Maralda Bikacho 1 Posted January 2, 2018 Pozdrav članovima foruma... Imam jedan problem sa passatom 1.9 tdi 96kw automatic 2001 godište. Auto uopće ne vuče na niskim okretajima. Ispočetka su simptomi bili da je negdje oko 1800/1900 okretaja bio mrtav na gasu da bi samo odjednom poletio kao iz pračke.Sad se stanje pogoršalo da ne povuče ni oko 2200/2300 okretaja pa nakon toga strelovito povuče. Ganjao sam ga i do maximuma pa odjednom izgubi svu snagu (najvjerojatnije safe mode). Sa prijateljem sam skinio i očistio egr ventil koji nije mogao stvarat problem,a auto uopće niti nije dimio. Uglavnom primjetili smo da je kod tandem pumpe neko crijevo rasklimano jer je to kitano nekom masom...procurila je prije par godina pa je majstor reparirao. Malo čitam po forumu i može biti svašta...senzor pritiska zraka,senzor pritiska goriva,vakum crijeva(mijenjano već 5 puta),aktuator turbine,zaprljana krilca na turbini,egr(to nije sigurno jer smo provjerili). Što je sa tom tandem pumpom...može li ona raditi takve simptome ? Molim iskusne da mi navedu što bi još mogao biti problem i što bih eventualno sam mogao provjeriti. Ali uglavnom ako imate nekog specijalistu za 1.9 tdi mašinke okačite mi broj jer nemam neki izbor ovdje u okolici Garešnice...unaprijed zahvaljujem. Share this post Link to post Share on other sites
amercivic 0 Posted January 2, 2018 Zaprljana turbina, aktuator zaštekao. Share this post Link to post Share on other sites
Maralda Bikacho 1 Posted January 2, 2018 Neki dobar i povoljan majstor? Ako može i kontakt? Share this post Link to post Share on other sites
graba_ri 0 Posted January 2, 2018 A,da za početak odvezeš nekome da ga spoji na dijagnostiku,pa da se vidi šta dijagnostika kaže? Share this post Link to post Share on other sites
Maralda Bikacho 1 Posted January 2, 2018 Post iznad tvoga...tražim nekog majstora po mogućnosti specijalizaronog za te mašine. Nek ga spoji na dijagnostiku i riješava... Evo i mog broja za kontakt 098 607 015 MARIO Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted January 2, 2018 Imas kakvog vw mestra u blizini? I meni smrdi na turbinu tj zacadjenost iste..... Diagnostika je majka za novije aute jbg.... Reci mi kakva je pedala kocnice.... jel tvrda i u radu motora te kad motor radi ako je uzastopno stisnes 2 3 puta jel tad bude tvrda.... Ono sto sam mozes vidit su vakumi...da nije cijev vakuma puknuta na predjelu tandem pumpa servo bubanj.... (zato pitam jel tvrda kocnica) Tako da bez diagnostike nema tu nekog konkretnijeg rada... Share this post Link to post Share on other sites
Maralda Bikacho 1 Posted January 2, 2018 (edited) Da...tvrda kočnica nakon to je 2-3 puta stisnem! To sam zaboravio napisati... Kad smo već kod kočnica...malo čudno se ponaa npr. kao da koči u intervalima...kao da se izmjenjuje sila jako/slabo/jako tijekom dužeg kočenja...ne znam kako bih to opisao.I obično poslije kie je kočnica jako tvrda pritiskom na papučicu. Zvao sam jednog majstora upravo da vidim kad bi mogao do njega pa neka ga stavi na dijagnostiku...al je trenutno zatrpan poslom. Edited January 2, 2018 by Maralda Bikacho Share this post Link to post Share on other sites
amercivic 0 Posted January 2, 2018 Ako ti je kocnica tvrda na prvi dodir al ono bas tvrda ( kao kad je auto ugaseno a ti probas da stines ) to zna zezat ono vakum crijevo na tandem pumpi koje ide na servo pojacivac i sto kazes da ti je majstor lijepio, i znaci da ti negdje pusta vakum. to se bar lahko da provjerit. A ovo sto slabo vuce ako nisi radio nista do sad na turbini i oko nje, aktuator turbine i zaprljanje same. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted January 2, 2018 ako nema dobar vakum onda nema ni kontrole turba Zato sam pitao za vakum cevke Share this post Link to post Share on other sites
Maralda Bikacho 1 Posted January 2, 2018 Upalim auto i kočnica postane tvrda nakon 2-3 potiska...ali kočenje na autu je čudno...pri većoj brzini kao da kočnica malo hvata pa malo ne- kratkim vremenskim intervalima pa se dobije osjećaj vibracija. Tandem pumpa je reparirana prije 3-4 godine, a kitano je oko crijeva u prvom mjesecu ove godine...tu je bilo problema s vakumom. Oko turbine i aktuatora nikad nije ništa dirano. Ovako...javio mi se majstor i moram čekat do ponedjeljka jer u gužvi...ali dogovor je da ga stavi na dijagnostiku i vidi šta je...nađe problem i kaže koliko košta, a onda je na meni hoćeš/nećeš...korektno od njega! Javim što je bilo idući tjedan. Share this post Link to post Share on other sites
Darko DA 0 Posted January 3, 2018 Dijagnostika bi morala pokazati greske koje su moguce i oko turba i egr i ... Share this post Link to post Share on other sites
Riktas 0 Posted January 3, 2018 I po mom misljenju,zeza te vakuum dozer na turbini. Meni su na turbini bila zaprljana krilca i bacalo me u safe mode,ono standardno kad ga u 4. brzini stisnes. Vozio ga kod jednog "strucnjaka" i on gospodin samo "naštelovao" turbinu na tom vakum dozeru i onda se ona kasnije otvarala i nije bilo problema sa prepunjavanjem,medjutim odaziv bio tek iza 2000rpm i to mi je predstavljalo problem jer uzbrdo auto nece da ide i moras ga tjerati u visoke obrtaje. Kasnije sam turbinu poslao na ciscenje,odnosno na pjeskarenje i nakon toga bude kao nova..uzeo novi vakuum i sad ide kao prije. Share this post Link to post Share on other sites
VWTDI 5 Posted January 3, 2018 (edited) Skines vakum ventil sa turbine i probas da pomices polugicu turba ako ide bez zapinjanja onda nisu prljava krilica turbine, ako je zapeklo onda na ciscenje i dijagnostika.Jer najbolje ces to primjetiti ako krenes uz neku stranu na 2000 o/min pa daj gas pa vidi da li ce povuci odmah ako je trom i ako ti obrtaji slabo rastu prljava su krilica turba tako je bilo kod jednog mog prijatelja sto je imao G4 TDI 110KW dok god nismo poslali na ciscenje nije ni rijesio problem,nikako je vukao i nije mogao preko 2800-2900 o/min ,mjenjao je MAF senzor,vakum crijeva,EGR cistili,MAP senzor mjenjali ali sve je to uzalud,dijagnostika je majka odmah ce ti reci sta je. Edited January 3, 2018 by VWTDI Share this post Link to post Share on other sites
TDI_<3 8 Posted January 4, 2018 Mislim da je prije do turba kao sto su kolege rekli,ne vjerujem da je do tandemke,meni je slinila i pustala na sve strane pa je auto isao sasvim dobro,jedini problem je bilo paljenje Share this post Link to post Share on other sites
Maralda Bikacho 1 Posted January 5, 2018 Lijepo ste se raspisali...jako mi je drago što ljudi ovdje hoće pomoći..svaka čast ! Auto i dalje čeka ponedjeljak...prije toga ništa ne budem saznao. Ali svakako se javljam ovdje i prosljeđujem sve radove na autu u vezi ovog kvara. Share this post Link to post Share on other sites
Maralda Bikacho 1 Posted January 8, 2018 Evo me sa svježim informacijama... Dovezao auto majstoru i sve mu još jednom usmeno izreferirao. Nije ga ni spajao na dijagnostiku već rekao da upalim auto i dignem haubu...otkačio vakum crijevo s aktuatora i reko da je turbina zaštekala. Opcija 1 - samo pjeskarenje turbine ako je geometrija dobra Opcija 2 - kompletna reparacija turbine u slučaju nevaljane geometrije Znači prvo mora skinuti turbinu i vidjeti u kakvom je stanju. Za aktuator i ostalo nije ništa spominjao. Jel može on to samo tako bez spajanja na dijagnostiku skužit gdje je problem ? Share this post Link to post Share on other sites
Maralda Bikacho 1 Posted January 12, 2018 Auto danas preuzet i problem je riješen u potpunosti...turbina skinuta te ispjeskarena (geometrija turba dobra)...promjenjena vakum crijeva reda radi i 1.9 tdi diše kako treba...poteže instantno u bilo kojoj brzini i na bilo kojim okretajima...usudim se reći da auto ide bolje nego ikad! Hvala svima na savjetima ! Nadam se da ću uskoro i ja nekome pomoći ! Share this post Link to post Share on other sites
amercivic 0 Posted January 12, 2018 Odma ti je receno da je do toga. Usljed zaprljanja krilcadi od čađi zašteka i sam aktuator pa ne dozvoljava pomijeranje. Inace na 1.9 za taj problem i ptice na grani znaju. Share this post Link to post Share on other sites
Maralda Bikacho 1 Posted January 12, 2018 Vidim da si ti prvi dao odgovor i naravno ispravan...zahvaljujem! Kad smo već kod ovog problema začađenosti turbine...zbog čega dođe do toga? Kvaliteta goriva i aljkava vožnja? Share this post Link to post Share on other sites
VWTDI 5 Posted January 12, 2018 Penzionerska vožnja i naravno kvaliteta goriva. ? Share this post Link to post Share on other sites
jooka 1 Posted January 12, 2018 (edited) Auto danas preuzet i problem je riješen u potpunosti...turbina skinuta te ispjeskarena (geometrija turba dobra)...promjenjena vakum crijeva reda radi i 1.9 tdi diše kako treba...poteže instantno u bilo kojoj brzini i na bilo kojim okretajima...usudim se reći da auto ide bolje nego ikad! Hvala svima na savjetima ! Nadam se da ću uskoro i ja nekome pomoći koliko je prica kostala Edited January 12, 2018 by jooka Share this post Link to post Share on other sites
Maralda Bikacho 1 Posted January 12, 2018 800kn...dal je cijena ok ili sam oderan? Share this post Link to post Share on other sites
jooka 1 Posted January 12, 2018 Neznam ni ja, mene to isto čeka jer s vremena na vrijeme u vrlo malim okretajima ostanem bez turba i kad ga spojim na dijagnostiku javi greku koja je valjda ta da blokira mehanizam. Share this post Link to post Share on other sites
Maralda Bikacho 1 Posted January 12, 2018 Ma plati koliko je da je...nema te love koja glavu čuva kad ti auto izgubi snagu usred pretjecanja. I da imam sav potreban alat i prostor ne bih se odvažio sam čistit turbo...preputam to majstorima. Share this post Link to post Share on other sites
jooka 1 Posted January 13, 2018 Ma jasno nema govora, kod mene je malo drugačije jer, evo primjer. Ja krenem na posao ujutro i vozim i točno kod jednog skretanja kad je auto na pola radna temperatura presaltam u drugu i lagano gas sve super i kasnije po plinu on mrtav i nakon toga u vožnji ga ugasim i upalim i kasnije ubi ga on negasi tako da čekam jos dok se malo pogora situacija. I onda opet kako kad nekad ugasi nekad ne kad mislim da nije ugasio on je i obratno. Kuži. Ima tu u dardi firma za turba pa cu vidjeti s njima ali ne sviđa mi se to to kod jednog majstora skidaj pa vozi kod njih itd. Volim kad jedan sve obavlja ako me razumijes Share this post Link to post Share on other sites