted October 5, 2017 to sam trebaš odluciti ali za 700-800 kn da ceš naci novo a da duže vremena budeš zadovoljan i da bude dovoljno jako teško. http://www.njuskalo.hr/auto-zvucnici-pojacala/auto-pojacalo-oglas-20351226 evo super još je i u Splitu Za pocetak ti je ok još neka spusti 50 kn i odlicno. Kad se sad cuje ludilo sa ovim kad spojiš i kako god da spojiš biti ce tri puta bolje Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted October 5, 2017 Evo uzmi ovo i pobacaj to sve sa police http://www.njuskalo.hr/auto-zvucnici-pojacala/pojacalo-magnat-1000-watts-bas-kutijom-magnat-oglas-23609709 Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted October 5, 2017 niti to nije loša ideja Share this post Link to post Share on other sites
kariola_007 0 Posted October 5, 2017 Sad ste me navukli, a da skinem bass i jednu elipsu pa spoim ovo pojacalo za zvucnike i ovu kutiju cilu? Share this post Link to post Share on other sites
Tomislav Kt 5 Posted October 5, 2017 Ja sam imao svasta i u gepeku i svuda i na kraju sam zavrsio sa parom elipsi i parom dvosistemca naprijed. Sve je bilo spojeno na pojačalo i onda je to to. Oke, nekom vise pase onaj jako duboki od tube ili subwoofera, ali meni je puno bolje kad su 4/6 zvucnika prava. I da, sve je bilo od jbl-a, a radio pioneer tako da ja glasam za spajanje zvucnika na pojacalo neko malo bolje. Sent from my D5803 using Tapatalk Krivo napisano, par elipsi iza (naravno) i par dvosistemca u prednjim vratima. Sent from my D5803 using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted October 5, 2017 Ako ide sub u bunker, onda na policu ne ide nista, jer sub pumpa u bunker i radi distorziju na zvucnike na polici, najbolji sistem je zvucnici u prednjim vratima i sub, sve vise od toga je previse...ili ako neces sub, onda sve pojit preko pojacala, prednje zvucnike na prednje kanale, zadnje i 2 elipse na zadnje kanale... Ali 3 elipse i taj bas ti nikako ne trebaju... Evo malo o spajanju pdf https://www.google.hr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://akomisalj.hr/pdf/savjeti%2520za%2520ugradnju%2520pojacala.pdf&ved=0ahUKEwiBntH5idrWAhWJLlAKHZKLDUkQFggiMAA&usg=AOvVaw2GPL33G8uDSittIWsOTSqq Share this post Link to post Share on other sites
kariola_007 0 Posted October 5, 2017 (edited) 1 elipsu i bass skinit skroz. Onda da kupim jedno 4 kanalno pojacalo? Nesto kao ovo npr? https://www.chipoteka.hr/artikl/129647/auto-pojacalo-mac-audio-mpexclusive-20-xl-8011805076 Edited October 5, 2017 by kariola_007 Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted October 5, 2017 Ovo je 2 kanalno Ovako nesto http://www.caraudioempire.hr/autopojacala/autopojacalo-crunch-gpx-1000-4-4-kanalni Share this post Link to post Share on other sites
kariola_007 0 Posted October 6, 2017 Oke i samo jos jedno pitanje, ako spajam 2 zvucnika paralelno 50w4ohm 50w4ohm dali onda pojacalo daje za zvucnike 100w 8ohm ili ostaje isto, nikako da skuzim to Share this post Link to post Share on other sites