1 1
M&M1

Touareg 2.5 - 3.0tdi?

Recommended Posts

Pozdrav svima i sretan Bozic, registrirao sam se na ovaj forum da bih saznao ponesto o autu iz naslova, namjera mi je kupit touarega iz 05 ili 06god, zanima me koji bi od ova 2 modela bio bolji 2.5 ili 3.0 tdi, performanse su mi nebitne, bitno mi je koji se opcenito bolji pokazao, koji je motor izdrzljiviji, kakvi su se pokazali autom. mjenjaci. Takodjer me zanima i sistem 4x4, koji je primarni pogon, kako se ukljucuje 4x4, raspodjela momenta do koje mjere ide i kako se opcenito nosi sa dubljim snjegom taj sistem, u obzir dolazi i eventualno i benzinac 3.2 pa mozete napisat i ponesto o njemu. Eto pa pisite sve sto znate o tom autu, svaka informacija je dobrodosla. Hvala!

Ima jedan kolega sa foruma Touareg pa možeš prelistati njegovu temu a možda se javi ili ga kontaktirati a za ostalo pričekaj da se netko javi.
1.Vw Touareg........................(http://www.vwclubcroatia.com/forum/index.php?/topic/93525-vw-touareg/)
2.Komentari na temu.............(http://www.vwclubcroatia.com/forum/index.php?/topic/93526-vw-touareg/)

Da, nazalost ovo je sve sto sam pronasao o touaregu tu na forumu, znam da nije cest kao golf ili passat ali nadam se da ce netko ipak napisati nesto vise...

3.0 tdi ti je puno bolji izbor

Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk

Mislim da je 3.0 definitivno bolji izbor za tu masu vozila.ja ga iman od 7 og miseca do sad i mogu rec da sam zadovoljan.moja preporuka bi bila za zracni ovjes,auto je puno bolji i udobniji sa zracnin ovjeson

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

E bas me je i to zanimalo, dosta ljudi mi kaze da uzmem R5 bez zracnog ovjesa, kao zbog toga sto je taj motor jako kvalitetan i jednostavan za odrzavanje iako s druge strane i taj 3.0 prelazi po 500 tisuca bez problema. Zracni ovjes preporucuju izbjegavati zbog mogucnosti skupih kvarora tako da uopce nemam predodzbu sta trazit, jos u igri su volvo xc90 i bmw x5, kako rade pogoni na touaregu, jesu li pouzdani i ucinkoviti, nema bas po internetu nekakvih iskustava kao ni usporedbe ova 3 vozila?

VW Touareg uzmi sa 3.0TDI motor i izbjegavaj zracni ovjes,u ranim modelima 2,5TDI je imao problema sa vodenom pumpom,provjeri podizace stakala i da li je uredan displey od automatske klime i detaljno provjeri vjesanje,ostalo je ok ,sa njim mozes povuci sta hoces.

Edited by VWTDI

Znam da ovo cudo s v10 motorom moze povuci jako puno ali meni je SUV potreban iz drugih razloga, jako cesto tokom zime vozim po BIH, Kupres i Blidinje a tu zna bit dosta snjega, dosada sam vozio kiu soreno pa toyotu land cruiser sada ali to su pravi terenci a terenac mi ipak nije neophodan jer osim snjega ne idem na off road (cesto), ovi auti dosada su se u takvim uvjetima izvrsno pokazali ali zbog visoke kilometraze doslo je vrime da toyotu mjenjam i sad u obzir jedino dolaze X5,XC90 i touareg, zena mi najvise navija za touareg iako sam ja fan bmw, znam da oni nisu pravi terenci ali gledam po internetu dosta dobro savladavaju snjeg, kako funkcionira 4x4 kod vw-a, koji je primarni pogon na touaregu i koliko momenta je u stanju prebacit na pomocni pogon kad zagusti?

Sadasnja toyota je stvarno dobar auto, ali opet preskup prema onome sto nudi, za cjenu toyote uzmem touareg godinu mladji sa 100 tisuca km manje i obiljem luksuza...

Q7 izvrstan, ovi mi se krecu oko 10 do 13 tisuca eura, dok Q7 ide za 16 najmanje a toliko novaca nebih davao za auto koje mi ne donosi profit.

Nije lose ni 2.5 ni 3.0 al bolje 3.0 ipak je jaci i ljepse radi V6. I rađe bez zracnog ovjesa jel se dosta kvari, ili jastuci pa senzori svako malo. Najgore kad ujutro dodes a on nakrenut

Znam da ovo cudo s v10 motorom moze povuci jako puno ali meni je SUV potreban iz drugih razloga, jako cesto tokom zime vozim po BIH, Kupres i Blidinje a tu zna bit dosta snjega, dosada sam vozio kiu soreno pa toyotu land cruiser sada ali to su pravi terenci a terenac mi ipak nije neophodan jer osim snjega ne idem na off road (cesto), ovi auti dosada su se u takvim uvjetima izvrsno pokazali ali zbog visoke kilometraze doslo je vrime da toyotu mjenjam i sad u obzir jedino dolaze X5,XC90 i touareg, zena mi najvise navija za touareg iako sam ja fan bmw, znam da oni nisu pravi terenci ali gledam po internetu dosta dobro savladavaju snjeg, kako funkcionira 4x4 kod vw-a, koji je primarni pogon na touaregu i koliko momenta je u stanju prebacit na pomocni pogon kad zagusti?

A znam kako je na Kupresu jer ja sam tu u blizini iz Sipova,zna preko zime bas da zapada,nije los ni BMW X5 mozda je malo skuplji na odrzavanju pa ipak tu bih prevagnuo na VW Touareg jer je nesto jeftiniji u odrzavanju.Ali sta god da uzmes od ovih terenaca neces pogrijesiti. ;-)

Edited by VWTDI

Ja sam inace iz dalmacije ali zimi sam cesto gore tako da zbog toga a i povece obitelji treba mi takav auto, prosle zime isao sam za Kupres i Bugojno, zatim na Jablanicu i preko neke planine uskom cestom za Blidinje, bila je takva mecava na tom djelu puta da nije bilo 4x4 i nove zimske gume sigurno bi i s toyotom ostao negdje u snjegu jer bilo ga je i vise od pola metra pa sam se morao zalijetat u snjeg da se probijem. Ako mislis da je touareg jeftiniji za odrzavat od x5 onda je to svakako prednost, znam da je na x5 dosta djelova preuzeto s serije 5 e39 tako da sam mislio da nece bit prevelike razlike u cijeni odrzavanja.

Zavisi koji x5 mislis, stari e53 ili noviji e70?

E70 ide kroz snijeg bez problema, frend testirao jer cijeli zivot vozi Audi Quattro i mislio je da x5 nece nikud kako prikazuju na youtube... ali x5 ide svuda bez problema...

Naravno dobre zimske gume i ide...

Mene zanima e53 serija, dobro bi bilo da bude redizajn od 2004 ali nije uvjet, znam da je dosta razlike izmedju x5 PFL I FL, ovaj noviji od 04-e ima vec x-drive pogon sto je neusporedivo bolje nego ovaj pfl koji tek 30-ak posto snage prebaci na prednju osovinu pa mi se cini da mu to u tezim uvjetima nebi bilo dovoljno, ali opet kazem ako uspijem pronaci nekog dobrog oprostio bi mu taj nedostatak, e70 me ne zanima, preskup je za moj pojam. Planiram dat najvise 10-12 tisuca jer toliko dobijem za toyotu a e70 je blize 20 tisuca..

https://www.njuskalo.hr/auti/vw-touareg-2.5-r5-tdi-automatik-oglas-23315659

Ovako nesto me zanima.

https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-x5-3.0-d-sport-oglas-23043800

Ili ovako.

https://www.njuskalo.hr/auti/vw-touareg-2.5-r5-tdi-super-stanje-oglas-21892940

Svi bi mi jeftino kupili i dobro prošli, samo kada se sa teorije prijeđe na praksu i dođe u neku auto kuću ili se listaju oglasi kompromisi su nužni jer nema svaki sve, uvijek nešto fali ili bi ti više odgvaralo ovo ili ono, to vjerujem da ti je poznato a pošto su ti i financije ograničene znaš gdje je plafon.

Meni BMW izgleda kao da ga je poplava izbacila kada ga uspoređujem sa Touaregom i da je po meni uvijek bi VW prevagnuo, naravno ovo je i VW forum. :)

Sve je to meni jasno, svi oni imaju dovoljno opreme i vise nego sto obicnom vozacu ikad zatreba, naravno da pitam tu u vezi auta da bih na kraju lakse odlucio, iako najbitnije je uzeti najboljeg jer tako nemogu pogrijesit kojeg god da odaberem.

Zaobic 2.5 a zracni ovjes je skuplji za odrzavanje al ima prednosti taj offroat level..... Pogon majka...oma centralni dif...i stalan je na sve kotace...ovisno o opterecenju zakljucava se.... kasniji tj zadnji touareg to nema osim u doplati...

Citao sam da imaju nekakvu elektronsku blokadu diferencijala koja moze bit od velike pomoci, zracni ovjes je po meni velika prednost kad kupujes nov auto i kad sve to uredno funkcionira, na autu starom 10 godina to moze bit izvor problema. Hvala na odgovoru, zbog cega mislis da bi trebao zaobic 2.5 motor, anemican ili ima neke osjetljivije mehanicke sklopove?

održavali smo jednog 2.5 to godište i oprema šta ciljaš

to je PD motor

i nema šta nije mjenjano na njemu

imaju problema sa diznama,hidropodizačima, ležaj na kardanu(ima jedna firma u hr koja reparira,inače je 10 000kn)

2puta kompresor klime u 3-4 godine,pa onaj remen na komrpresoru,podizači stakala,kvačilo sa zamašnjakon itd. uglavnom svako malo neki kvar od par iljada kuna

o zračnom ovjesu neću ni pričati

+ šta je održavanje skupo(stane 8 litara ulja pa računaj,filter goriva 500-600kuna)

dok je 3.0 nije pd motor i znaju imati problem sa usisnom granom,kardan isto

al moguće da je do sada rješeno dosta stvari kod prethodnih vlasnika

uglavnom bolja opcija 3.0

Svi su PD motori,pa i 3.0 itd..a 2.5 TDI ne vuče toliko dobro u odnosu na potrošnju.Bolji izbor je 3.0 TDI V6 ali ipak ocekuj preko 10L potrosnje.A to su ne odrzavani primjerci sigurno cim si imao toliko problema sa njim.

3.0 tdi nije pd motor. To je klasicni cr. Ima mana al manje od 2.5 . Usisna grana se rjesi...egr isto (remap) znaju pustat podloske ispod dizni i tad ciha kao parni stroj,,,,, :) Kardani manje odlaze neg u 2.5....neznam zasto ali evo promjenih bar 10 na 2.5 a na 3.0 dva.,,, Svakako ima godina pa nijedan vise nije bezgresan...

Hvala na konkretnim informacijama, cudno je da slabiji model ima vise problema s kardanom nego jaci model, za ocekivat je suprotno, kako se pokazao centralni diferencijal, dogadja li se cesto da otkaze ili je pouzdan i onako opcenito gledano ovi 2.5 modeli koje si servisirao u kakvom su stanju bili, jeli moguce da je uzrok tih problema poveci broj kilometara i nebriga vlasnika ili je stvarno rizik veci kod 2.5 modela??

Sve su primjerci 160+tkm.... i problemi s remenom-icom alternatora pa i servo upravljaca je stvar koja zna crkni i prije 100iljada pa onda vodena pumpa itd....

Centralni diff se po pravilu neodrzava....ako neslini netreba izmenu ulja i kolege kazi da ih se znalo nekoliko rastepst al tu je bilo i do samih vozaca jer bi vozlili sa ukljucenom blokadom..... al opcenito nema problema....

Sad da nadjes touarega s amalo km jedino v8 il ajde poneki 6ak koji nema plin... jer eto mi smo odika imali V8 iz 2005 sa 60tkm....auto odrzavano u ovl i lakirano sve sto je imalo tragove koristenja (koristio je jednoj lukzuznoj vili koja bi se rentavala)

i taj je prodan vrlo brzo...jos se i trazile veze kad je bila prica oko moguce prodaje :) Ugl 3.0 generalno učestaliji motor i svi su bili automati dok 2.5 su bili i ručni.....

Problemi s zrakom klasika sami kompressor il kojekakvo crijevo-spoj pa kompressor stalno druka iako ima termo zastitu isto prdne :)...sve su to cifre vise od prosjecne place.....

Ako nadjes sta okaci ovdje pa mozda tko zna sta o njemu a opet da se kod mnogih saznat povijest odrzavanja (dok je bio u ovl serv)

1 1