<TDI> 585 Posted August 4, 2017 Sve je dobro dok na STP-u ne budu provjeravali koja je mapa u vozilu i koje ovlasti budu imali po tom pitanju. Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted August 4, 2017 A to ce bit nikad, meni su cak u Tomicu rekli da mi ne mogu vidjet dali mi je BMW chipiran ili ne, jedino da mi mogu stavit original mapu pa da cu vidit dal ima razlike :) Share this post Link to post Share on other sites
kostolomac_cro 13 Posted August 4, 2017 Nebudi previše uvjeren, dok krene provjera preko OBD-a svašta će vidjet. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted August 4, 2017 Meni to ne igra neku ulogu da li budu ili ne budu jer plaćam svako magare koje imam, no za one koji žele i imaju više a manje plaćaju, naravno da im nije svejedno. Kao što je kosti već spomenuo ne bih bio toliko uvjeren da neće i to zaživjeti, no živi bili, pa vidjeli. Share this post Link to post Share on other sites
Brumen 11 Posted August 4, 2017 Damir Muha vraca stare mape ja zvao i pitao, cijena oko 600kn Hvala za info, samo je pitanje da li može nabaviti mape od prije ažuriranja. Moj je bio prvi na redu za ažuriranje kada su me zvali. Zato sam i pitao da li netko zna da li je mapa u Škoda Ocatvia-i 2.0 TDI CR 103KW ista kao i kod moga. Jer kolega koji ima Škodu isto ima i 02E DSG mjenjač, također su iste godine izašli sa trake 2011. Share this post Link to post Share on other sites
wragec 0 Posted August 4, 2017 Kod nas u Sloveniji ljudi masovno idu do tunerca da jim snimi mapu prije update i poslije vrati nazad u normalu. Oni koji su avto čipirali prije update kod njih, poslije update jim vrate mape brez troškova. Ja još nisam dobio papir za update i kad budem isto ču napravit. Share this post Link to post Share on other sites
m3 power 3 Posted August 5, 2017 Zanimljiv clanak. http://teknikensvarld.se/dieselgate-volkswagen-cars-loses-power-after-fix-456111/ Sent from my SM-N910C using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted August 5, 2017 (edited) Kao sto sam i rekao. Potrosnja, snaga, vozna svojstva, dugovjecnost motora. Nesto MORA patiti jer da nista ne pati ne bi u prvu ruku ni varali nego bi odmah stavili takav software. Uopce mi nije jasno kako im to prolazi, taj soft update jer je to cista prevara. Edited August 5, 2017 by projektilski Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted August 5, 2017 Upravo tako. Mozda grubo zvuci ali moras bit naivan ko sobarica da popusis pricu da je sve isto. Share this post Link to post Share on other sites
wragec 0 Posted August 7, 2017 Baš danas dobio poziv na update, a neču ga vozit dok ne bude obavezno. I kad ču ga vozit prvo ču kopirat mape i nakon updatea vratiti nazad na original. Share this post Link to post Share on other sites
Markisa123 0 Posted September 7, 2017 Pozdrav ekipa! evo vidim da je aktualna tema dosta pa da iznesem svoje iskustvo..stari iso radit redovni servis,drugi po redu na 30 k km,ponudili mu zamjenu sw-a a on,zbog neinformiranosti,pristao..radi se o 1.6 tdiu,autu su dizne krenule za par tkm roktat pri svakom startu i poklapanju u drugoj,otiso sam do tunera posto ovlasteni ne vraca stare mape i vracena je stara mapa,probane su cak dvije,i nestalo je roktanje na svakom startu i sad rokce pri prvom paljenju nakon sto odstoji barem 10 min..najnovije sto radi je glasan rad pri prvom paljenju dok se ne provoza malo..garancija na vozilo istekla prije mj dana,vracam njihovu mapu i idem njima jer ovo je za popizdi*,nije jeftina stavka i nemogu vjerovat da nakon toliko nuspojava oni jos drze takve mape po servisima Share this post Link to post Share on other sites
Joggu 0 Posted September 8, 2017 (edited) Na službenim stranicama piše da je 2 godine nakon nadogradnje garancija na kompletan sustav ubrizgavanja,egr i još par senzora. Edited September 8, 2017 by Joggu Share this post Link to post Share on other sites
Joggu 0 Posted September 11, 2017 http://info.volkswagen.com/hr/hr/home Na dnu su pitanja i odgovori, sto je mjera povjerenja, na koga se odnosi, koje komponente. Kako si vec spominjao, 2god , do 250000km. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted September 12, 2017 Odlicno..... Sad ce ovi isti koji su isli u remapera vracat akcijski soft i trcat u ovl na izmjenu dizni i egr-a.... Share this post Link to post Share on other sites
wragec 0 Posted September 14, 2017 Neče ti priznat, da je to greška zbog novog softwera, jer malo više su napisali ovo: Ne, upotrebom softvera ne mogu nastati nikakva oštećenja na vašem vozilu. Pomoću korištenog softvera vozilo je moglo prepoznati ispitno postolje. Tijekom normalnog modusa softver nije aktivan. Share this post Link to post Share on other sites
juli3c 0 Posted October 11, 2017 Da podijelim iskustva,odraden je software na mom passatu 2.0 cr tdi cbab kod motora.Nuspojave su: auto definitivno ne ide kao prije testirano na istoj dionici bezbroj puta 10km/h manje ide nego prije i potrosnja je skocila za 1.5l.dpf regenefacija se svela na svakih 300-400km.(prije softwara svakih 1200-1500km).I jos sam primjetio prije softwara putni komp.je krao potrosnju za 0.2dcl(dakle skoro tocan)sada krade 0.9dcl.Krasno! Share this post Link to post Share on other sites
Brumen 11 Posted October 11, 2017 Ovaj tvoj podatak od 1200 - 1500km regeneracije meni zvuči kao znanstvena fantastika. A šta da ja kažem, meni je regeneracija sa 300-400 km spala na 150 - 200km. S time da je skoro godinu dana nakon update-a DPF otišao u PM, tj nastavci su crni ko barut, a prije toga nisi mogao na prst vidit crnoga. Aj sad ti dokaži da to nije do update-a. Rekli bi u ovlaštenom to je do gradske vožnje (a nije jer je 70% mješovita vožnja), da nisam dopustio da se napravi regeneracija (a jesam jer nikad mi se nije upalila lampica DPF-a) ili zadnja opcija bi im bila da me uvjere da je to potrošni mtaerijal kao i pakne koje se troše. Auto mi ima 130000km. Imam čak i VAG DPF android aplikaciju s ELM327 s kojom pratim stanje DPF-a. I ono što je najčudnije su mjere: Calculated i measured soot - postoji velika razlika u vrijednostima. Calculated uvijek pokazuje cca 5 grama više, a kada završi regeneraciju (DPF se čisti na cca 550 - 600 C) Measured ode u -1,8 gram a Calculated ostane na +4grama ?! I aplikacija pokazuje da je DPF očisčen na 22% a ne na 0%? Regeneracija se pokreće na 25 grama čađe (soot), pa kako je mogao toliko skupiti u 150 km?! A da ne govorim da u vožnji da je EGR (AGR) otvoren konstantno na 35 do 40%. UŽAS! Share this post Link to post Share on other sites
m3 power 3 Posted October 12, 2017 (edited) Meni je regeneraciju i prije i poslije updatea radio na oko 400km. Ja sam 99% u gradskoj voznji. Auspuh je metalne boje i nema trunke cadje ili necega. Kad mi krene tadit regeneraciju na 150km ide van. Auto sad ima 173kkm. Daj mi please reci kako znas koliko je EGR otvoren u voznji? To se vidi preko torquea? EDIT: meni nakon regeneracije veli da je dpf regeneriran na 15%. Edited October 12, 2017 by m3 power Share this post Link to post Share on other sites
Brumen 11 Posted October 12, 2017 Možeš preko Torque ili VAG DPF. S time da ja ima Pro verzije za obje. Na Torque pokuzuje npr. 35% OPEN, dok na VAG DPF 65% CLOSED. Isti klinac samo drugo pakovanje. Meni putem VAG-DPF Pro kada završi pokaže najčešće na 20 ili 22%. S time da je Soot calculated na 4,5 grama a Measured soot -1,8 grama. A i meni ne gine da izvadim DPF i onda mapiranje (s time da bi ostavio EGR ali da radi na minimum) ili kod Hica ili Muhe... Čekam financijsku inekciju Share this post Link to post Share on other sites
m3 power 3 Posted October 12, 2017 Možeš preko Torque ili VAG DPF. S time da ja ima Pro verzije za obje. Na Torque pokuzuje npr. 35% OPEN, dok na VAG DPF 65% CLOSED. Isti klinac samo drugo pakovanje. Meni putem VAG-DPF Pro kada završi pokaže najčešće na 20 ili 22%. S time da je Soot calculated na 4,5 grama a Measured soot -1,8 grama. A i meni ne gine da izvadim DPF i onda mapiranje (s time da bi ostavio EGR ali da radi na minimum) ili kod Hica ili Muhe... Čekam financijsku inekciju Imam i ja pro. I jedan i drugi. Bas pogledam koji dan pa da malo usporedimo . A sto bi trebalo biti normalno ako 35% nije ok? Koja bi trebala biti ok vrijednost kad je auto hladni/topli? Meni ga je zao dirat dok radi kolko/tolko dobro. Sent from my SM-N910C using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
plenki 0 Posted October 13, 2017 (edited) Pozdrav! Imam VW Golf VI 1.6 TDI 77KW 180tkm. Primjetio sam da nakon sto je updatean SW (koji je napravljen u VW servisu, VW DIESELGATE prilagodba) na autu, motor trese i nemirno radi dok je hladan. Svi simptomi nestanu nakon sto se auto provoza 100-200m. Ili npr. kad mu u leru dam dva puta pun gas. Kao da jedna dizna ne radi kod paljenja kako treba. Prije updatea softvera, takav rad motora nisam primjećivao. Bio sam u ovlaštenom servisu, napravili su mi ugađanje dizni i dizne su ispravne, nije se pojavila nikakva greska na njima, niti nema nikakve druge greske na motoru. Ista stvar se javlja kod kolege, koji ima Passata sa istim motorom (1.6 TDI, 77KW) i isto je bio na updateu SW u VW servisu i to mu se od onda pocelo pojavljivati. Dakle, isto nemiran rad motora kad je hladan. On je jos dodatno promijenio zamasnjak i kuplung, i isto mu se dogadja - znaci nije do toga. Jeste li se mozda susresli s tim i u cemu bi mogao biti problem? Bas me zanima, jel bi netko od vas isto mogao startati auto hladan (kojem je updatean SW) i prijaviti kako mu se ponasa? Cudna je greska, a ni u VW servisu nemaju pojma u cemu je rijec. Edited October 13, 2017 by plenki Share this post Link to post Share on other sites
josip_gtitdi 0 Posted October 13, 2017 E plenki, mooooj plenki blenki tinky winky... Share this post Link to post Share on other sites
juli3c 0 Posted October 13, 2017 U mene je 2.0 motor i nisam zadovoljan novim softwarom,mada ja nemam problema s nemirnim radom.Imam par prijatelja koji imaju 1.6tdi iste simptome imaju ko ti.Nekima jos dizne klapaju.zakljucak je da mapa nevalja i amen.p.s koliko sam vidio vise problema imaju 1.6tdi nakon ugradnje softw. Share this post Link to post Share on other sites
Leic 2 Posted October 13, 2017 (edited) Svi imaju problema poslije updatea. Imate i garanciju do 250000km na dizne egr dpf i hladnjak ispusnih plinova pa trazite da mjenjaju. Frendu na 2.0 poslije updatea auto dimi i cijevi su čađave koda je pumpe duse motor. Da ne pricam o cukanju dok je motor hladan Edited October 13, 2017 by Leic Share this post Link to post Share on other sites