passatb6comonrail 0 Posted January 17, 2018 Pozdrav! Imam passat b6 2.0 tdi comonrail motor 103 kw. oznaka motora CBAB, danas mi se tokom voznje zablinkala lampica grijaca na instrument tabli i nakon 1 km auto mi se sam ugasio, i od tada ga vise ne mogu upaliti..Majstor ce mi ga sutra pogledati, jel netko ima slican slucaj ili ima ideju sta bi mogao biti kvar! Da napomenem u zadnje vrijeme nisam imao nikakvi problema sa autom. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted January 17, 2018 Kvar moze bit od samog ventila na rail-u pa dalje xy stvari. Diagnostika je dobra za vidit kvar a i ocitat parametre... Jeli remen na mjestu? Share this post Link to post Share on other sites
passatb6comonrail 0 Posted January 17, 2018 zupcasti remen? a jel moze biti do dizni? Share this post Link to post Share on other sites
dr.restaurator 5 Posted January 17, 2018 ima jedan skupi kvar na tim motorima raspane se pumpa goriva,i špena uništi čitav sistem goriva(dizne,pumpa goriva,pumpa goriva u rezervaru) ne bi te tija plašiti,al simptomi slični upali se lampica i auto se ugasi i više ga niko ne može upaliti Share this post Link to post Share on other sites
ivan.karlovac 1 Posted January 17, 2018 Pumpa goriva, imam isti taj motor i to mi se desilo napisao je samo na displayu engine malfunction workshop i mozes do sutra verglati. Popravak 1000 kn sa time da sam prvo kupio pumpu koja je ispala po broju sasije a nakraju je bila jeftina, nemoj kupovati bez uzorka ako je to. ima jedan skupi kvar na tim motorima raspane se pumpa goriva,i špena uništi čitav sistem goriva(dizne,pumpa goriva,pumpa goriva u rezervaru) ne bi te tija plašiti,al simptomi slični upali se lampica i auto se ugasi i više ga niko ne može upaliti Kakva spena pumpa je u plastici i nista ne moze uci u sustav uz to imas 2 filtera pa to nemoze uci. Share this post Link to post Share on other sites
dr.restaurator 5 Posted January 17, 2018 sve sami stručnjaci forum posta ko fejs pumpa visokog pritiska recimo ova pa to izgleda ovako (čak i rezervar bude pun špene) Share this post Link to post Share on other sites
ivan.karlovac 1 Posted January 18, 2018 sve sami stručnjaci forum posta ko fejs pumpa visokog pritiska recimo ova pa to izgleda ovako (čak i rezervar bude pun špene) U prijasnjem teksu si napisao raspadne se pumpa goriva sada pises pumpa visokog pritiska. Koliko me malo sluzi pamcenje to nisu iste stvari. ovo je pumpa goriva u rezervaru o kojoj ja govorim Share this post Link to post Share on other sites
ivan.karlovac 1 Posted January 19, 2018 Jesi saznao sta je bio kvar? Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted January 19, 2018 Šime pa postoji uvijek blažena diagnostika s kojom mozes ocitat puuno toga a i tako isto i tlak goriva u rail-u itd... Spor je feedback pa i dalje nista nemamo konkretno... Share this post Link to post Share on other sites
passatb6comonrail 0 Posted January 20, 2018 kvar je pumpa goriva, ne ova koja se nalazi u rezervaru nego pumpa prije dizni. trenutno sam u potrazi za tim dijelom Share this post Link to post Share on other sites
dr.restaurator 5 Posted January 20, 2018 Šime pa postoji uvijek blažena diagnostika s kojom mozes ocitat puuno toga a i tako isto i tlak goriva u rail-u itd... Spor je feedback pa i dalje nista nemamo konkretno... znam da ti znaš , al da ima dijagnostiku ne bi pita ode napisa sam pumpa goriva(namjerno),a u zagrade sam napisa pumpa goriva i pumpa goriva u rezervaru jer da sam napisa boš pumpa (kako je kolokvijano zovu) kakve bi tek onda bile reakcije kvar je pumpa goriva, ne ova koja se nalazi u rezervaru nego pumpa prije dizni. trenutno sam u potrazi za tim dijelom jeste li skinili onaj ventil na pumpi? il samo vidili na dijagnostici da javlja pumpu? Share this post Link to post Share on other sites
juli3c 0 Posted January 20, 2018 Nova pumpa u intercarsa kosta 8500kn.Vjerovatno je samo ventil crka.Probaj nac negdi polovni pa vidi Share this post Link to post Share on other sites
passatb6comonrail 0 Posted January 20, 2018 Danas nismo nigdje mogli naci polovnu pumpu za promjenit, i majstor skine samo ventil sa pumpe i procisti malo ona crijeva prema diznama i vrati i auto radi normalno, u filteru goriva nema špena ni smeca, sto puta smo ga palili gasili,vozili, spajali na dijagnostiku nikakve greske nema. Što sad napravit ? koliko sam cuo polovna pumpa je cca 300 e , a novi ventil samo oko 900 kn, a navodno je kvar samo ventil. Molio bi savjet sto sad napraviti? dali da narucim odmah taj ventil ili da vozim pa da vidim sta ce se dešavat? dal je moguce da je ventil bio u prekidu pa se cijeli kvar desio? Share this post Link to post Share on other sites
juli3c 0 Posted January 20, 2018 Moje misljenje je kad je jedanput zakazao da ce opet.naruci novi ventil pa si miran Share this post Link to post Share on other sites
passatb6comonrail 0 Posted January 20, 2018 Moje misljenje je kad je jedanput zakazao da ce opet.naruci novi ventil pa si miranA dal bolje novi ventil ili polovnu pumpu? Poslano sa mog SM-J330FN koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
juli3c 0 Posted January 20, 2018 Novi ventil.ako bude se isto desavalo najbolje reparirat tvoju pumpu nego stavljat polovnu. Share this post Link to post Share on other sites
passatb6comonrail 0 Posted January 22, 2018 Novi ventil.ako bude se isto desavalo najbolje reparirat tvoju pumpu nego stavljat polovnu.A tko radi reperaciji tih pumpi? Poslano sa mog SM-J330FN koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted January 23, 2018 znam da ti znaš , al da ima dijagnostiku ne bi pita ode napisa sam pumpa goriva(namjerno),a u zagrade sam napisa pumpa goriva i pumpa goriva u rezervaru jer da sam napisa boš pumpa (kako je kolokvijano zovu) kakve bi tek onda bile reakcije jeste li skinili onaj ventil na pumpi? il samo vidili na dijagnostici da javlja pumpu? Al nije golf dvojka 1.6 da ces sa kacavitom i čekićem te kljucem 17 vidit jel ima tlaka il nema... Kdos vih auta treba imat diagnostiku i znat citat parametre i onda po tome ispitivat sta i kako.... Share this post Link to post Share on other sites
passatb6comonrail 0 Posted January 26, 2018 Jucer mi je ponovno auto stao, i sad na dijagnozi pokazuje gresku u pumpi, pa sam narucio polovnu pumpu sa ventilom novim i sve, cestica špene nigdje nema. Sta mislite dal bi to sad trebalo raditi ok? Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted January 26, 2018 Daj gresku.... Ako je greska tlak u rail-u... onda probat s drugim ventilom ili ti ga senzorom tog tlaka.... Share this post Link to post Share on other sites
passatb6comonrail 0 Posted January 30, 2018 Daj gresku.... Ako je greska tlak u rail-u... onda probat s drugim ventilom ili ti ga senzorom tog tlaka.... neznam tocno koja je greska, nije mi majstor rekao, sinoc mi je majstor promjenio tu pumpu sa ventilom sto sam kupio, medutim auto opet ne pali i pokazuje istu gresku. Share this post Link to post Share on other sites
juli3c 0 Posted March 9, 2018 I sta je na kraju bilo s autom,jesi rijesio kvar? Share this post Link to post Share on other sites