mahir 0 Posted November 10, 2017 Prije par dana sam se registrovao jer me zanima sadrzaj na forumu pa sam se odlucio da i ja predstavim svog golfa kojeg sam postao drugi vlastnik prije par dana. VW Golf IV 1.9TDI 2001 god. 187.000 km Snaga motora - 66kw (90ks) Automatska klima Putno računalo Motor ALH Mjenjac 5 brzina el. podizači stakala ESP Karoserija je u malo losijem stanju sto je za beč normalno pa sam planirao cim prodje zima da je sredim u Bosni. Auto sam pregledao i dok je bio na servisu takodje je potvrdjeno da je u dobrom stanju. Za sad sam promjenio sve diskove i plocice. Uskoro mislim i mjenjati filtere i ulje. Auto mislim ostaviti u stock izdanju sa par sitnica koje bih volio promjeniti. Zadnji brisac od golf 5 Novi volan i mjenjac Obnoviti prekidac za svjetla LED sijalice u gepeku i kabini Skinuti gumu koja spada sa unutrasnjih djelova Popraviti alnaser koji kad auto upalim malo grebe Ugraditi tempomat evo jos par slika Share this post Link to post Share on other sites
mahir 0 Posted November 11, 2017 (edited) Link za komentare je http://www.vwclubcroatia.com/forum/index.php?/topic/94382-vw-golf-19tdi-66kw-2001/ Hvala na ljepim komentarima ... Još par slika enterijera Edited November 11, 2017 by mahir Share this post Link to post Share on other sites
mahir 0 Posted November 17, 2017 Našao sam i prekidac za svjetla i dasku za gepek dok sam bio u sloveniji pa sam uspijo danas poslije posla da ih promjenim. Share this post Link to post Share on other sites
mahir 0 Posted November 18, 2017 Kupljene su i nove gume Sava S3 205/55-16 ... Sto sam bas savu stavio ? Ovdje bas i nema snjega i ako vec ima ne bude dugo. Share this post Link to post Share on other sites
mahir 0 Posted November 20, 2017 Pa u becu mi auto stoji imam sav gradski prijevoz za euro po danu. Parking je nemoguce naci a i ako ne zivis u tom becirku ne mozes parkirati za vise od sat i po vremena... Tako da za zimu kad budem isao u sloveniju i bosnu super su jer tamo zna biti belaj po cestama. Evo malo sam juce cetkama cistio masinu posto je bila sva prasljiva i od spuzve ... Share this post Link to post Share on other sites
mahir 0 Posted December 3, 2017 Danas sam uspijo promjeniti ulje i sve filtere. Mislio sam pocekati dok ne budem isao u Bosnu ali posto za dan dva imam tehnicki pa me malo natjeralo da to odmah obavim. Odlucio sam se da sve uzmem od MANN-a i zahvaljujem se <TDI> jer sam od njega pokupio da je auto u originalu doslo sa tim filterima. Za ulje sam prvo mislio 5w-30 LL pa sam kasnije uzeo GTX 10-W40. Razlika je u 18€ a ja sam se odlucio da pratim interval koji je vw predpisao. Jos tehnicki koji slijedi za par dana i iznosi oko 50-60€ i kraj ulaganja za ovu godinu. Share this post Link to post Share on other sites
mahir 0 Posted December 11, 2017 (edited) Na tehnickom rekli da su mi pri kraju lijevi i desni lafet, desna krajnica spone i spona volana. Naravno uradjena i lijeva strana i nove kugle lafeta. ... Cim je zategnuti zadnji tocak uradjena je i špura I vec je bio na putu Edited December 11, 2017 by mahir Share this post Link to post Share on other sites
mahir 0 Posted December 19, 2017 Napokon sam promjenio i onu cijev sto je na glavi. (entluftungsschlauch) Citao na vwvortex da moze biti tuba i haverisana nije bitno mjenjati ali eto meni smetalo. Helem nejse nije bila skupa oko 5-6 €. Prosle sedmice mi je takodje abs senzor otisao kad sam se vracao kuci pa sam i to uzeo. Share this post Link to post Share on other sites
mahir 0 Posted December 26, 2017 Ovaj vikend se opet investiralo u mog ljubimca. Isao sam kod mehanicara da vidim kad bih imao vremena da mi promjeni puffere na amortizerima i imal kakve polovne klijeste posto mi je mehanizam kod rucne otisao na lijevoj stani (auto puno stoji i hrdja radi svoje).. Vice on dodji za 2 sata dok oslobodim dizalicu i nabavim djelove. Ok vratio se kuci pa prvo mjenjao abs senzor na zadnjem lijevom tocku. Cim sam malo okrenuo poceo je seraf pucati i nakraju sam morao isti busiti i praviti novi navoj al sam stigao sve za 2h i jos da ga operem na brzinu. E dosao ja kod njega i nakraju uzeo nova zadnja amortizera, puffere, salice... Promjenuo mi je i klijesta na lijevoj strani i dok je bio gotov reko ajde dok je na dizalici bil mi i kočiono ulje promjenuo tako da je i to obavljeno i cijev koja je tokom mjenjanja pukla. Takodje sam vidio da su i zadnji federi mijenjati malo prije sto kupi auto posto je datum 05/2017 ... evo jos par slika. Share this post Link to post Share on other sites
mahir 0 Posted January 6, 2018 (edited) Evo i ja sam si danas napravio led razsvjetu u gepeku. Bas je dobro Edited January 6, 2018 by mahir Share this post Link to post Share on other sites
mahir 0 Posted March 16, 2018 Golf je usao u klub 200k ove sedmice. Share this post Link to post Share on other sites
mahir 0 Posted April 21, 2018 Slika nove turbine. Pisti opet tako da 14. maja vec imam termin kad budem isao za sloveniju pa cu ostaviti auto da promjene turbinu opet. Naso sam i autoklepara sto je imao haubu viska pa smo se zamjenili. Dao na kafu 5€ Stara Nova Jeste da je malo otisla ali je moja bila crvena prije i poceo se lak ljustiti oko sajbe i brave. I tako ljeti imam jos par licarskih popravki u planu pa mi moze i ovo usput srediti. Sta radi kisa j*bo je ledara haha kad sam uzeo auto ni malo hrđe nije bilo na blatobranima. Evo jos par slika auta sa novim gumama Fulda EcoControl HP R16 Share this post Link to post Share on other sites
mahir 0 Posted May 7, 2018 Danas stigao mahle egr i sprica za brisace egr bas bio pri kraju Share this post Link to post Share on other sites
mahir 0 Posted September 30, 2018 (edited) Malo sam prolazio kroz vdcs da vidim turbina i maf kako rade a koji dan cu i malo opsirnije sve napraviti.. malo je MAF senzor slabiji ali nije jos za zamnjenu. Takodje sam tempomat ugradio i radi. Hvala @<TDI> za brze odgovore i informacije.. Takodje sam sastavio listu jos projekata koji su mi u glavi pa ih mozda jos ispunim dok je auto u mom vlastnistvu: Zadnji brisac GOLF V popravak Alnasera Promjeniti gumu koja drzi cep rezervara goriva ocistiti tacho posto ima prasine i dodati mu chrom rinke promijeniti kozu na rucnoj mijenjanje tekucine hladnjaka rijesenje za volan (prevlaka ili drugi uzeti) promjeniti bravu u vratima vozaca ( otisao mikro prekidac) promjeniti staklo fara koji je napuknut ( prednji lijevi) srediti unutrasnje plastike I jos neke male sitnice ( podmazati mjenjac, podmazati vrata, haubu i gepek ) Edited September 30, 2018 by mahir Share this post Link to post Share on other sites
mahir 0 Posted October 2, 2018 Danas dobio tacho ringove i ugradio. Nisam uzeo bas jeftine pa su srednja zalost. Dok budem radio plastike unutra pa cu i njih sivom bojom preci. Bas me zanima sta mogu uraditi sa tim kracama sto imaju po sajbi. Neznam ni kako je uspjela zena toliko izgrebati i cime je to napravila. Share this post Link to post Share on other sites
mahir 0 Posted October 4, 2018 (edited) Danas sam odradio i chip tuning na 125ks i malo vise od 50nM jednom cu ga i na dyno odvesti da vidim jel to stima al valjda stima priznata austrijska firma koja je locirana u Becu i Grazu "Inmotion Tuning". 2 godine garancije Edited October 4, 2018 by mahir Share this post Link to post Share on other sites
mahir 0 Posted November 13, 2018 Doslo vrijeme da i far promjenim jer je mala pukotina presla na rupu Dok sam trazio far po odpadu nasao sam i par sitnica sto mi fali I konacno sam nasao znak za passat b6 pa da i otcu uljepsam dan Share this post Link to post Share on other sites
mahir 0 Posted November 24, 2018 Danas sam dobio od AHW Shopa paket cekam jos drugi paket pa cu onda preko vikenda u sloveniju kod prijatelja pa da promjenimo.. Share this post Link to post Share on other sites
mahir 0 Posted December 7, 2018 Danas su stigli i ostali dijelovi Share this post Link to post Share on other sites
mahir 0 Posted December 8, 2018 (edited) Nasao sam samoposluznu radionicu znaci dizalica i alaz po satu 12eura. Imao sam danas malo vremena pa sam promjenio zadnje amortizere. Sutra idem ponovo pa cu i prednje diskove, plocice, i zastite kocnica a valjda cu uspijeti i prednje amortizere prije obaveza E znaci auto se vozi sad pravo i stabilan je. Izvacio sam ona magnetti marelli govna koja sam uzeo prije cca 10 mj a vec je jedan amortizer krepao Edited December 8, 2018 by mahir Share this post Link to post Share on other sites
mahir 0 Posted December 9, 2018 prednji amortizeri stari su skroz otisli evo slika... sljedece godine ako mi ne dosadi auto idu i novi federi hehe Share this post Link to post Share on other sites
mahir 0 Posted March 23, 2019 Filter goriva Pa sam onda uzeo i zadnje diskove od brembo i pakne ATE kao sto su naprijed. Morao sam i promijeniti zadnja lijeva klijesta posto su otisla. (slika dolazi jos) Tu nije bio kraj posto mi je flex cijev otisla pa je majstor odlucio da promjeni i dio cijevi sto je bila vec pri kraju. Share this post Link to post Share on other sites
mahir 0 Posted May 21, 2019 Vrijeme za gl. servis i par sitnica nosac osovine i cekic ( drzac motora ). Share this post Link to post Share on other sites
mahir 0 Posted February 17, 2020 Posto mi je dosadilo zveckanje drzaca auspuha i popravljanje istoga svake 2 mj nasao sam vrijeme da ga zamijenim. evo novi ( otisao jedan navoj pa sam izbusio 8com i stavio kontra maticu ).. Share this post Link to post Share on other sites