TommyZG 1 Posted December 18, 2017 (edited) Pozdrav svima... Ujutro kad se vozim na posao, jedno 40 km vozim 140 km/h na tempomatu. Vanjska temperatura je ispod 0, i nakon tih 30-40tak km propadne mi kvačilo. Nakon par pritisaka i povratak u normalni režim vožnje kvačilo se vrati u normalu. Ako vozim bez tempomata na autocesti 140 km/h , znači držim nogu na gasu, onda mi kvačilo ne propadne... ...a još čudnije je da u normalnim temperaturama od +5 i više, uopće se ne dešava propadanje kvačila... znači samo zimi i ako se drži tempomat kakav savjet... u čemu je problem?... već sam prozračio sustav, nadopunio ulje ali nije pomoglo. Lamela i sve je zamijenjeno prije godinu dana... Jedino nisu mijenjani cilindri.. Edited December 18, 2017 by TommyZG Share this post Link to post Share on other sites
VWTDI 5 Posted December 18, 2017 Cilindar kvacila si trebao prvo pregledati i ulje novo, prozracis sustav i onda nebi trebalo biti problema. Share this post Link to post Share on other sites
shaggy_precko 0 Posted December 19, 2017 Meni se to desilo na proslom autu i na trenutnom. Oba dva puta sam moram drugi cilindar staviti i sve ok Share this post Link to post Share on other sites
TommyZG 1 Posted December 19, 2017 (edited) znači nije problem u glavnom cilindru već pomoćnom? Edited December 19, 2017 by TommyZG Share this post Link to post Share on other sites
shaggy_precko 0 Posted December 20, 2017 u 90% slucajeva ti je cilindar koji je na motoru ne na papucici . Za ovaj na papucici barem za moj auto se namucis da stavis novi ko konj . Share this post Link to post Share on other sites
remaker 7 Posted September 19, 2018 Meni ujutro kad ga prvi put vozim u petoj brzini na vecim brzinama i kad se vracam na saltanje onda mi par puta ostane papuca kvacila al ne na podu nego ne vrati bas do krajs..i onda kasnije sve valja..kvacilo je novo cijeli set i promijenio ulje ali opet isto..pa me zanima koji cilindar bi to mogao bit, glavni ili pomocni? Golf plus 2006 1.9 tdi 77kw..ne bacaju mi se novci na oba cilindra a majstor kaze da ne vidi nikakvo curenje ili nesto pa mi je prvo samo ulje zamijenio da vidim kako se ponasa ali opet isto Share this post Link to post Share on other sites
Tomislav Kt 5 Posted September 19, 2018 Mislim da se tako manifestira kad ode cilindar na getribi. Sent from my TA-1012 using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
remaker 7 Posted September 26, 2018 Mijenjao je cilindar kod papucice medutim ista stvar..odzracio ga je i sve pet i cim opet peta brzina opet isto dok ne prode par saltanja i onda sve normalno..pogotovo ujutro prvih par km saltanja..stao kod majstora i gleda on opet i kaze opet ima zraka puno i to u roku jednog dana od odtzracivanja..sutra idem i drugi promijenit cilindar..jednostavno imam stalno zraka..a dobija ga cim odem u vece brzine i koristim petu brzinu..moguce da taj kod mijenjaca cilindar zafrkava..inace super salta brzine Share this post Link to post Share on other sites
gorup 0 Posted September 27, 2018 Mene je taj na getribi tak zezao. Ok bude kad njega promjenis Share this post Link to post Share on other sites
remaker 7 Posted September 27, 2018 Zamijenio oba..majstor opet odzracio i sad navecer probam stisnit kvacilo i vec opet lagano ne vraca do kraja..za poludit..i opet kad odem kod majstora opet ce bit zraka..gdje moze vuc zrak..al ulje ne curi nigdje..vec i majstor je lud na situaciju Share this post Link to post Share on other sites
remaker 7 Posted September 27, 2018 Evo danas kad je odzracen i promijenjen i drugi cilindar dovezao se kuc i sve ok dok navecer sad kad sam probao stisnit opet lagano ljepi pedalu..a stojoao je cijelo popodne..a ujutro opet cim stisnem ce jako ostat dole Evo danas kad je odzracen i promijenjen i drugi cilindar dovezao se kuc i sve ok dok navecer sad kad sam probao stisnit opet lagano ljepi pedalu..a stojoao je cijelo popodne..a ujutro opet cim stisnem ce jako ostat dole Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted September 27, 2018 Jesi odzracio cjeli sistem ili samo cilindre? Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted September 27, 2018 Sistem je posuda cilindri i tjt... Ulje je iz posudice od kocione tekucine. Znao sam imat slucajeva da je do gumenih brtvi na cijevima.... Share this post Link to post Share on other sites
remaker 7 Posted September 28, 2018 Odzraceno na onom malom sarafu kod cilindra..sano mene zanima da li mozda preko kocnica negdje vuce zrak..ulje nigdje ne curi,a zadnje sto sam radio je nova kociona celjust pa da nije nekako povezano.. Share this post Link to post Share on other sites
remaker 7 Posted September 28, 2018 Evo dosao kod majstora ujutro pa je vec lud bio..hahah..opet ga krenio odzracit ali kaze da je jako malo zraka bilo nego inace..i kako je sad napravio proterao sam auto u svim brzinama i radi..cini mi se da bi moglo bit to gotovo. Jos cu ujutro probat kad odstoji cijeli dan, ono prvo stiskanje papucice.. Evo dosao kod majstora ujutro pa je vec lud bio..hahah..opet ga krenio odzracit ali kaze da je jako malo zraka bilo nego inace..i kako je sad napravio proterao sam auto u svim brzinama i radi..cini mi se da bi moglo bit to gotovo. Jos cu ujutro probat kad odstoji cijeli dan, ono prvo stiskanje papucice.. Share this post Link to post Share on other sites