DOHC 16 V 0 Posted October 1, 2007 Tomek Tvoje instrukcije su mi legle kao slag na tortu... Share this post Link to post Share on other sites
Tomek 0 Posted October 3, 2007 mica Goga "admin" nema na cemu.. bavim se wirelesom i mrezama, pa sanjam takve stvari po noci Share this post Link to post Share on other sites
DOHC 16 V 0 Posted October 4, 2007 mica Goga "admin" nema na cemu.. bavim se wirelesom i mrezama, pa sanjam takve stvari po noci eeeeeeeeee blago se tebi Share this post Link to post Share on other sites
Guest Zvjezdana Posted October 20, 2007 Uzmite flat pa nek skida ko hoće i koliko oće... Share this post Link to post Share on other sites
daMassa 0 Posted October 21, 2007 (edited) Evo da se sad ja malo raspricam 24 SATA NA INTERNETU: - T-com nema staticne IP adrese (svatko dobije svoju IP adresu prilikom spajanja na internet i svako novo spajanje ili reconnect znaci i nova IP adresa) te zato ako ste spojeni non stop nakon 24 sata, tocno 24 sata, T-com server vas sam reconnecta i dodijeli novu IP adresu (jer jedna IP adresa nesmije biti vise od 24 sata konstantno zauzeta). - Ako ne zelite stalno biti spojeni na internet, Tomek je fino reko, svaki router se moze puknut u bridge mod i spajate se preko Windows ikone. Osim toga ima opcija da se spajate preko firmwarea routera, ali pomocu tipke connect odnosno disconnect. I treca opcija je automatsko spajanje i reconnectanje cim je router ustekan na aDSL liniju, dakle bez prestanka. OK to smo rijesili idemo dalje. POTROSNJA PROMETA UZALUD: - Ako je modem spojen na internet, a korisnik ne surfa i ne skida nikakve filmove, slike, igre, mp3ce, promet jedino mogu nabiti pozadinski programi, poput Windows automatic updatea, raznih drugih updatea i opcenito programa koji traze pristup internetu, pa cak i virusi i malwarei znaju nabit promet. Pripazite sto imate na racunalu. - Druga stvar je vec napisana: ako je modem wirelles, ocigledno vam je netko "upao" u mrezu. Nije uopce problem wirelles karticom preskenirat lokalne pristupne tocke i spojiti se na nezasticenu mrezu. Stoga potrudite se zastiti vase uredjaje WEP ili WPA kljucevima. - Drugacije vam se nitko nemoze spojit, cak da vam zna username i password za pristup internetu bolje mu je da ga ne iskoristi. Zasto? E pa zato jer ce mu iskljucit internet. Naime, svaki put kad se neki username i password aDSL-a spoji na internet T-com provjeri s koje linije dolazi i automatski provjerava da li to odgovara broju telefona i vlasniku na koji je originalno registriran aDSL. Ako taj uvjet nije zadovoljen, odnosno netko se s vasim unameom i passom spaja s neke desete linije, a ne vase kucne, uspjet ce doci na internet i neko vrijeme biti na internetu dok T-com ne reagira te njemu za kaznu iskljuci internet. Nisu naklapanja i tracevi, dogodilo se mome kolegi, tako ne pokusavajte tako nesto kod kuce - Uglavnom ako ciljate na to da T-com vara, ne vara ipak. Jedino se ponekad dogadja da sustav za zbrajanje prometa pri kraju mjeseca jedan dio prometa koji je trebao ici u novi mjesec prebaci u stari. Ali zato je T-com zamolio da se zadnjih par sati u starom i prvih par sati u novom mjesecu ne bude prikljuceno na Internet. KONFIGURACIJE MODEMA: IP adrese za pristup firmwareu modema: - Dlink (wirelles i obican), Siemens SE515 192.168.1.1 - Siemens SE555: 192.168.1.2 Ove IP adrese jedino znam napamet, a login vam je uobicajen za sve kako je naveo Tomek (uname: admin ili administrator pass neki od ovih: 0000 ; admin ; administrator) - Tko ne razumije pronaci u firmwareu routera kako zastititi wirelles mrezu neka napise koji modem, objasnim mu u detalje jer za vecinu T-comovih i Metronetovih znam napamet. T-com ima skrte, nepotpune i cesto nevaljte instrukcije kako zastititi modem i konfigurirati ga. Metronet je tu bolji, jer je objasnjenje za njihove Thompson routere veoma dobro razradjeno. SAVJET I ISPRAVAK NETOCNOG NAVODA: - Tamo sam negdje procitao savjet zamotati u alu foliju modem. Molim vas, nikako to nemojte raditi. Time smanjujete mogucnost hladjenja modema, a vjerujte svi se dobrano griju... OSOBNI STAV: Imam flat rate i evo peglam ga koliko stignem i skidam sto mi treba itd, ali eto iako imam flat, skrt sam i nedam drugima da mi se uprde u mrezu. Neka si kupe internet I za kraj evo trenutnog prometa (bit ce toga jos duplo do kraja mjeseca ) Edited October 21, 2007 by daMassa Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted October 22, 2007 I za kraj evo trenutnog prometa (bit ce toga jos duplo do kraja mjeseca ) Slab si :D Share this post Link to post Share on other sites
Bagi 0 Posted October 22, 2007 Slab si :D AAAHAAAHAAAA! ? ta ti auto sla??e?? preko interneta? Share this post Link to post Share on other sites
Gad Dems 0 Posted October 22, 2007 to je iz firme nagađam Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted October 22, 2007 to je iz firme nagađam Da, ali ja sam glavni potro??ač :D Share this post Link to post Share on other sites
DOHC 16 V 0 Posted October 22, 2007 Oj PIK dragi koda za KGB radis ebiga , pa kolko deres saobracaj Share this post Link to post Share on other sites
daMassa 0 Posted October 22, 2007 Nije fer, ipak je to od firme Al 113GB?! Sigurno nemas niti jedan skinut film, igru, muzike, sve originale imas doma Share this post Link to post Share on other sites
DOHC 16 V 0 Posted October 22, 2007 Nije fer, ipak je to od firme Al 113GB?! Sigurno nemas niti jedan skinut film, igru, muzike, sve originale imas doma hehe , al sto bi bilo lijepo daMassa da svako si od nas radi u takvoj firmi Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted October 23, 2007 Nije fer, ipak je to od firme Al 113GB?! Sigurno nemas niti jedan skinut film, igru, muzike, sve originale imas doma Ne, nemam ama ba?? ni??ta :D. Zato moj KUM GAY ima sve najnovije igrice koje prodje za 2 dana pa samo ??alje rapidshare linkove. Evo promet od početka ADSL-a (05/2005) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Shime_16v Posted October 23, 2007 Ne, nemam ama ba?? ni??ta :D. Zato moj KUM GAY ima sve najnovije igrice koje prodje za 2 dana pa samo ??alje rapidshare linkove. Evo promet od početka ADSL-a (05/2005) Bokte j***.... Share this post Link to post Share on other sites
daMassa 0 Posted October 23, 2007 Ne, nemam ama baš ništa :D. Zato moj KUM GAY ima sve najnovije igrice koje prodje za 2 dana pa samo šalje rapidshare linkove. Evo promet od početka ADSL-a (05/2005) Kako si ovo photoshopao, pa nemoguce je da tolko skines?!?! Pogotovo s nasim brzinama xD Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted October 24, 2007 Kako si ovo photoshopao, pa nemoguce je da tolko skines?!?! Pogotovo s nasim brzinama xD Nisam photoskopao. Vidi?? da sam konektiran bio 793 dana. Od 05/2005 :D. Brzina mi je 5 Mbit/s. A sad najavljuju povećanje na 16 Svaki dan me dočeka 5-6 Gb novih filmova, igrica itd. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Shime_16v Posted October 24, 2007 Ja sam u domu imao efektivnu brzinu preko huba 3-4 Mbit/s. Samo za jednu večer sam skinuo oko 70GB. Share this post Link to post Share on other sites
Speedy-RI 0 Posted October 24, 2007 A pik kume sada mi je jasno od kud tebi tolko filmova i muzike Share this post Link to post Share on other sites