<TDI> 585 Posted December 10, 2017 Zašto ne napraviš upit u ovlašteni i neka ti po šasiji pronađe kataloški za naljepnicu, ujedno vidiš da li je dobavljiva i koliko košta. Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 268 Posted December 10, 2017 Tako će i biti, najvjerovatnije. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
VWTDI 5 Posted December 10, 2017 (edited) Nema kolega vise u nabavci to je otpalo jos 2007 godine,nadji nekog da ti napravi nove tako sam i ja radio i iste su kao OEM a cjena sitnica.Evo fotke ostali njegovih radova, i moje naljepnice na kraju. Edited December 10, 2017 by VWTDI Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 268 Posted December 10, 2017 Odlično urađeno. Moram onda potražit nekoga ovamo u Podgorici da mi sredi to. Hvala na informacijama. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
dr.restaurator 5 Posted December 10, 2017 (edited) Hvala kolega na desifrovanju,znaci moj je pravi Italijan znam da je isporucen 27.10.00 u Empoli-ju. A nesto me jos zanima znaci ovaj broj pored naziva motora ALH 412645, sta on oznacava? to ti je serijski broj motora i ima ga i na onoj naljepnici na poklopcu zupčastog da i ja nešto napišem o tim podacima na toj naljepnici u gepeku/srvisnoj ima ove neke bitnije PR-brojeve i ostale podatke npr kod motra,getribe,boja,boja unutrašnjosti itd. a od pr-brojeva podatke za kočnice itd. jer tada a i kasnije u pojedinim djelovima svijeta nije bilo umreženo to sve do 97-98 nije bilo da ti u etci označi samo ono šta imaš od opcija po broju šasije nego ti pokaže pr brojeve pa traži pješke tako svi auti do tad nemaju tu mogućnost pretrage (a to je i označeno u etci koji imaju koji ne) kad ukucaš broj šasije u ELSU onda ti izbaci još 50 PR brojeva za to vozilo,al pošto na noviji auti imaju brdo opreme i opcija onda ni tako nemožeš naći rta ti triba dok sam ja radija u vw,nešto se radilo na mreži i 2 dana nismo imali jednu liniju na kojo je bila etka,ali imali smo ovu za elsu,fiskalizator id+td.(jer servis mora raditi ) dolazi čovik s Tuaregom,zaključa ključe i lik razbije zdnje bočno staklo (često to ljudi rade,a ta zadnja iakko puo manja su skuplja nego stakla na vratima) i ja objasnim situaciju i kažem da ću pokušati naći,kad ja u etku ono 17vrsta tog stakla,a PR brojeve ima samo za jedno, iništa mora sam ga poslati dalje ista stvar i s farom za audi 6 vrsta ja sam sebi izlista za svoj auto sve brojeve i u Etci i u Partslinku, ima svakakvih podataka,malo se razlikuju brojevi(etka-partslink),npr u partslinku sam naša pr broj za antifriz na koliko stupnjeva itd. kad sam bija kod kuće skenira sam liste iz jedog i iz drugog,al sam negdi drugo spremija ove iz partslinka pa ih sad nemam,al kad budem iša kući opet ću ih skenirati ovako je u etci označeno koji imaju pretragu po šasiji (ovo pola kruga znači da od određeng broja šasije ima) ovo jenaljepnica od mog auta a ovo su PR-brojevi iz Else i samo prva strana iz Partslinka Edited December 10, 2017 by dr.restaurator Share this post Link to post Share on other sites
VWTDI 5 Posted December 12, 2017 Odlično urađeno. Moram onda potražit nekoga ovamo u Podgorici da mi sredi to. Hvala na informacijama. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Nista kolega nadam se da ce ti pomoci. to ti je serijski broj motora i ima ga i na onoj naljepnici na poklopcu zupčastog Hvala kolega na info. Share this post Link to post Share on other sites
dr.restaurator 5 Posted December 25, 2017 evo obeća sam zanimljivo mi je ovo kako ima čak i na koliko je antifriz Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted May 8, 2019 On 30. 11. 2017. at 10:20, <TDI> said: Nekoliko fotki ali malo boljih nego što sam prethodno gore stavio. Saznao sam da se radi o standardnim Recaro sjedalima koji su se serijski ugrađivali od 1997. do sredine 2001. u Golf 4 GTI a od 05/2001. samo uz nadoplatu, te bih volio imat samo u crnoj. Trebao bih hitan odgovor u svezi ovakvih sjedala sa memory opcijom samo nisu Recaro ali to i tražim, da je malo decentnije što meni paše, znači što je sa stražnjom klupom i što je sa prednjim sjedalima, štekerima da li pašu od airbaga da li je sve P&P ili se mora kemijat kada se prelazi na kožu? Za dodatne kablove oko spajanja memory funkcije mi je jasno, znači mene zanima mehanički dio da li sve paše? Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 268 Posted March 12, 2021 Evo još jedna edicija Golfa 4.Golf 4 GTI R - Južna AfrikaMotor 1.8T 180ks, prednji branik, ručica mjenjača R, alu trim, volan R, pedale R, Recaro kožni, šiber, 5 vrata, sportski trap, alu felne Arietta 17" itd. Proizvedeno oko 150 ili 250 komada, negdje piše jedno, negdje drugo u crnoj i sivoj boji. Bio je i jedan crveni primjerak. Evo i nekoliko slika. 1 Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 268 Posted August 22 Da li neko zna je li kod G4 Webasto grijanje išlo u dodatnoj opremi kao dokup u sklopu zimskog paketa ili je ipak bila naknadna ugradnja od strane dilera, eventualno neke firme koja zastupa Webasto?Glavna jedinica dođe naprijed kod lijevog usisnika i montirana je kao interkuler?Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted August 23 Nije valjda da briješ na ugradnju Webasto grijanja? Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 268 Posted August 23 Ako je OEM ugradnja možda bih, iako mi u Podgorici i nije potrebno. Ako je naknadna ugradnja onda ništa od toga. Sharani su dolazili sa fabrički ugrađenim Eberspracherom od 3 i 5kW. Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted August 23 Mislim da je dolazio kao OEM ugradnja ali jako rijetko za vidjet, pa je stoga i malo podataka o istom. Ispod na vozačevim vratima je imao ugrađene tipke za ručno namještanje Webasta, slično tipkama za spuštanje i dizanje prozora, vidio takav primjer kod amera na jednoj Bori, a u donjem linku u temi na Golf4.de forumu lik spominje da ima tvornički ugrađen Webasto od strane VW-a sa originalnim ključem, po tome zaključujem da je dolazio kao OEM oprema. Naknadnih ugradnji ima dosta koliko čitam, ako se odlučiš onda samo Webasto i Eberspaecher bih uzeo u obzir. • Standheizung nachrüsten Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 268 Posted August 23 Ovaj što sam vidio je Webasto Thermo Top C. Ako uspijem povoljno da ga uzmem, biće zanimljivo. Pogledaću ovu temu detaljnije. Hvala za info. Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted August 24 Ma ništa, pročitaj od prve stranice tu imaš lika koji je postavio upit, naknadno ugrađivao i malo detaljnije na kraju pojasnio ugradnju, dovoljno da se skuži što sve treba. Inače i meni interesantan detalj ovako kad se malo površinski zagrebe, vjerujem da dublje još više, a pogotovo ako bi se našao takav set u OEM izdanju, pa ako se ima volje i vremena, onda nema ni prepreka. Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 268 Posted August 24 Grije motor na 90°C u roku od 5 minuta maksimalno i to na Sharanu kojem ide skoro 11L antifriza. Na njemu nema ni daljinski, ni displej, sam od sebe se uključi na ispod 8°C. Odlična stvar zimi, najviše po motor, a i za putnike u vozilu. Jedina mana je recirkulaciona Bosch pumpa antifriza kojoj se istroše četkice. Teško je primjetno, pa zna da se jedinica od grijanja užari do nenormalne temperature, mada ima neku kao protekciju da ga ugasi. Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted August 24 Čitah malo o tome i taj detalj da usput zagrijava i motor mi je baš fora, što je po zimi odlična stvar, kao što si i sam spomenuo, što za motor, što za putnike. Sjećam se davnih godina da su se prodavali tzv. grijači za motor koji su se dodatno instalirali ispod kartera pa zagrijavali ulje, bilo je i nekih drugih opcija grijanje bloka motora itd. ali naspram ove ni blizu, pa ako se baš želi ići na Webasto onda je ovo dobra stvar, a pogodnosti dobivene od ugradnje istog sami za sebe govore. Share this post Link to post Share on other sites