0
66TDI

Golf III 1.9 TDI 66kw problem

Recommended Posts

Pozdrav svima.

Radi se o Golfu 1.9 TDI 66kw, auto ima 290,000km.

Auto se tresao, i motor se jako tresao. Onda sam promijenio sve nosače motora, sad se motor manje trese,

ali auto se pri opterećenju na nižim okretajima cijeli drnda, posebice kod kretanja, kao da mu treba malo više gasa nego prije, i onako bruji u kabini više nego prije. Važno je spomenuti da je lamela pri kraju i treba ju mijenjati, ne proklizuje ali odvaja pri vrhu papučice.

Također, pri paljenju se čuje nekakav udarac dubljeg zvuka - svaki put ( moguće i da auspuh udari u lim kad se zatrese pri paljenju ili je ipak zamašnjak kao što sam pročitao tu na forumu jer su to navodno njegovi simptomi..? ili je oboje :lol2 )

Zanima me, ako je zamašnjak, da li na ovaj motor ide jednomaseni ili dvomaseni, te kojeg promjera?

Ako može dvomaseni, koliko je on zapravo bolji, tj. isplati li se dati duplo više love za njega?

Također, kada budem skidao auspuh za provjerit njegovo stanje, zanima me da li ima on nekakvu brtvu ili je samo zašarafljen?

I usput pitanje da ne otvaram nove teme bezveze, kada je hladno i kad je motor hladan, ako ne ostavim kontakt dovoljno dugo ( nekih 10ak sekundi) pri paljenju vergla za 2 zuba duže, i upali se ali kao da radi na 200 okretaja/min na trenutak, te onda onda pocne raditi normalno ( to ne traje niti pola sekunde), a kad je topao motor pali k'o mina svaki put. Moguće grijači? Inače motor ne dimi i potroši mi 4-5 deci ulja na 10,000km.

Prvo promjeni grijače moguće kad je hladan da još jako trese u kabini. Ja sam vozio istu trojku i održavao sam.

Zamašnjak vjerujem da je obični nisam siguran. Jer ne mislim da je plivajući.

Auspuh tj grana zšarafljena za motor i dalje visi o glumicama vjerujem da ih ima tri.

Poslano sa mog VIVAX_Fly_V550 koristeći Tapatalk

Provjeri jel motor u fazi.

Stavi drugi set kvacila da ne trese kod kretanja, jednomaseni je zamajac, na 110 ks je iso dvomaseni.

Vidi I grijace za to tesko palenje.

Na auspuhu zamjeni fleksi cijev I lonce ako je koji los.

Provjeri stanje remenice alternatora.

Desni nosac motora stavi hidro od jette pase.

Prednji nosac napuni silikonom ili gumenim ljepilom.

Cim nosac sjedne masina visi I bruji zbog loseg kuta, a svi gumeni za mjesec dana sjednu.

Vidi jel ti netko skinuo uteg s prednjeg mosta, to ti je ona kocka.

Provjeri jel netko otklopio sarafe od kutije ventilacije na firewallu jer ti poklopci izoliraju od buke.

Vidi da nemas dodatnih rupa na firewallu za kablove bez gumene prirubnice.

Nakon sto izmjenjas sve navedeno imat ces novi auto.

Meni se tak mk4 tresao pa sam mislio da je zamasnja...promjenili cjeli set i opet isto tresao.nakraju skuzili sa su unutarnji zglobovi na poluosovinama

Poslano sa mog SM-G925F koristeći Tapatalk

UPDATE: Novi problem!!

Promjenjena fleksi cijev. Udaranje koje je bilo pri paljenju rijeseno, udarao auspuh u lim.Paljenje vise manje sredjeno nakon promjene cijevcica povrata goriva sa dizne na diznu, svaka je bila probusena i curila iz njih nafta,auto pali normalno.

NOVI PROBLEM

*AUTO IZGUBIO SNAGU!* Topao ili hladan on pali kao mina ali:

lagani zvizduk turbine se vise ne cuje,

auto DIMI KAO LUD,

nema snage vise za ubrzavati kao prije,

kada dam pun gas na 2000 o/min umjesto turbine se cuje nekakvo lagano puhanje, kao šuštanje zraka, osjeti se nekakva sitna razlika u ubrzavanju

mislim da auto vrti bez problema iznad 3500o/min

nikakva lapmica ne gori

On je postepeno meni gubio snagu,prije točno tjedan dana je donekle imao snage ali jedva sam po ravnici bio brzi od Fabije 1.9 SDI iz 2001-2002 koja je za 25-30% slabija.

Danas nakon promjene fleksibilne cijevi automobil je skroz izgubio snagu, taj SDI bi me preletio.

Sto bi moglo biti?

Edited by 66TDI

RIjeseno, Cijev sa ICa bila losa.

Ali auto i dalje kao da mu fali 20% snage..

Vjerojatno jos koje crijevo probuseno ili neki vakum, mislim da je meni bili ona kao gljiva, neki vakum ventil na turbini, nisam siguran, bio pokvaren, moze bit i maf senzor, uglavnom dobar mestar i krenit redom od jeftinijeg

Poslano sa mog FRD-L09 koristeći Tapatalk

0